avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inchisoare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inchisoare cu suspendare

Buna seara! se pot da doua pedepse de inchisoare cu suspendare??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:00, 29 Martie 2011
adutescu a scris:

@25martie
Exista anumite infractiuni pt care impacarea partilor/retragerea plangerii inlatura raspunderea penala. Deci s-a "impacat" pt ca asa prevede legea.
In rest, acesta este un forum de discutii juridice, pt cele morale incercati un site al patriarhiei.
dar discuţie juridică nu înseamnă discuţie imorală, în niciun caz.
25martie a scris:

adutescu a scris:

@25martie
Exista anumite infractiuni pt care impacarea partilor/retragerea plangerii inlatura raspunderea penala. Deci s-a "impacat" pt ca asa prevede legea.
In rest, acesta este un forum de discutii juridice, pt cele morale incercati un site al patriarhiei.

pe asta nu pot sa nu o comentez...
Un magistrat (mai ales in penal) care face o judecata (asa cum spuneti dvs) MORALA si nu o judecata pe baza de probe, impartiala, este cel MAI PERICULOS fapt (licit pt ca nu vorbesc alte probleme) care poate exista, aducand atingere chiar statului de drept. Pt asta erau Tribunalele Populare unde facei o judecata morala.
Cel putin dintr-un punct de vedere moralitatea nu se intersecteaza cu LEGALITATEA...
25martie a scris:

Din punct de vedere juridic, s-a incalcat legea. Instanta hotaraste daca va aplica o pedeapsa. Dar nu e cazul si de "judecata de apoi". Fiecare are propria constiinta care il poate pedepsi daca va considera ca a gresit si moralmente, fie ca nu a ajutat o victima, fie ca solicita desfacerea unei casatorii, fie ca isi da mama in judecata pt partaj succesoral.
Asa ca, daca aveti vreun comentariu cu argumente juridice legat de speta, asteptam cu placere sa il postati.
eu nu doream să ridic probleme morale, ci să pun nişte întrebări pentru a se verifica veridicitatea celor afirmate în legătură cu accidentul.
Extrem de greu veti obtine achitarea.
Dupa cum ati expus ati avea sanse, dar sa nu uitam ca sunteti in culpa.
Nu ne-ati spus ce probatoriu are procuratura (martori, inscrisuri, etc).
Faptul ca v-ati prezentat atat de tarziu la politie se incadreaza la parasirea locului accidentului.
Am inteles ca ati plecat de frica, dar frica a tinut 4 ore?
Din pacate va indreptati spre o pedeapsa cu executare si sfatul meu ar fi sa luati un avocat care sa va minimalizeze pedeapsa.
Bafta!

Alte discuții în legătură

Permis de conducere retinut, dovada fara drept de circulatie MihaiIancu MihaiIancu Buna seara! in aprilie 2010 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victime..cum a fost,la plecarea de loc,am lovit o fata care vroia sa treaca prin ... (vezi toată discuția)
Art 180 al 2 vs art 18 indice 1 (amenda administrativa) ContSters47148 ContSters47148 Salut, Am fost citat intr-o problema.Nu o sa o povestesc acum.Dl politist mi-a zis ca e mica infractiunea,nu am antecedente penale,am recunoscut si am si ... (vezi toată discuția)
Bună seară,in urmă cu 2 zile am legat săniile după mașina ... alinbrumaru176@gmail.com alinbrumaru176@gmail.com Bună seară,in urmă cu 2 zile am legat săniile după mașina și am plimbat copiii la care unu din copii a căzut de pe sania respectivă..am oprit mașina ... (vezi toată discuția)