avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Imi place acest blog...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Imi place acest blog...

Sunt cateva bloguri pe care le citesc cu placere. Unul dintre acestea este al lui Vlad Petreanu (Amar de Zi), un jurnalist inteligent, fost ‘’antenist’’ care si-a dat demisia de curand de la trustul autointitulatului cool mogul – de care de asemenea imi place, e dreptul meu :)
Poate aveti si voi bloguri pe care le urmariti, spuneti aici...

Acesta este textul in care a descris ''procesul'' de lichidare dupa ce si-a dat demisia.

Lichidarea
- Cleşte sertizor.
- Ce-i aia?
- Cleşte sertizor. Pentru papuci d-ăia, la cable.
- N-am luat niciodată aşa ceva. La ce mi-ar fi trebuit?
- Aşa figuraţi.
- Nu cred. Aş vrea să văd şi eu unde am semnat pentru asta.
- E o situaţie mai veche, de prin 2007. Eu sunt nou, n-o am.
- Păi şi-atunci?
- Nu ştiu, aşa figuraţi.
Administratorul se uită la ceas. Curând se termină programul. În faţa lui, catastife, caiete, dosare, foi prinse cu agrafe şi capse. Creioane, pixuri aliniate pe masă. Un monitor de calculator, stins. O tastatură pusă deoparte, nefolosită. Un calendar prismatic din carton lucios. Ordine, disciplină, alinieri, spaţiu atribuit după un regulament misterios.
Eu, în picioare.
- Mai aveţi un brother touch.
- Asta chiar nu ştiu ce e.
- Nici eu, dar e la dumneavoastră.
Lichidarea e momentul ultimei clarificări între tine şi firmă, un partaj în avantajul unuia singur. Compania vrea totul înapoi, chiar şi ce n-a avut. Erorile sunt numai ale tale.
- ªi un generator.
- Generator? Cum, generator?
- Ton generator.
- Adică generator de ton? Nu de curent?
- Aşa scrie. Nu ştiu de care e.
Imposibil să-nţelegi ceva.
Sfârşitul unui contract e aici o epopee cu încleştări de voinţe, învinuiri, trădări şi acte de eroism. Într-un birou, cineva îţi semnează, cu un zâmbet complice, fără a mai verifica (“doar ne ştim, dom’ Petreanu”). În altul, omul îţi împărtăşeşte anecdote:
- Ce-aveţi dumneavoastră e mizilic. ªtiţi că sunt şi flotoare pe unele inventare.
- Ce fel de flotoare?
- D-alea de veceu.
- ªi vine cineva să le verifice vreodată?
- Comisia.
Comisia. Sunt oameni plătiţi să numere flotoarele de wc. Câte facultăţi îţi trebuie pentru asta? Cu cât poţi plăti aşa o specializare?
- ªi să vă zic una tare.
- Ia zi.
- ªapa de beton din platoul ăsta din stânga?
- Nu cred.
- Ba da. E şi aia pe inventarul cuiva. Nu vă spun cine, dar e pe inventarul cuiva.
O şapă de beton de 400 mp, pe un inventar. Absolut autentic.
În alt birou, întâlnesc un păţit.
- Mie mi-au cerut să iau în inventar nişte role de scotch.
La videotecă, sistemul mă dă în fapt. “Figurez” cu 5 casete beta, luate acum vreo 10 ani.
- Păi cum, doamnă, astea nu se casează? După 10 ani?
- Ba da, dar trebuie să le aduceţi ca să dea comisia cu ciocanu-n ele.
Comisia. Oare ciocanul de casat al comisiei e pe inventarul comisiei? Dacă se rupe de la atâtea casări, se întocmeşte referat de casare pentru ciocanul de casat? Se face altă comisie ca s-o verifice pe prima? Dacă membrii comisiei au vrut să-şi însuşească ilegal obiectul şi doar au pretextat că s-a rupt?
Dileme.
În alt birou:
- Măi, la mine au stat 3 zile să numere elemenţii pilonului de emisie.
- Cum?
- Da, cică avea 16 elemenţi, dar la vedere nu erau decât vreo 5, restul erau alte piese şi nu pricepeau unde e tot pilonul.
Televizoarele atârnate pe pereţi; o cafetieră; 4 birouri; un calculator; 4 monitoare; un fierbător, un cuptor cu microunde, un frigider; măsuţe, scaune, sertare pe role, parchet, un UPS, 4 cămăşi, alte obiecte cu indicative misterioase, imposibil de identificat, boxe de calculator, fibra optică.
Fibra optică?
- Păi şi ce fac acum?
- Acum le predaţi.
- Cui?
- Găsiţi dumneavoastră pe cineva.
Administratorul priveşte prin mine, fără expresie.
- Păi eu ce treabă mai am? Cum să decid eu cine va folosi aceste obiecte? E treaba companiei, nu a mea. Eu nici nu mai lucrez aici.
- Nici a mea nu e.
Suntem blocaţi. Ar trebui, deci, să lansez un concurs prin redacţie – care vreţi obiecte? Ar trebui să umblu de la unul la altul, împingând oamenilor sub pixuri procese verbale pentru lucrurile Antenei.
- Prietene, uite care-i treaba… Ia-le dumneata, că eşti administrator, şi dup-aia le atribui cui va lucra cu ele.
- Păi şi ce, să mă duc eu în fiecare zi să verific că mai sunt acolo? Găsiţi dumneavoastră.
Nici o şansă. Omul e-nţelegător ca o stâncă prăvălită-n drum.
Pe listă, o ultimă aberaţie: licenţa de muzică Antena 3.
Carevasăzică, muzica de post e pe numele meu în inventarul acestui administrator. Muzica de generice, de promo, de post, de aşteptare, semnalele de comutare, ilustraţiile audio, toată identitatea sonoră a Antenei 3.
E şi normal – a fost una din deciziile pe care a trebuit să le semnez în 2005, când Antena 3 era doar o idee.
Ca atare, dacă nu pot scăpa de cleştele sertizor, de generatorul de ton, de cafetieră şi de sertarele cu role şi de toate celelalte nr.crt.-uri din catastifele administratorului, poate că ar trebui să păstrez şi muzica postului.
Să mă caute comisia dup-aia. Sau poate vreun colecţionar.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:47, 14 Iunie 2017
Draga Havera azi am descoperit forumul tau si am ras in hohote pe la inceputurile lui, citind : "Autor necunoscut la hypermarket..." ( "Dacă muşcă, al meu e, mişelul, răpitor de cărucioare nevinovate, pervers hypermarketofil, violator de liste de cumpărături!" ).

