avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Imi place acest blog...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Imi place acest blog...

Sunt cateva bloguri pe care le citesc cu placere. Unul dintre acestea este al lui Vlad Petreanu (Amar de Zi), un jurnalist inteligent, fost ‘’antenist’’ care si-a dat demisia de curand de la trustul autointitulatului cool mogul – de care de asemenea imi place, e dreptul meu :)
Poate aveti si voi bloguri pe care le urmariti, spuneti aici...

Acesta este textul in care a descris ''procesul'' de lichidare dupa ce si-a dat demisia.

Lichidarea
- Cleşte sertizor.
- Ce-i aia?
- Cleşte sertizor. Pentru papuci d-ăia, la cable.
- N-am luat niciodată aşa ceva. La ce mi-ar fi trebuit?
- Aşa figuraţi.
- Nu cred. Aş vrea să văd şi eu unde am semnat pentru asta.
- E o situaţie mai veche, de prin 2007. Eu sunt nou, n-o am.
- Păi şi-atunci?
- Nu ştiu, aşa figuraţi.
Administratorul se uită la ceas. Curând se termină programul. În faţa lui, catastife, caiete, dosare, foi prinse cu agrafe şi capse. Creioane, pixuri aliniate pe masă. Un monitor de calculator, stins. O tastatură pusă deoparte, nefolosită. Un calendar prismatic din carton lucios. Ordine, disciplină, alinieri, spaţiu atribuit după un regulament misterios.
Eu, în picioare.
- Mai aveţi un brother touch.
- Asta chiar nu ştiu ce e.
- Nici eu, dar e la dumneavoastră.
Lichidarea e momentul ultimei clarificări între tine şi firmă, un partaj în avantajul unuia singur. Compania vrea totul înapoi, chiar şi ce n-a avut. Erorile sunt numai ale tale.
- ªi un generator.
- Generator? Cum, generator?
- Ton generator.
- Adică generator de ton? Nu de curent?
- Aşa scrie. Nu ştiu de care e.
Imposibil să-nţelegi ceva.
Sfârşitul unui contract e aici o epopee cu încleştări de voinţe, învinuiri, trădări şi acte de eroism. Într-un birou, cineva îţi semnează, cu un zâmbet complice, fără a mai verifica (“doar ne ştim, dom’ Petreanu”). În altul, omul îţi împărtăşeşte anecdote:
- Ce-aveţi dumneavoastră e mizilic. ªtiţi că sunt şi flotoare pe unele inventare.
- Ce fel de flotoare?
- D-alea de veceu.
- ªi vine cineva să le verifice vreodată?
- Comisia.
Comisia. Sunt oameni plătiţi să numere flotoarele de wc. Câte facultăţi îţi trebuie pentru asta? Cu cât poţi plăti aşa o specializare?
- ªi să vă zic una tare.
- Ia zi.
- ªapa de beton din platoul ăsta din stânga?
- Nu cred.
- Ba da. E şi aia pe inventarul cuiva. Nu vă spun cine, dar e pe inventarul cuiva.
O şapă de beton de 400 mp, pe un inventar. Absolut autentic.
În alt birou, întâlnesc un păţit.
- Mie mi-au cerut să iau în inventar nişte role de scotch.
La videotecă, sistemul mă dă în fapt. “Figurez” cu 5 casete beta, luate acum vreo 10 ani.
- Păi cum, doamnă, astea nu se casează? După 10 ani?
- Ba da, dar trebuie să le aduceţi ca să dea comisia cu ciocanu-n ele.
Comisia. Oare ciocanul de casat al comisiei e pe inventarul comisiei? Dacă se rupe de la atâtea casări, se întocmeşte referat de casare pentru ciocanul de casat? Se face altă comisie ca s-o verifice pe prima? Dacă membrii comisiei au vrut să-şi însuşească ilegal obiectul şi doar au pretextat că s-a rupt?
Dileme.
În alt birou:
- Măi, la mine au stat 3 zile să numere elemenţii pilonului de emisie.
- Cum?
- Da, cică avea 16 elemenţi, dar la vedere nu erau decât vreo 5, restul erau alte piese şi nu pricepeau unde e tot pilonul.
Televizoarele atârnate pe pereţi; o cafetieră; 4 birouri; un calculator; 4 monitoare; un fierbător, un cuptor cu microunde, un frigider; măsuţe, scaune, sertare pe role, parchet, un UPS, 4 cămăşi, alte obiecte cu indicative misterioase, imposibil de identificat, boxe de calculator, fibra optică.
Fibra optică?
- Păi şi ce fac acum?
- Acum le predaţi.
- Cui?
- Găsiţi dumneavoastră pe cineva.
Administratorul priveşte prin mine, fără expresie.
- Păi eu ce treabă mai am? Cum să decid eu cine va folosi aceste obiecte? E treaba companiei, nu a mea. Eu nici nu mai lucrez aici.
- Nici a mea nu e.
Suntem blocaţi. Ar trebui, deci, să lansez un concurs prin redacţie – care vreţi obiecte? Ar trebui să umblu de la unul la altul, împingând oamenilor sub pixuri procese verbale pentru lucrurile Antenei.
- Prietene, uite care-i treaba… Ia-le dumneata, că eşti administrator, şi dup-aia le atribui cui va lucra cu ele.
- Păi şi ce, să mă duc eu în fiecare zi să verific că mai sunt acolo? Găsiţi dumneavoastră.
Nici o şansă. Omul e-nţelegător ca o stâncă prăvălită-n drum.
Pe listă, o ultimă aberaţie: licenţa de muzică Antena 3.
Carevasăzică, muzica de post e pe numele meu în inventarul acestui administrator. Muzica de generice, de promo, de post, de aşteptare, semnalele de comutare, ilustraţiile audio, toată identitatea sonoră a Antenei 3.
E şi normal – a fost una din deciziile pe care a trebuit să le semnez în 2005, când Antena 3 era doar o idee.
Ca atare, dacă nu pot scăpa de cleştele sertizor, de generatorul de ton, de cafetieră şi de sertarele cu role şi de toate celelalte nr.crt.-uri din catastifele administratorului, poate că ar trebui să păstrez şi muzica postului.
Să mă caute comisia dup-aia. Sau poate vreun colecţionar.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:47, 14 Iunie 2017
Nu stiu ce intro sa-i fac textului de mai jos, pentru ca blogul de pe care l-am luat l-am descoperit doar cautand ''ceva'' frumos in cinstea zilei de 5 mai :">

