avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu

Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!

=D>
Cel mai recent răspuns: dariana42 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2013
De unde sa stie starea civila ca defunctul nu are mostenitori? De unde afla ca decedatul poseda teren in intravilanul orasului?
De la declarant,care in general e ruda sau cunostinta apropiata a defunctului. In cazul in care se declara terenul,se face verificare la impozite si taxe si la registrul agricol.Nu am avut niciun caz ,dar secretarul mai spera ca asa mai face si el un loc de casa pentru tinerii casatoriti. :)
In situatia rectificarii unui act de stare civila ofiterul de stare civila are obligatia de a comunica informatii referitoare la actul rectificat celor de la Evidenta persoanelor? Intreb pentru ca sunt primarii care trimit extrase din registrele de stare civila, dupa ce fac rectificarea unui act, la cei de la evidenta... Lucratorul de la evidenta ce sa faca atunci cand primeste acel extras?
Art.10,lit.e din HG 64/2011. Lucratorul de stare civila informeaza evidenta ca in statutul civil al persoanei a intervenit o schimbare. In urma comunicarii trimisa la locul de domiciliu, evidenta reactualizeaza registrul local si implicit national de evidenta a persoanelor.:)
Bună seara!
incet incet incep sa îmi revin
Pe 9 si 10 iunie particip la marea sedinta de al constanţa si atunci va voi tine la curent cu detalii, bineinteles dac dvs nu ve-ti fi prezenti acolo.
Ori ce modificare in statul civil al unei persoane fie ca este castorie, divort, schimbare nume, rectificare acte satare civilă se va comunica la evidenta persoanelor pentru a se face mentiuni in baza de date (bdj şi automat bdc) numai ca aceste menbtiuni au caracter oerativ pentru că nu poti să schimbi ststutul civil al unei persoane făra a elibera un act de identitate. Noi schimbăm stautul civil numai la divorţ si numai la barbati atunci cind nu se impune schimbarea numelui prin divorţ Asta pentru că bărbatii divorţaţi nu va veni sa îsi schimbe numele daca nu este cazul . Primim ff fecvamt extrase privind divortu sau casatoria si alte comincări de modoficare dar nu toate se gasesc in baza noastră de date sau altele privesc persoane străine , rectificări ale erorilor din actele transcrise.

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)