Si uite ca, fara a reusi sa-l parcurg in intregime am ajuns aici, la intrebarea ta de azi: "Când e în regulă să faci primul pas?"

Parerea mea este ca pentru a reusi, in orice domeniu, avem nevoie de experienta acumulata dupa zeci de incercari, reusite ori nu, nu are importanta. Importanta este experienta obtinuta de-a lungul experimentarii.
Esecul nu trebuie privit altfel...decat un pas spre reusita.

Si, uneori, poate atunci cand nu mai speri si nu mai astepti nimic, apare "visul" cel mult ravnit...in carne si oase. :love1:

Femei si barbati suntem in fapt rezultatul educatiei noastre, mai libertine ori mai stricte, mai concentrate ori mai putin si, probabil, in functie de aceasta, de educatia noastra si de autoeducatia impusa de-a lungul vietii, vom si actiona...vom face primul pas ori ba.

Eu, personal, nu consider gresit ...un prim pas al femeii, atunci cand al doilea pas e, firesc, al barbatului, asa cum bine spuneai in randurile de mai sus.

Importanta si neaparat necesara mi se pare perioada de cunoastere, chiar daca, uneori intuitiv ai impresia ca ai obtinut toate "datele" despre el ( sau ea).
E bine sa iti acorzi timp spre al cunoaste, observa, supune eventual unor situatii diverse spre a-i observa reactiile si a recunoaste daca iti sunt cu adevarat pe plac, ori acceptabile doar, manierele, reactiile, gandirea, simtirea (de ce nu ?)

Din pacate, da, noile generatii au si elemente "superficiale", dar au si elemente de valoare, cu siguranta ! Cel putin asa vad eu !