5 Mai, ziua bărbatului
scris in 2008

Astăzi ar trebui să fie, teoretic conform Bergenbier, Ziua Bărbatului.
Părerile sunt împarţite. Că e bine, că nu e bine, că îi copiem pe americani (de unde naiba, nu ştiu). Oricum, o iniţiativă a unei firme, initiativă cu sanse reale de izbândă.
Ce vreau eu să scriu. Am citit recent, pe un blog, un comentariu legat de subiect. Din păcate, nu reţin pe ce blog, aşa că nu am cum să îl arăt.
ªi în respectivul comentariu, un domn bine explica doct că aceste zile sunt nişte discriminări la adresa femeilor din România. Adică dacă dăm cadouri şi flori femeii de lângă noi, o discriminăm.
Oare aşa să fie? Poate doar în mintea respectivului domn.
Dude, eu dacă o sărbătoresc pe nevastă-mea pe 8 Martie, o sărbătoresc pentru omul minunat care e lânga mine. Pentru faptul că îmi poartă pruncii. Pentru că trece prin chinurile unei naşteri, lucru pe care tu, criticule, nu ai fi în stare să îl faci niciodată. O sărbătoresc pentru că îşi dedică viaţa unui om, adică eu, om care e o japiţă, din punctul meu de vedere. ªi totuşi ea vede în mine şi altceva.
Dacă aleg să imi sărbătoresc mama, de 8 Martie, este pentru că m-a adus pe lume. Lucru pe care tu, criticule, nu ai putea să îl faci. O sărbătoresc pentru că m-a învăţat să manânc, să merg, să fac la oliţă. Pentru că m-a şters la fund. Pentru că m-a trimis la şcoală şi si-a pierdut nopţile cu mine. Pentru că a venit la mine în armată în fiecare săptămână şi m-a ajutat să trec peste ea mai uşor.
Asta înseamnă că discriminez femeile din viaţa mea? Nu cred.
Aşa că, doamnelor, având în vedere expunerea de motivări de mai sus, vă rog frumos să treceţi la sărbătorirea bărbatului pe care-l iubiti.
O avea el şi ceva părţi bune…

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
ContSters196669, utilizator
Si Simona Catrina a simtit cutremurul de duminica :)


