avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurs pierdut inseamna contestatie la executare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurs pierdut inseamna contestatie la executare?

am pierdut un litigiu de munca la recurs, la fond am castigat, am fost reintegrat, mi s-au platit salarii. Cand am pierdut... mi s-a pus in vedere de pe o zi pe alta, ca s-a luat la cunostinta ca am pierdut la recurs. pe baza certificatului de grefa si a pronuntarii din condica, nici nu au asteptat... sa legalizeze.

Stiu ca ei m-au reangajat, fortati fiind.. sa nu o incurce pe penal. Salariile date au fost date si raman date.(oricum am avut si de lucru, dar nu poate fi dovedit si nu are relevanta juridica)

Cum se cheama? ce mi s-a intamplat .... daca vreau sa ma adresez unei instante sa contest, ce fac?
1) contestatie la executare? judecatorie
2) contestatie la decizie de concediere? tribunal
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 06:20, 28 Martie 2011
Ati deschis deja mai multe topicuri cu aceasta problema ... postati pe forum cele doua hotarari pronuntate de catre instante ... adica, dispozitivul instantei de fond si dispozitivul instantei de recurs ... poate asa ne dam seama mult mai bine despre ce este vorba ...

O prima parere : in instanta se ataca decizia de concediere si nu instiintarea de preaviz
Eram deja in instanta - aici nu mai inteleg....sau e inca un proces separat (preavizul si concediere)

( iar a doua dare afara dupa reintegrare e doar... o ? confirmare a primei concedieri - fara valoarea de contestare>?)

Fond:
Admite cererea de chemare in judecata formulata de contestator in contradictoriu cu SC x.
Anuleaza decizia de concediere emisa de intimata.
Dispune reintegrarea contestatorului inpostul si functia detinute anterior concvedierii. Obliga intimata la plata catre contestator a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si actualizate si cu celelelate drepturi de care ar fi beneficiat salariatul intemeiul contractului ind d munca, de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective. (Cu recurs in10 zile)

la recurs ( citez din certificat de grefa)
Respinge recursul declarat de recurent, eu, ca nefondat. Admite recursul declarat de recurenta SC x. Modifica in tot sentinta atacata in sensul ca respinge contestatia formulata impotriva deciziei de concediere nr 15 din 2009 emisa de intimata ca tardiv introdusa. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica"

-- inteleg ca judecatorul pe fond... a judecat gresit .. dandu-mi dreptate la momentul respectiv cand nu trebuia!...nu mai inteleg, scuze
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters83715, utilizator
1. Exceptia tardivitatii nu a fost invocata in fata instantei de fond?

2. Nu inteleg de ce ati mai formulat recurs dvs ...
Ba da, Ba da

exceptia prematuritatii si a tardivitatii, ambele au fost solicitate de av. societatii comerciale care m-a concediat si au fost respinse ambele....si s-a judecat pe fond, s-a mentionat in hotarare ca e document sub sanctiunea nulitatii absolute, aici nu mai inteleg... (eu am facut recurs.. pt ca nu mi s-au dat si bonurile de masa...indiferent daca e doar pretext sau chiar realitate, mie nu mi-au dat , altor salariati le-a dat.)

O data respinse exceptiile prematuritatii si a tardivitatii nu mai inteleg de ce la RECURS.. s-a reluat exceptia tardivitatii si s-a admis tardivitatea.. care fusese deja respinsa pe fond... nu mai inteleg., scuze.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters83715, utilizator
Din solutia primei instante nu reiese ca a fost respinsa exceptia tardivitatii ... din aceasta cauza a mai fost invocata in recurs.

Alte discuții în legătură

Decizie concediere ContSters83715 ContSters83715 Daca am contestat decizia de concediere mult dupa cele 30 de zile, prin PRECIZARE, dar procesul era deja pornit inca de la preaviz.....am pierdut sau nu? (vezi toată discuția)
Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)
Concediere contestata "tardiv" - ...cedo ContSters83715 ContSters83715 am contestat preavizul de concediere si apoi concedierea prin precizare la multe zile ...dupa cele 30 inscrise in decizia de concediere. (De fapt nu exista ... (vezi toată discuția)