O zi mununata sa ai !
O zi minunata sa aveti !




@ Dori

Multumesc, si multumim pentru urari :vishenka:
Aici punem ce ne-a placut, distrat, impresionat sau imbogatit cunostintele in timp ce ''bantuim'' pe net. In princpiu, ne marginim in a prezenta putin autorul - unde este cazul - si a comenta, tot putin, ceva ce a postat cineva inaintea noastra. Intrebarile de la sfarsitul textelor de mai sus ii apartin autoarei, nu mie :"> si au fost comentate pe blogul ei.
Dar nu-i problema, e frumos ce ai scris si am citit cu placere :vishenka:

Bine ai venit si te asteptam cu ceva ce iti place tie, ca sa ne cunoastem mai bine :)

Completare
Cu asta cred ca trebuia sa incep: nu e forumul meu, acesta este doar un topic intre alte 'jde mii :) Ai intrat intr-o comunitate foaaarte mare, iar site-ul este condus de o echipa pe care o poti vedea aici:

www.avocatnet.ro/con ...



Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
ContSters196669, utilizator
:love1: Multumesc !

Pe Kudika Blog este un tip foarte haios , Aly, care isi descrie aventurile in tari exotice. El este si castigatorul editiei "Rataciti in Panama". Imi place cum scrie, ma deconecteaza .

[ link extern ]

Iata ceva din trairile lui in Granada :



" Claire


Dupa o noapte plina, a doua zi astept o zi linistita care sa imi umple bateriile. Fantana arteziana din curtea hotelului susura placut. Pacat ca trebuie sa zbieri din baie sa o opreasca naibii cineva ca sa nu ramai cu clabucul pe tine. De altfel apa e o problema la fel de mare ca si curentul. Daca in privinta electricitatii m-am obisnuit si nu ma afecteaza prea tare, apa e o problema constanta.


Te speli pe dinti, trebuie sa vezi daca nu lasi pe cineva fara apa la dus, speli vasele cand cel de la dus e in pauza de clabucit. Daca doua persoane fac dus in acelasi timp ajung sa faca conversatie vrand nevrand, mai o gluma peste zid, mai o atentionare “Vezi ca te las fara apa ca ma spal pe cap”. Am gasit o spalatorie de haine unde ies foarte ieftin, 4 dolari spalat rufele, alti 5 dolari uscatul. De unde se vede ca soarele e mai scump decat dero plus curent plus uzura masinii de spalat. Dar cum la mine la hotel sunt 3 sarme lungi si imbietoare platesc 4 dolari si scap de o problema. La cate haine am as putea sa imbrac 3 backpakeri.

E sambata seara si am chef sa ies iar dupa noaptea agitata de dinainte. Ajung in clubul de salsa apoi in discoteca. Eu cer o bere si mi se pun in fata 3. Nu e reducere, dar barmanul mi-a dat bere de toti banii intinsi. Iau cervesa si ma duc…habar nu am unde. Asta pana vad doua urechi usor departate si intre ele un chip dragut. Ii intind o bere si ii spun simplu „Pentru tine!”.

Asa am cunoscut-o pe Claire. Are 23 de ani, e din Michigan, e studenta la medicina si e foarte lipicioasa. Asa ca dupa 10 minute ma gandesc ca ori m-am dat cu Axe ori e cea mai prietenoasa fata din lume. Cum nu m-am dat cu Axe ramane cealalata varianta. De altfel am citit despre un indian care, dupa ce a folosit cativa ani Axe bazandu-se pe reclama cunoscuta, a dat firma in judecata dupa ce a constatat ca e virgin in continuare. Eu unul ii tin pumnii sa castige.

Cu Claire ma simt mult prea bine, are un zambet frumos, e subtirica, picioare frumoase. Dar nu mai am incredere in norocul meu. Desi danseaza lipita toata de mine ma simt prea obosit. Asa ca o iau de mana, o scot din club si o duc la hotel unde ne asezam pe un hamac, vorbim si ne sarutam cum se saruta la prima intalnire (nu prima oara cand te saruti). Nu ma simt in stare sa cer mai mult. Dar e timp. Ramane sa ne vedem a doua zi dimineata, sa ma duc sa o iau la 9 si sa facem o excursie cu bicicletele.