Buimaceala pe Richter, circul pe Mercalli

M-am trezit in zori, la ora 5.24, cu parul maciuca. S-a auzit o bubuitura – acum ii citez pe toti cei care apar la stiri si, in fata cameramanului, incep sa povesteasca un incident (fiindca, in Romania, orice intriga contine o bubuitura, conform transmisiilor de la jurnale). Eu, care sunt nesimtita si nu deschid ochii noaptea nici daca-mi picura-n ureche o cerere in casatorie, am sarit ca un arc, in capul oaselor – fiindca era, nu-i asa, cutremur. Am intepenit, cu mutra mototolita de supozitii ad-hoc. In asemenea momente, realizezi ca fractiunea de secunda e foarte productiva. Am evaluat, inginereste, peretii blocului, blestemand indolenta cu care am omis s-o intreb pe sefa de scara daca e facut din placi sau din beton armat.

Dupa tranteala initiala, mi s-a parut ca totul s-a potolit, ca poate zdranganitura era de la un tramvai care umbla teleleu. Pe urma, insa, patul s-a leganat sarcastic, iar eu stiam ca ar fi fost prea frumos sa fie de la whisky. Trecusera cam multe ceasuri de la ultima dusca, se metabolizase, din pacate. Cutremurul a purces la rafinamente, casa aluneca orizontal, lugubru. Intr-un tarziu chinuitor, s-a oprit.

Am stat cu ochii cat ridichea, pana mi-a venit ideea geniala sa deschid televizorul. Astfel, am aflat in mod oficial ce-am patit noi. Antena3 masurase 5.5 pe Richter, Realitatea TV numai 4.9. Pe urma, Antena a corectat si-a spus ca… aaa… pffff… asa s-a crezut in prima faza, ca erau 5.5 grade. Pe vremea mea, cutremurele se masurau cu niste chestii foarte precise, numite seismografe si, mai de frica, mai de vorba buna, spuneau exact cate grade au fost. Fiindca era duminica si n-aveau alte stiri marete (in afara de beatificarea Papei Ioan Paul, dar asta nu prea facea audienta), s-a exploatat intens falia. Crainicii sufocati de emotie si mai ales de somn au facut apel la public sa relateze ce-a patimit el la acest seism. Am auzit cronici zguduitoare. Desi puteam sa jur ca numai noi, cei alesi, ne-am desteptat din cauza tangajului, am vazut ca puzderie de martori oculari tahicardici isi relatau, agramat si colorat, cosmarul tectonic. Am inchis televizorul, fiindca, deodata, mi s-a parut ca experienta mea fusese meschina si superficiala, nu patrunsesem adevaratele intelesuri si revelatii ale evenimentului geologic.

Am deschis televizorul iarasi, la 18 secunde dupa ce-l inchisesem, fiindca am vrut sa aflu ce spun specialistii. In absenta marcanta a cutremurologului Vergil Hancu, a seismologului Marmureanu si-a clarvazatoarei Carmen Hara, ma asteptam macar la doctorul Ciuhodaru, care nu lipseste din nicio relatare disperata. Dar m-am multumit cu alti doi specialisti, contactati telefonic de posturile de stiri. Unul a spus ca acest cutremur e binevenit, ca a mai detensionat falia, si ca asta inseamna ca n-o sa avem in curand vreun seism catastrofal. Celalalt expert a spus ca balanganeala terestra de azi nu exclude deloc posibilitatea unui cutremur tragic, intr-un viitor apropiat. Mi-a parut rau ca n-am inchis televizorul dupa primul specialist, cel cu gandire pozitiva. L-am inchis dupa al doilea, ca sa ma inchin.

L-am deschis iar imediat, fiindca nu apucasem sa aud la ce adancime s-a produs, plesneam de curiozitate. La Antena3, se produsese la 150 de kilometri, iar la Realitatea, mai modest, la 138. N-am dat pe TVR, ca sa nu aflu ca de fapt nu s-a produs niciun cutremur, ci sunt doar inventiile tendentioase ale mogulilor. N-am dat nici pe OTV, ca sa nu aflu ca, din cauza reasezarii faliei, Elodia a alunecat si mai adanc si Cioaca va scapa definitiv, fiindca probele acuzarii s-au carbonizat.

