avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu

Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!

=D>
Cel mai recent răspuns: dariana42 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2013
Daca cetateanul are domiciliul in Romania pentru inscrierea vizei de resedinta nu mai este cazul sa prezinte certificat de nastere. HG 1375/2006 specifica exact care sunt documentele necesare in acest caz... Daca nu deranjez, ati putea sa-mi spuneti ce varsta are colega? Sau macar ce vechime are in serviciu? Pentru ca inainte de 97/2005 si 1375/2006 pentru viza de resedinta se cereau si certificatele. Situatii de genul acesta se mai intampla si in alte locuri din tara. Undeva in Bucuresti a fost cineva care lucra la INEP si a solicitat viza de resedinta(in urma cu aprox. 2 ani) si i s-a cerut certificatul de nastere. Persoana a spus ca stie ca 1375 nu mai prevede asa ceva. Stiti care a fost raspunsul persoanei de la ghiseu? Ce e 1375? Deci se mai intampla sa fie persoane care nu sunt prea bine puse la punct cu modificarile legislative.
Daca e vorba de un cetatean roman cu domiciliul in strainatate i se emite un CIP CRDS si in acest caz este nevoie de certificatele de stare civila...
Poate nu s-a inteles bine ce solicita cetateanul...
Important e sa nu ne contrazicem de fata cu oamenii la ghiseu si sa nu dea unul o informatie iar altul sa zica altceva. Daca sunt situatii in care nu stim cum trebuie sa procedam e bine sa le discutam in birou. Sunt multe situatii in care legea lasa loc de interpretari dar pentru a clarifica aspectele interpretabile trebuie sa cunoastem prevederile legii.

Apropo, dumneavoastra emiteti acte de identitate la resedinta?

Daca primiti cererea pentru eliberarea certificatelor de stare civila la evidenta stiti ca tot cei de la evidenta trebuie sa sanctioneze solicitantii? Aveti dispozitii prin care lucratorii de evidenta au posibilitatea sa sanctioneze persoanele pentru pierderea sau deteriorarea certificatelor de stare civila(art. 66din Legea 119/1996 republicata)?
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
bep, utilizator
Da,am emis acte de identitate la resedinta.Am facut verificari.Dar de ce,nu trebuia ?Lucratorii de la evidenta ,fiind politisti au dreptul sa dea amenzi.Trebuie sa mai dea primarul o alta dispozitie de imputernicire ?:(
Am intrebat de carte de identitate la resedinta deoarece in alte SPCLEP-uri se evita eliberarea unor astfel de documente.

Daca toti lucratorii de evidenta sunt politisti nu mai e cazul de nici o dispozitie. Imputernicirea e necesara in cazul functionarilor publici. Au existat situatii in care lucratorii de evidenta, functionari publici, aplicau sanctiuni, desi nu aveau imputernicire.

Dvs. primiti extras de carte funciara ca document cu care se face dovada adresei de domiciliu?
Nu inteleg de ce se evita eliberarea cartii de identitate din moment ce avem cu totii baza nationala, la fel. Colegii din toate serviciile pot fii contactati telefonic in vederea verificarilor, pentru ce sa mai dea cetateanul bani pe transport dintr-un capat in altul al tarii? Atunci cum ramane cu transparenta si managementul institutiilor publice?
Da, noi primim extrase de carte funciara. Primim si certificate de nomenclatura stradala eliberate de UAT. Si adeverinte eliberate de registrul agricol.
Cat considerati dvs. ca este valabil extrasul de carte funciara? Adica trebuie sa fie de data recenta? Pt. ca noi am primit un astfel de extras, emis cu un an in urma, ca in urma verificarilor sa constatam ca imobilul fusese vandut imediat a doua zi de la eliberarea extrasului...
Certificatele de nomenclatura stradala le primiti asa, pur si simplu, fara sa fie insotite de alte documente?
Apropo, la oras, s-a eliberat cuiva adeverinta de rol de la Registrul Agricol? Noi am transmis onor compartimentului din primarie respectivul model de adeverinta(cel primit de la superiorii nostri) dar deocamdata ei nu au eliberat astfel de adeverinte. De multe ori ne-ar scuti de multe verificari in cazul persoanelor care si-au pierdut actele de casa...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2011
bep, utilizator

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)