A doua zi dimineata la 10 sunt la hotel. Nu am reusit sa ma trezesc sa ajung la 9. Claire nu mai e. Imi dau pumni in cap, cum am putut sa fiu asa idiot? Cand ma intorc la hotelul meu gasesc un mesaj de la ea: ”imi pare rau dar am plecat la yoga cu prietena mea la 8 dimineata”. Ma linistesc, deja simt ca lucrurile au intrat in firesc, nu a fost vina mea. Imi lasa alt mesaj ca ne vedem seara in acelasi bar. Ma prezint si dupa 2 ore ma duc inapoi la hotel unde alt mesaj ma asteapta: “Am adormit dar maine dimineata ma duc in excursie la laguna. Daca vrei poti veni cu mine”. Auzi ceva fetito? Ma crezi disperat sau ce? Dimineata sunt cu rucsacul in spate la punctul de plecare pentru excursie. Dar adevarul e ca aveam nevoie sa ies din Granada dupa mai mult de o saptamana cantonat in oras.

Ajungem la laguna albastra, dupa numele unui film. E un lac albastru in conul unui vulcan. Apa are 30 de grade, o ciorba albastra numai buna de facut baie. Claire e destul de distanta, nici eu nu insist. Prietena ei, Angela e o tipa inteligenta cu care discut destul de mult. Discutia aceasta se va integra in sirul de discutii si pareri interesante despre care voi vorbi separat. Pe Facebook Claire o are pe Angela la ”este intr-o relatie cu”. Asa aflu ca e comun in State sa iti pui cel mai bun prieten/a la aceasta sectiune. Recunosc ca ideea de a fi lesbiene mi-a suras un pic. Dupa o zi calma si placuta ne intoarcem. Doua pupicuri scurte scriu sfarsitul unei iubiri nepieritoare.

S-a incheiat weekend-ul. Ar fi cazul sa plec mai departe dar nu am bani, asa ca mai stau pana mi se alimenteaza cardul. Va urma o saptamana oarecum plictisitoare, codimentata cu mici delicii si cu o rutina placuta.

In fiecare zi joc baschet. E un mod de a ma apropia de niste tineri nicaragueni desi nu depasim faza baschetului. Dar e placut momentul in care ajung acolo si ma salut cu toti. Aici salutul intre tineri este mai prietenos, se face batand palma apoi strangand pumnul si lovindu-l de pumnul celuilalt. E un salut universal intre tinerii din Nicaragua.

Se joaca intr-un mod agresiv,agasant. Ideea de baza e ca daca trebuie sa ii rupi ceva celuilalt doar ca sa il opresti e perfect justificat. Dar modul in care se reactioneaza la modul dur in care se joaca este fenomenal. In jumatate din cazuri la noi s-ar fi lasat cu injuraturi si amintirea unor persoane dragi, iar pentru cealalta jumatate din cazuri s-ar fi sarit direct la bataie. Adevarul e ca se cere fault doar pentru ca jucatorul scapa mingea din mana, iar cand e cu adevarat fault e de genul cot in gura.

Dar in cele 2 saptamani in care am jucat nu am auzit niciodata o injuratura. Ba ma pus naiba sa zic cuvantul cu „P” odata si toata ziua toti il ziceau la orice ratare. Chiar si in zilele mai tensionate singurele discutii s-au purtat pe marginea faulturilor inexistente decat pe cele in care ieseai din joc cu falca umflata. Dar ideea nu este asta,ci maxima tolerant intalnita. Nu spun ca se juca corect,era faultat intentionat fara nici o intentie de a juca mingea, se pierdeau multe meciuri asa, dar m-am gandit de cate ori la noi s-ar fi lasat cu bataie pentru asemenea faulturi si i-am apreciat.