[ link extern ]
Si pentru ca nu mi-am facut norma azi - 3 postari/zi - un articol interesant despre cum sa obtii ceva fara sa ceri:


MESAJELE SUBLIMINALE

Am auzit cu toţii de mesaje subliminale. Când spunem mesaje subliminale, ne gândim la acele mesaje care sunt primite de receptor inconştient urmând ca acesta să reacţioneze la ele. Voi încerca în acest articol să vă învăţ cum se trimit aceste mesaje pentru ca ele să aibă efectul scontat.

În primul rând mesajele subliminale sunt acelea care au drept scop punerea în acţiune. Cei care le transmit au scopul de determina interlocutorul să cumpere ceva, să facă o acţiune, să voteze pe cineva, etc.! Mesajele subliminale se doresc a fi comenzi mentale iar efectul lui este măsurat în gradul în care individul care le-a primit reacţionează la ele! Comenzile mentale sunt cuvinte simple inserate în mod repetat în discurs sau într-o reclamă, cu un efect scontat de a determina creierul să gândească şi să declanşeze o acţiune! Pentru a avea efect aceste comenzi trebuie formulate în termeni pozitivi ca de exemplu:

- Gândeşte-te!

- Cumpără!

- Ia decizia!

- Lucrează cu noi!

- Ai încredere în mine!

- Te poţi baza pe mine!

- Revoltă-te!

- Citeşte!

- Scrie!

- Emite o poziţie!

- Fii atent!

Lista poate continua, însă lucrurile nu sunt foarte simple, iar in rândurile de mai jos voi explica cum trebuie să transmitem aceste mesaje astfel încât să nu întâmpinăm o reacţie adversă. De regulă fiecare dintre noi este reticent la asemenea mesaje, bănuind mai ales că scopul lor este de a ne transmite un mesaj. Cu toate acestea fie ca ne dăm seama , fie că nu, aceste lucruri funcţionează. De exemplu dacă vă spun: Nu vă gândiţi la o girafă verde. Oare cum ar arăta o asemenea girafă! Puteţi să v-o închipuiţi, oare cum ar arăta?

Până aici lucrurile sunt clare, avem de-a face cu mesaje subliminale, pe care le întâlnim la tot pasul, iar creierul, fie că ne convine fie că nu, reacţionează la asemenea mesaje! Ce culoare avea girafa? Vedeţi? Funcţionează! Să trecem însă la fapte!

Cum putem transmite mesajele astfel încât acestea să aibă efect?

1. Transmite în termeni pozitivi comanda ta. Mai exact atunci când dai o comandă să nu facă un lucru sau altul, creierul înainte de a se gândi cum să nu facă lucrul respectiv îţi va imagina cum să-l Facă. De exemplu: Nu scăpa cheia! Aceasta este o comandă de fapt de a scăpa cheia din mână! Ai grija sa nu cazi, …la fel este o comanda, care te face să te dezechilibrezi. Prin urmare atunci când vrei să transmiţi mesaje acestea trebuie să fie de forma:

Aşa da:

1. ai grijă de cheie (în loc de Să nu scapi cheia)

2. Tine-ţi echilibrul (în loc de Ai grijă să nu cazi)

4. Stai nemişcat! (în loc de Nu te mişca)

5. Păstrează-ţi calmul! (în loc de în loc de Nu te mai agita)

6. Acţionează (în loc de Nu mai fi pasiv)

2. În al doilea rând, ascunde-ţi mesajul!

Exista tehnici mai fine de a transmite un mesaj, astfel încât să nu brutalizezi interlocutorul. O tehnică foarte simplă este aceea de a ascunde comanda în spatele unei negaţii cum ar fi:

1. Nu te hotărî înainte de a-mi asculta toate argumentele!
2. Nu fii de acord cu mine până nu……
3. Nu ne alege pe noi decât după……
4. Nu trage concluzia că suntem parteneri de încredere decât după ce vă voi arăta … vreau să vă arăt şi….

De fapt în toate aceste afirmaţii vei transmite comanda ca el să ia o decizie anume după ce tu îi vei expune şi următoarele argumente:

1. Înfăşoară-ţi mesajul prin redirecţionarea atenţiei!

