avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cfs urile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cfs urile

Trecerea cfs urilor in carnetul de munca este obligatorie? unde se prevede?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 25 Martie 2011
neon butterflies a scris:

dar nu au fost inchise cu acea data, acum le inchidem

Sunteti obligati sa le inchideti cu data de 01.01.2011. Nu mai operati nimic in ele dupa acea data.
Daca cfs a fost in anul 2010, treceti perioada respectiva in carnetul de munca si abia apoi incheiati carnetul de munca asa cum prevede legea (01.01.2011).

Daca cfs a fost in anul 2011, nu scrieti nimic in carnetul de munca referitor la cfs.
Inchideti carnetul de munca cu data de 01.01.2011.

La incetarea activitatii salariatului i se elibereaza o adeverinta in care va trebui sa specificati daca a avut cfs in anul 2011... si pe care o va folosi pentru dosarul de pensionare...
neon butterflies a scris:

Trecerea cfs urilor in carnetul de munca este obligatorie? unde se prevede?

Pana la 31.12.2010 a fost in vigoare Decretul nr.92/1976, care prevedea ca orice modificare intervenita in executarea contractului de munca, dupa intocmirea carnetului de munca, se inscrie in acesta .
Asadar si CFP-urile de care s-a beneficiat pana la aceasta data se inscrie in carnetul de munca .. dupa 01.01.2011 , acestea vor apare in adeverintele de vechime eliberate de catre angajatori.
pai eu ma gandeam ca daca tot se va trece cfs ul in adeverinte, sa nu-l mai trec si in carnet...
In carnetul de munca se trec CFP-ul pana la 31.12.2010, inclusiv ... iar cele dupa 01.01.2011 se trec in adeverintele de vechime.

Alte discuții în legătură

Suspendare cim ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am nevoie de un sfat de la dvs. pentru ca nus tiu cum sa procedez. an angajat a lipsit nemotivat din martie anul acesta, s-au facut demesurile ... (vezi toată discuția)
Vechime munca elenazan elenazan Daca am lucrat pana anul trecut legal 25 ani ,am cartea de munca acasa , acum 3 luni m-am angajat legal , cine imi trece datele din cartea de munca in REVISAL ... (vezi toată discuția)
S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)