De apreciat reactia celor tineri fata de copii. Cand eram copil tin minte comportamentul agresiv al celor mai mari care te alungau de pe teren pentru a juca ei. Nu aveai nimic de spus, ba te alegeai si cu un picior in dos daca mai comentai. In Nicaragua exista un mod de a reactiona cu copiii, care m-a cucerit. Nu am vazut niciodata un comportament agresiv fizic sau macar verbal si, chiar daca nu stiu prea multa spaniola, tonul face totul. Cat am stat la hoteluri am vazut comportamentul in familile care tineau afacerea. Copiii sunt tratati ca niste adulti, nu sunt dadaciti si crescuti in spiritul lui NU, cum se face la noi: NU pune mana pe aia, NU fugi, NU fa aia.

Atmosfera familiala in sine e una extrem de pasnica, se vorbeste frumos, nu se ridica tonul, nu se striga. Familia este foarte unita in jurul conducatoarei casei. Asta pentru ca, din ce am vazut, e un fel de matriarhat. Femeia conduce casa si gospodaria dar, spre deosebire de femeia romana de la tara, aici ea este si Stapana. Ea ia decizile, tine banii si face planificarea. Barbatii par multumiti sa lase gospodaria pe umerii femeii chiar daca pentru asta trebuie sa cedeze si puterea. La noi barbatul nu cedeaza puterea chiar daca ii este greu sa o exercite de la carciuma satului. Societatea matriarhala am observat-o pretutindeni in Nicaragua.

La hotel se lancezeste in hamace, fetele se schimba dar cateva raman constant. Doua se detaseaza, una e o tipa care vorbeste germana, spaniola, engleza, franceza si de care nu am aflat cu ce se ocupa sau ce planuri are, decat ca ii place sa stea cateva luni intr-un loc apoi sa se mute. A doua figura interesanta e un tip simpatic care asteapta bani ca si mine si pana atunci fumeaza marihuana in fiecare seara. Si mai e si barmanul, Stefan, care pune muzica la platane si ne creeaza seri foarte placute.

David imi aratase podeaua din dormitorul hotelului, care are crucea nazista ca model. Am fost socat la inceput si m-am gandit ce nebun si-ar pune asa ceva in casa si cu atat mai mult intr-un hotel unde iti vin turisti din toata lumea. Dar apoi m-am interesat si am aflat ca zvastica aici nu are un sens blamabil si nu e incarcata de toata povara unui sistem criminal. Inca din Mexic incepand, zvastica e un simbol crestin folosit des in America Latina. E bine de stiut!

In fiecare zi ma duc in piata, e locul in care nu ma mai satur sa observ viata orasului. Mizeria din piata nu supara pe nimeni. Daca in Mexic carnea statea numai pe mese de inox, aici sta foarte bine si pe mese din lemn, insa asta inseamna ca nu pot fi spalate bine, ca raman resturi de carne intre fibrele lemnului care se umplu de flora microbiana. Un film intreg se deruleaza in capul meu hranit de standardele europene de curatenie care sunt si in Romania. Oricum am grija mereu ce mananc, asa ca nu sunt in pericol.

Ce ma mira e ca ori au un ecarisaj mult mai bun decat in Romania ori cainii de aici nu stau prea bine cu libidoul, pentru ca desi sunt caini vagabonzi, acestia sunt chiar putini. In general iubesc cainii, majoritatea au caini de rasa care au drepturi egale cu membrii familiei si dorm in pragul usii. Intra si ies din casa fara oprelisti. Dovada ca sunt departe de casa e ca nici un caine nu vine nici la fluierat si nici la cutu-cutu. Benzina e 1,10 dolari litrul, ieftin comparand cu Romania, tara producatoare de petrol.

Hotelul se umple de germani. In a doua saptamana de fapt am auzit numai germana, dar refuz sa o invat pentru ca insusi marele Goethe spunea ca viata e prea scurta ca sa inveti germana. Oricum, daca ar trebui sa ocupe orasul ar fi precum Ahile si ai lui in calul troian ,adica ar fi in cetate inainte ca locuitorii sa afle. De altfel as plasa germanii pe primul loc ca numar al backpakeri-lor. In oras apar banere cu „Poetas del mundo”, un titlu pretentios pentru un cenaclu imi zic. Intr-una din zile ma prinde seara prin parcul central.