Aceasta este o altă tehnică de a transmite un anumit mesaj astfel încât el să aibă un efect scontat cât mai bun. Cea mai simplă metodă de redirecţionarea atenţiei este ca mesajul tău să fie prins între aspecte care îl interesează mai mult pe partenerul tău. Astfel cel mai nimerit ar fi să vă dau o serie de exemple pentru a înţelege cum trebuie transmise aceste mesaje:

a) Pentru a avea încredere în noi, trebuie să aflaţi şi părerile clienţilor noştri

b) În timp ce dumneavoastră vă veţi hotărî că suntem cea mai buna alegere, eu vă voi împărtăşii câteva facilităţi cheie

c) Să te hotărăşti să semnezi acest contract nu este un lucru simplu şi vă voi explica şi de ce!

d) Deşi suntem convinşi că va trebui să ştiţi multe lucruri înainte de a avea încredere în noi, vă voi expune pe scurt câteva din acele aspecte relevante care cu siguranţă vi se vor părea interesante

e) Deşi este lucrul cel mai simplu să semnăm , aş dori să vă mai enumăr trei lucruri importante

După cum vedeţi este transmis mesajul de acţiune, urmat mai apoi de direcţionarea atenţiei către anumite aspecte, o enumerare sau alte aspecte relevante!

Am încercat în rândurile de mai sus să vă explic două tehnici simple pentru a avea o viziune sumară asupra mesajelor subliminale. Acestea le întâlniţi la tot pasul şi ele funcţionează fie că ne place, fie că nu! Ce culoare avea girafa?

Articol scris de Marian Rujoiu, Trainer Extreme Training
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
ContSters196669, utilizator
"E important să nu mai lăsăm să treacă timpul pe lângă noi.
Trebuie să crezi în ceva: în iubire, în Dumnezeu, în dreptate, în armonie.
Nu-mi abandonez visul să fiu plătit la nivelul muncii mele, în ţara mea.
Sunt un român care-şi iubeşte ţara nu cu furie, ci cu speranţă!
Sunt în faza unui optimism aproape indecent.
Imi plac rigoarea, armonia şi disciplina
Am convingerea că întotdeauna trebuie să încerci şi trebuie să dai foc corabiei trecutului.
Încă mai cred în luatul de la capăt cu o forţă nouă şi cu un gând mai bun.
Ceea ce mă animă pe mine e credinţa în Dumnezeu.
Singura calitate care deosebeşte omul de animal e capacitatea de a iubi conştient.
La ora asta, naţiunea română doarme îngrijorător de profund.
Nu am să renunţ niciodată la nimic ".- Adrian Pintea

[ link extern ] /

CE SPUI TU DESPRE SUFLETUL MEU

Tu-mi spui: sufletul tău e-o aripă de vânt
ştie zboruri străine de orice pământ
ştie zborul prea sus, ştie zborul prea jos...
Tu-mi spui: sufletul tău este foarte ciudat;
lunecos ca o frunză, mut ca un pat,
mut ca o frunză dintr-un pom lunecos
şi din care se face un pat;
ca o neîmpăcată silabă de gând
într-o limbă în care ostatecă sunt,
uite, rana adâncă pe care ţi-o fac
se închide-ntr-o clipă, cât vârful de ac!
Nimeni nu-mi poate cere să nu ştiu s-aleg!
Aduc uşi fără broască, aduc lanţ să te leg,
arunc pieptene veşnic cu păduri fermecate,
Ochiul tău greu şi fierbinte străbate!...
Tu-mi spui: sufletul tău este foarte amar!
Nor cu nor, îmi spui tu, se-ntâlnesc foarte rar
cal cu cal, şi mai rar, şi mai rar călăreţii
ne-ntâlnim foarte rar, pe la mijlocul vieţii,
nu ne spunem decât mâna pusă pe umăr
şi sporim al tăcerilor repede număr...
Doar cu ochii: eşti teafăr? Eşti viu încă? Poţi?
ªi plecăm, înc-o dată, şi încă o dată,
fiecare în partea de altul visată .

Adrian Pintea
Flavia Stoian
Nu pot sa va spun mai multe despre Flavia Stoian de cat o face ea prin articolul acesta, care m-a facut sa-mi mai vina inima la loc in privinta generatiei careia ii apartine (eu facand parte din generatia Pe vremea mea...)

Motto-ul blogului ei:
"Probabil că nu existăm cu adevărat până când nu ne vede cineva existând, nu vorbim cu adevărat până când nu înţelege cineva ceea ce spunem… În esenţă, nu suntem pe de-a-ntregul vii până când nu suntem iubiţi." Alain de Botton

Raspunsurile la intrebarile pe care de regula le pune la sfarsitul articolelor merita de asemenea citite, dar conditia este sa aveti o cafea/ceai/suc natural in fata (asta n-ar fi greu) si ceva timp liber (ei, aici e problema).

