avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari

la plata restantei ramase daca se achita integral se sterg penalitatile?'
Eu nu am auzit pana acum ca un furnizor sa stearga niste penalitati pe legea 175. Din contra, am citit numai de refuzuri. Are cineva un caz concret?
eliasav a scris:

Daca furnizorul va da in judecata asociatiile si, probabil, va castiga, iar sentinta ramane definitiva si irevocabila, penalitatile vor trebui platite de cei in cauza chiar daca legea 175/2010 prevede altceva.

Furnizorul, pana una alta poate sista furnizarea apei, de exemplu.
Si poate vreti sa adaugati si faptul ca asociatia va cheltui ceva bani intr-un proces cu furnizorul sau in mai multe procese cu mai multi furnizori (ca un restantier la asociatie poate sa insemne restante catre mai multi furnizori).
Iar cand aceste procese vor fi pierdute, restantierul va trebui sa plateasca penalizarile si cheltuielile de judecata.
Din mesajele postate de dumneavoastra trag concluzia ca nu ati solicitat nici un punct de vedere oficial: ANRSC, primariilor in subordinea carora sunt unii furnizori de utilitati, furnizorilor de utilitati si prestatorilor de servicii.

In lipsa unor raspunsuri oficiale ne putem imagina orice situatie doriti dvs.
:offtopic:
Principial, impartasesc punctul dvs. de vedere ca restantierii trebuie sa plateasca penalitati.

Dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa punem drobul de sare in fata ci trebuie sa intreprindem macar cateva masuri de bun simt pentru a nu fi dati in judecata pe motiv ca nu am facut nimic in aplicarea prevederilor legii 175/2010.


Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
eliasav, utilizator
Ca sa va lamuriti asupra punctului meu de vedere si asupra contributiei mele in sprijinul aplicarii legii 175/2010, va sugerez sa revedeti mesajele pe care le-am sris pe forum imediat dupa aparitia acestei legi.
Ca sa nu va obositi prea mult amintesc ca am sugerat ca restantierul sa faca urmatorii pasi:
- cerere catre presedintele asociatie cu solicitarea de a anula penalizarile...
- angajamentul restantierului ca va plati suma de baza dupa un grafic..
- anexarea dovezilor de venituri mai mici de 1000 lei/luna
Apoi presedintele si/sau administratorul:
- sa faca o adresa catre furnizorul de la care are cele mai mari penalizari prin care sa solicite ca in conformitete cu legea 175/2010, furnizorul sa anuleze penalizarile in suma ....
-sa aseze aceasta adresa si cele depuse de proprietar si sa mearga la furnizor, in audienta la director, director comercial, jurist...

Pentru asociatiile care nu au de platit penalizari catre furnizori, decizia de anulare a penalizarilor o poate lua comitetul executiv, dupa depunerea documentatiei de catre restantier.

Asta am sustinut in mai multe randuri si explicatii, anul trecut, in vara, imediat dupa aparitia legii.
Inteleg din cele spuse de @adriantot ca este un punct de vedere personal. ca sa nu derutez, fiecare dintre noi vom avea, poate acelasi punct de vedere sau diferit... Din acest motiv s-a tot spus pe-aici ca legea aceasta a fost data asa de-a boulea. Adica s-a dat legea si asociatiile trebuie sa o respecte pentru ca este o completare a L230/2007 - dar ce ne cred astia pe noi, Cos. Local, Primarie, Directie sociala, etc., etc.? Pai omul isi face un dosar in care vine cu niste adeverinte pentru a i se determina venitul. Bun, cine verifica si cu ce mijloace? Ajunge propria raspundere, nu ajunge, mai trebuie ceva? Bun, merg in audienta (ha, ha) la dom' director de la CET, si ? Astia nu au bani sa faca pipi in centru si eu merg in audienta, le flutur L175 si dosarul/dosarele proprietarilor si am rezolvat-o? De fapt cu aceste masuri din partea as. se poate dovedi ca am fost de buna credinta? Adica, uite dom'le, noi am facut si-am desfacut astea, dar nu s-a putut... Se vinde de doi lei sperante desarte oamenilor cand dai asemenea legi, asa ca mai bine sa ne lase in pace, ca oricum nu se mai aproba nimic, mai ales acum de cand suntem "europeni"...

Alte discuții în legătură

Cum-se-aplica-legea-175-2010-cu-privire-la-neaplicarea-penalizarilor la intretinere catalin dana catalin dana Am o datorie la plata intretinerii si mi s-au perceput penalitati. Platesc lunar, dar datorita penalizarilor nu mai ajung la zi. Am fost la asociatie azi si ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere alexandra-alex alexandra-alex Buna seara, am o nelamurire: sunt administrator la o asociatie si in anul 2009 am dat in judecata mai multe apartamente pentru neplata intretinerii. Am primit ... (vezi toată discuția)
Restanta la intretinere omideo20 omideo20 Buna seara.Mama mea are o datorie la intretinere de 5500 lei.Eu vreu sa platesc suma restanta la intretinere dar administratorul imi scrie chitanta si pentru ... (vezi toată discuția)