avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

In decembrie 2010 matusa mea mi-a facut contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager.As dori sa stiu daca ea ar putea in vreun fel sa "atace" contractul?Eu vreau sa investesc in proprietate,dar sa stiu sigur ca tot al meu va fi.Poate reusiti sa ma lamuriti.Va multumesc!
adutescu a scris:

@andymaurul
In primul rand discutam de rezolutiune nu de reziliere.
Am pus slash ( /) mai sus tocmai sa evidentiez acest lucru.
Este un contract de vanzare-cumparare in care vanzatorul a dezmembrat dreptul de proprietate in nuda proprietate si uzufruct. Nu exista nici o clauza, ce clauza sa respecte? ati cazut in capcana formularii gresite a enuntului initial "cu clauza de uzufruct".
De acord ca acest contract poate fi nul sau anulabil, daca exista si motive. Asta este alta discutie, nu se aplica la speta in conditiile date.
Succes in continuare!

Doamna...ce slash??? Ati scris:...rezilia/rezolvi nimic....
@andymaurul
Doriti sa va explic si semnele de punctuatie?
Eu as vrea sa investesc deoarece stiu ca mie imi ramane.dar vreau sa fiu sigura ca nu are cum sa anuleze in vreun fel contractul si sa ies in pierdere.Ea momentan locuieste in Spania,iar eu locuiesc in casa pe care mi-a facut contractul de vanzare-cumparare.
adutescu a scris:

@andymaurul
Doriti sa va explic si semnele de punctuatie?

De ce nu?Poate ca inainte de a ne explica problemele juridice,ar trebui sa respectam si semnele de punctuatie.Nu este o mare problema,cand eram la inceputul carierei am depus si eu concluzii scrise la instanta de judecata,si mi s-a atras atentia asupra acestui aspect,iar eu mi-am facut autocritica...si atat. Dar aici nu este vorba de semne de punctuatie.Termenul la care ati facut referire,si anume: /rezolvi... nu exista in limbajul juridic.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
andymaurul, utilizator
Iar aceasta clauza are legatura doar cu dreptul ei de a locui in casa si atat,nu?Asta nu ar fi o problema.Vreau sa stiu daca aceasta clauza ii mai ofera si alte drepturi.

Alte discuții în legătură

Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Drepturile unei persoane care a vandut apartamentul cu clauza de uzufruct baratannamaria baratannamaria Am vandut apartamentul cu act de vanzare cumparare cu,clauza de uzufruct.Doresc sa stiu care sunt drepturile mele in cadrul asociatiei de ... (vezi toată discuția)