Generaţia ’90 +

Vacanţa de Paşti m-a dus înapoi în oraşul în care am crescut, oraş în care am legat primele prietenii şi în care am cunoscut lumea, doar pentru o redescoperi altfel decât o ştiam. Alba Iulia.

Gaşca de la bloc s-a spart demult, nu mai e o surprindere de fiecare dată când ajung acasă să realizez că am crescut şi că prietenii din copilărie au plecat în alte ţări, în alte oraşe, ba chiar au familii şi copii.

ªocurile vin câteodată de la persoanele la care te aştepţi mai puţin, pe care le-ai cunoscut şi le ştiai într-un anume fel, doar pentru a le reîntâlni peste câţiva ani total schimbate şi te întrebi dacă nu cumva cea care s-a schimbat ai fost chiar tu.

Fiind născută în ’89, mă consider mai aproape de generaţia ’80 decât de generaţia ’90, cu toate că anii ’90 au definit copilăria şi apoi adolescenţa mea. Am observat chiar din liceu şi acum mai mult ca oricând, o discrepanţă între cei născuţi înainte de ’90 şi cei de după. Cu toate că ne separă un an, trecerea de la un deceniu la altul ne-a conturat foarte diferit personalităţile. Poate că şi contextul politic a avut implicarea sa, nu ştiu ce să cred.

Cert este că am ochit o nouă tipologie de mici vedete de orăşel mic, nu cea piţiponcească general întâlnită la noi în ţară, ci un grup de fetişcane născute puţin după ’90, asta e cert, şi până prin ’95. Ele sunt generaţia de fete ’90 +, sunt pipiţele următoarei ere, care se învârt în jurul vârstei de 19-20 de ani.
Aceste fetişcane de cultura Rihanna au învăţat că sexul vinde, aşa că s-au hotărât să arate lumii marfa pe care o deţin, pentru a vedea câţi cumpărători se arată. De interes şi de băgat în seamă nu mai sunt don juanii tatuaţi de la bloc, acum sunt mai pă trend pseudo-masculii cu portofel gros, deci poţi fi tu şmecher de gherilă, că dacă nu ai caşcaval, generaţia ’90 + nu te va baga în seamă.

Amuzată şi scârbită, lansez un semnal de alarmă fetelor de 17-18 ani care-şi arată părţile corpului pe reţele de socializare şi în grupul pe care-l frecventează, spunându-le că în timp ce ele intră în competiţia moţatelor, aceşti băietani pe care vor să-i atâţe vor veni negreşit la fusta lor, dar pe la spate vor râde de ele şi le vor face o reclamă la care nicio altă divă nu a visat.

Pentru cele din generaţia ’90 +, cu dedicaţie specială:
Nu sunteţi îndeajuns de mari (menţionez, mature) ca să fiţi luate în seamă de un bărbat matur, şi nici îndeajuns de agere, ca să fiţi respectate de restul populaţiei. Mesajul pe care-l transmiteţi voi prin gesturi, atitudine şi outfit-uri va avea apel numai la masculi în călduri, şi nu că asta v-ar deranja, dar pentru cultura voastră generală (am atins vreo coardă sensibilă?), aceştia nu vă apreciază pentru capacităţile voastre extraordinare, ci vă „curtează” strict din motive hormonale. ªi vor veni şi a doua oară pentru a râde încă o dată de voi.

ªi cu asta mi-am încheiat pledoaria, liniştită că am spus ce aveam pe suflet.

Păreri?


Si inca unul, pentru ca am ambitia sa va ocup tot monitorul:


Când e în regulă să faci primul pas?

Eticheta socială actuală sfătuieşte femeile să nu facă primul pas şi să nu iniţieze contactul cu bărbaţii de care sunt atrase, decât cel mult să le dea subtil de înţeles cum stă treaba.

Ocheade, flirturi, mişcări ale buzelor, unduiri ale trupului, clipiri dese de gene. Câte nu aţi apelat la aceste trucuri vechi, ca să strârniţi interesul unui bărbat, fiindcă nu eraţi sigure ce altceva puteaţi face? ªi câte dintre voi aţi renunţat la iniţiativă, de teamă să nu fiţi respinse?