De undeva se aude muzica si ma duc sa vad despre ce e vorba. Se aude din interiorul unui mic palat, intru si intr-o sala mare cativa tineri danseaza conduri de un baiat. A fost unul din cele mai frumoase momente ale acestei saptamani prea linistite. O mana de pusti condusi de un baiat putin mai mare ca ei, dansand pana la epuizare intr-o succesiune de dansuri electrizante in care fiecare fibra musculara isi aduce aportul in adorare.

Tot dansul imi aduce aminte de soare si adorarea lui de catre azteci si mayasi. Corpurile sunt cu mainile ridicate si privirea in sus in timp ce umerii acestora se misca chemand adoratia. Apoi in aceeasi postura se invart in jurul propriei axe pentru ca la final sa se aplece si sa se ridice iar spre lauda aceluiasi soare. Pozele nu spun mai nimic asa ca ii filmez pana la epuizarea bateriei.I si termina programul pe o melodie despre Nicaragua-Nicaraguita. Melodia e frumoasa, dar nu stiu daca face parte din programul lor la “cerere” sau de bunavoie. Oricum, a fost un spectacol pe cat de neasteptat pe atat de frumos.
............"
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
Dori_, utilizator
Dori_


In a doua saptamana de fapt am auzit numai germana, dar refuz sa o invat pentru ca insusi marele Goethe spunea ca viata e prea scurta ca sa inveti germana.



In sfarsit am scapat de complexul cu stradania inutila de a invata limba germana, daca si Goethe a spus ca nu traim destul pentru asta e :thumbup:

Intr-adevar autorul are un stil placut, te prinde, dupa ce am terminat de citit mi-am dat seama cat a fost de lung textul :) inseamna ca m-a ''prins''...

Si pentru ca atunci cand ai inceput sa citesti topicul, ti-a placut un text al lui Vlad Petreanu, uite ceva de pe blogul lui:


Reclama, sufletul, comerţul

Am văzut, de curând, o reclamă la Dicarbocalm (cred) în care un pompier îl întreabă pe celălalt – “ceva arsuri?” Pe fundal, un incendiu face ravagii. Se (sub)înţelege că medicamentul acesta e recomandat de specialişti (arde, arsuri, înţelegi?), deşi ce-are de fapt pompierul cu refluxul gastric numai artistul poate şti.

Aştept, acum, o discuţie între vidanjori pe tema eficienţei unui medicament anti-diareic.

Precizez că o aştept cu oarecare teamă.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
ContSters196669, utilizator
Ma intrebam cine e Vlad Petreanu si gasindu-l mi-am dat seama ca il stiam, dar nu stiam ca scrie atat de savuros !

Si apropo sunt indignata, intrigata ca, atunci cand rar ma mai uit la televizor, la cate un film, in pauzele publicitare curg in nestire reclame la medicamente...e groaznic!!! Or fi ele necesare, uneori, dar au si multe reactii adverse care se trec cu vederea de cele mai multe ori !

Nu stiu de ce nu se prezinta in acelasi ritm, cu aceeasi insistenta, beneficiile si calitatiile consumului de fructe, legume, aer de munte, de mare, miscare...viata sanatoasa.

Mi s-a parut interesant acest articol despre unghii...intitulat "Ce spun unghiile despre tine ? "
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
Dori_, utilizator

Alte discuții în legătură

Epigrama :) ContSters240593 ContSters240593 [i]Recidivistului:[/i] La stalpul infamiei pus Regrete-l chinuiau nespus. Da-n mai putin de-o saptamana, Vandu si stapul pe sub ... (vezi toată discuția)
Blogurile anului 2009 MobilierCafenele MobilierCafenele Deoarece blogurile sunt noul \"trend\" privind informatia pe internet, as dori sa va intreb care sunt, in opinia dvs, cele mai interesante bloguri pe care ... (vezi toată discuția)
Definitii despre viata rodica_post rodica_post Un mesaj foarte frumos pentru toti Cind tu aveai 1an ea te hranea si te imbaia. I-ai multumit plingind toata noaptea. Cind tu aveai 2 ani ea te-a ... (vezi toată discuția)