avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea parcarii de resedinta (sau despre parcarea de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea parcarii de resedinta (sau despre parcarea de la bloc, in general)

Buna ziua!

Despre legea parcarii de unde pot afla mai multe?

Separe ca "madamele" de la administratia financiara, parcari, salubritate, hingheri si pe unde-or mai lucra au pareri diferite.

Intr-un fel sau altul, nu mai conteaza acum, incepand cu 2009 am pus mana pe un loc de parcare in fata bocului meu, loc ravnit de foarte multi. Am si acte si tot tacamul. Acum problema este urmatoarea... conform legii (pe care n-o gasesc pe nicaieri) cica nu am voie sa parchez daca masina nu este la adresa respectiva... Alta nebunie ar fi ca as avea voie sa parchez dar in anumite ore iar cand nu sunt acasa trebuie sa-i las si pe altii pe care nu-i pot scoate de acolo decat dupa nu stiu-ce ora.... Si ar mai fi...

V-as ruga, daca se poate sa ma luminati si pe mine in aceste privinte, si anume:
- intre ce ore am voie sa parchez?
- este musai ca masina sa fie pe numele meu? daca este in leasing?
- locul trebuie mai intai rezervat si apoi reinnoit contractul?
- am dreptul la maim ulte locuri de parcare? Daca in bloc nu exista decat un singur locatar care are 3 masini, RESTUL NEAVAND NICIUNA... acesta nu le poate parca pe toate acolo sau altfel, acesta nu poate obtine 3 locuri de parcare?

Va rog ajutor! #-o

Multumesc.
Daca aveti deja contractul pentru locul de parcare si sunteti cu plata la zi, nu vad de ce va mai faceti probleme.
In sectorul 4 contractul se reinoieste automat cu conditia sa fie locul platit pentru anul precedent.
Eu am loc platit intr-una dintre parcarile din jurul blocului inca din anul 2002, l-am platit de fiecare data si nu m-a deranjat nimeni sa reinoiesc contractul sau sa pierd locul (cum au patit cativa vecini care au "uitat" sa plateasca si s-au trezit cu locul dat altcuiva si sa-i vezi atunci "disperati" sa reincheie contractele).
Nu trebuie decat sa va duceti la Directia de Taxe si Impozite din Calea Serban Voda nr. 43, la ghiseul "Parcari si Garaje" si sa spuneti ca vreti sa platiti locul de parcare pentru anul 2011. Va scoate din calculator nota de plata si achitati la casierie (nu se mai dau acele "cartonase" ca in anii trecuti).
V-am spus aceste lucruri pentru ca ati zis ca aveti deja loc platit.
Pentru un loc nou de obtinut, se schimba datele problemei in mod radical...nu mai este asa simplu, desi in ultima vreme s-au facut destul de multe locuri noi de parcare in sectorul 4 (acolo unde s-a putut din punct de vedere al terenului disponibil)
sa va elibereze societatea utilizatoare a leasing adeverinta din care sa reiasa ca masina isi are parcare la domiciliul de resedinta al tau ,ca se elibereaza pt. adp cu incheiere de contract loc de parcare si este ok=D>=D>=D>=D>=D>
Am avut si eu o problema asemanatoare.
Locuiesc in sectorul 3.
In anul 2009 regulile erau urmatoarele:
- adresa din buletin sa corespunda cu cea de pe talon (mi se pare o regula de bun simt pentru ca sunt persoane care au 2-3 apartamente in Bucuresti si locuiesc efectiv doar intr-unul. Daca le-ar inchiria pe celelalte ar obtine o chirie mai mare daca locuintele respective ar avea si parcare asigurata)
- daca adresele nu corespundeau se putea rezolva printr-un contract de comodat (persoana care avea domiciliul in ploc, imprumuta masina care avea adresa din talon)
- pentru masinile in leasing trebuia o adeverinta de la acea firma
- locul de parcare trebuia sa fie la maxim 30 de metri de frontul blocului
- adeverinta de la Administratia de proprietari (regula asta nu se respecta pentru ca e absurda)
- pentru un apartament se atribuia doar un loc de parcare (deci daca parintii au o masina si copilul alta, se atribuia doar un loc de parcare)

Eu am masina cumparata pe numele sotiei, aceasta locuind la adresa de domiciliu de cand s-a construit blocul. (de peste 20 ani) A fost frustrant sa vad ca nu puteam obtine loc de parcare, in conditiile in care cei care se mutau in bloc "mosteneau" si locul de parcare.
Initial i-am dat in judecata sa-mi asigure un loc de parcare (din cele 18 din fata blocului) Am pierdut procesul dar in felul acesta am intrat in posesia actelor prin care se atribuisera acele locuri de parcare. Ar fi urmat un nou proces prin care as fi cerut anularea contractelor care nu erau in regula.
Dupa 2 saptamani de la formularea noi cereri prealabile la primarie am fost chemat si mi s-au propus vreo 2 locuri in alta zona, care mi-au convenit.
In sect.6 locul de parcare e valabil 24h din 24h . Dupa ce faci contractul in primul an, ulterior este suficient sa mergi cu acel contract si sa platesti taxa pana pe data de 31.martie pt a nu pierde locul de parcare .
Nu sunt de formare in "ale legilor" ... aka avocat/ jurist etc ... dar nu vad legatura cu masina si locul de parcare ...
Cred ca va legati incorect de ce scrie in talonul masinii.

Caz concret, o amica cu masina de firma a reusit sa-si ai un loc de la ADP in sectorul 3. In cei 3 ani decand are locul, a schimbat de 2 ori numerele la masina din motive de leasing si trecere de la o firma la alta in cadrul unui grup. De asemenea mai parcheaza si sotul acolo cand ea e plecata in tara si el nu are "chef" sa se mai duca pana la locul lui.

Reclamatii la ADP si Politie au fost nenumarate asupra ocuparii abuzive de catre alti conducatori auto. Nu are si nu a avut probleme cu actele masinii. Nu va inchipuiti ca cineva se duce sa modifice actele de inchiriere din 2 in 2 luni.

Parerea mea, nu are nici o logica sa se ia cineva de talonul si modalitatea de inmatriculare a masinii in relatia cu locul de parcare. Dar poate am 2 masini si le schimb saptamanal ... locul de parcare ar trebui sa aiba legatura cu proprietatea cui ii este arondat, deci cu locuinta. Altfel as putea sa-mi iau eu un loc de la ADP in piata victoriei desi stau (domiciliez) la iesirea spre A2? presupunand ca masina e a firmei inregistrata corect si in talon la o adresa oarecare din piata victoriei ...

De asemenea mi-am achizitionat loc de parcare la noua locuinta ... m-a intrebat cineva ce fac cu el? mi-a cerut talonul masinii? NU ...
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
arockz, utilizator

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Parcare de resedinta Roxana Gabriela Roxana Gabriela Buna seara, Mai am nevoie de un sfat: parcarea din fata blocului tocmai a fost impartita si locurile se vor plati. Eu am masina in leasing si se pare ca ... (vezi toată discuția)