Adevărul e că pentru a face primul pas, trebuie să fii curajoasă, să ai încredere în tine şi să fii una dintre persoanele care pot face faţă unei respingeri. E exact ca atunci când faci o propunere cuiva (vrei să vinzi un produs, să spunem), iar cumpărătorul are libertatea de a spune da sau nu. Având toate acestea în vedere, fiecare e liberă să treacă de partea ofertantului sau de partea cumpărătorului. Depinde de caz, depinde de femeie…

În timp ce majoritatea articolelor pe care le-am citit cu privire la iniţiativa femeilor de a aborda un bărbat, cel mai mare impediment îl reprezenta posibilitatea respingerii, însă eu nu am văzut în asta cea mai mare nenorocire care i se poate întâmpla unei femei. În definitiv, nu bărbaţii sunt cei care sunt respinşi sau acceptaţi de atâta vreme? Trebuie să recunoaştem că aceştia fac faţă mai bine unei respingeri decât am face noi.

Desigur, ideea nu e să ieşiţi pe stradă şi să încercaţi să agăţaţi primul venit, şi nici nu spun că ar trebui să vă obişnuiţi cu refuzurile, ci doar să conştientizaţi faptul că un refuz nu a omorât pe nimeni şi că dacă se întâmplă, nu se va face gaură în cer. ªi mă mai gândeam la un lucru: Dacă toţi oamenii iluminaţi care au reuşit ceva în viaţă s-ar fi temut de eşec, ar mai fi realizat vreodată ceva?

Consider că teama de a fi învins îi împiedică pe mulţi oameni să îndrăznească să creadă sau să lupte pentru ceva (sau cineva, fiindcă vorbim de relaţii).
În orice caz, în sistemul meu de valori există şi un mare NU, legat de a fi cea care face primul pas. ªi nu este legat de teama de respingere (cu toate că un refuz venit din partea cuiva de care aş fi atrasă, nu m-ar lăsa cu totul indiferentă). Acest NU se referă la ideile preconcepute pe care o femeie şi le face cu privire la un bărbat, înainte de a-şi lua inima-n dinţi şi de a-l aborda. Acestea sunt de regulă formate pe impresia greşită că un bărbat este atras de ea, dar prea timid/speriat/ocupat ca să facă ceva. ªi atunci aceasta decide să îi dea o mână de ajutor în procesul de curtare, făcând ea primul pas.

Din păcate, în astfel de situaţii, primul pas se va transforma în al doilea pas, în al treilea şi tot aşa, până când se va trezi că, de fapt, împinge de la spate un bărbat, care să îi ofere relaţia dorită. Riscul aici e de a rămâne cu impresia că el mai are nevoie de încă puţină susţinere, de încă puţin ghidaj. Nu vă păcăliţi singure, nu vă aruncaţi singure într-o prăpastie a propriilor idei greşite.

Consider că nu este în regulă să faci primul pas pe baza unor idei prestabilite cum că bărbatul e interesat, dar are nevoie de timp să se obişnuiască sau de curaj să facă o propunere. Consider că este permis şi adecvat ca atunci când eşti interesată de cineva şi faci primul pas, o faci pentru că vrei să vezi dacă interesul e reciproc, nu pentru că presupui că acel cineva este atras de tine, dar prea timid ca să o arate. În fond, bărbaţii nu asta urmăresc atunci când vin la noi? Să vadă dacă şi noi suntem (posibil) interesate?

Dar voi? Aţi făcut vreodată primul pas?

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
ContSters196669, utilizator

Alte discuții în legătură

Epigrama :) ContSters240593 ContSters240593 [i]Recidivistului:[/i] La stalpul infamiei pus Regrete-l chinuiau nespus. Da-n mai putin de-o saptamana, Vandu si stapul pe sub ... (vezi toată discuția)
Blogurile anului 2009 MobilierCafenele MobilierCafenele Deoarece blogurile sunt noul \"trend\" privind informatia pe internet, as dori sa va intreb care sunt, in opinia dvs, cele mai interesante bloguri pe care ... (vezi toată discuția)
Definitii despre viata rodica_post rodica_post Un mesaj foarte frumos pentru toti Cind tu aveai 1an ea te hranea si te imbaia. I-ai multumit plingind toata noaptea. Cind tu aveai 2 ani ea te-a ... (vezi toată discuția)