avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea parcarii de resedinta (sau despre parcarea de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea parcarii de resedinta (sau despre parcarea de la bloc, in general)

Buna ziua!

Despre legea parcarii de unde pot afla mai multe?

Separe ca "madamele" de la administratia financiara, parcari, salubritate, hingheri si pe unde-or mai lucra au pareri diferite.

Intr-un fel sau altul, nu mai conteaza acum, incepand cu 2009 am pus mana pe un loc de parcare in fata bocului meu, loc ravnit de foarte multi. Am si acte si tot tacamul. Acum problema este urmatoarea... conform legii (pe care n-o gasesc pe nicaieri) cica nu am voie sa parchez daca masina nu este la adresa respectiva... Alta nebunie ar fi ca as avea voie sa parchez dar in anumite ore iar cand nu sunt acasa trebuie sa-i las si pe altii pe care nu-i pot scoate de acolo decat dupa nu stiu-ce ora.... Si ar mai fi...

V-as ruga, daca se poate sa ma luminati si pe mine in aceste privinte, si anume:
- intre ce ore am voie sa parchez?
- este musai ca masina sa fie pe numele meu? daca este in leasing?
- locul trebuie mai intai rezervat si apoi reinnoit contractul?
- am dreptul la maim ulte locuri de parcare? Daca in bloc nu exista decat un singur locatar care are 3 masini, RESTUL NEAVAND NICIUNA... acesta nu le poate parca pe toate acolo sau altfel, acesta nu poate obtine 3 locuri de parcare?

Va rog ajutor! #-o

Multumesc.
Pai legatura intre locul de parcare si masina e chiar motivul pentru care vrei acel loc de parcare =D>.
E si normal ca daca vrei un loc de parcare sa dovedesti ca ai masina(in proprietate, folosinta, etc) pentru a obtine acel loc. Aici intervine talonul. In rest sunt de acord ca alte detalii nu conteaza( cine e proprietarul de drept, ce numar are masina, sau alte bazaconii)
Se pare ca au admis faptul (pana la urma) ca trebuie CONTINUAT contractul, azi urmand sa ma prezind sa clarific treburile, dupa ce in prealabil am avut nevoie de "interventii" telefonice. #-o

De ce oare nu s-a putut altfel, adica initial, nu stiu.
De ce prima data nu au luat in calcul chitanta veche, iar nu stiu.

In fine, important este ca se rezolva sau cel putin am avut asigurari. Va tin la curent.
O intrebare: parintii au un loc de parcare emis pe numarul de inmatriculare al masinii lor. Acum pe acel loc imi parchez eu masina - acelasi domiciliu, alt numar de in matriculare. Locul este platit la zi. Poate sa se lege cineva de asta? Sau locul poate fi "transmis" in familie?
Parerea mea este ca NU se poate lega cineva de dvs. - daca are scaun la cap, dar pe caldura aceasta... Este vorba de 1 loc de parcare platit si 1 (un) autoturism al familiei dvs. nu mai multe.
Mi-am adus aminte si editez: eventual, daca situatia o impune, megeti unde trebuie si schimbati nr. masinii care va fi parcata pe locul respectiv, desigur cu actele doveditoare de domiciliu si atunci chiar ca nu vor mai fi probleme...
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
Adam Grecu, utilizator
Nu e treaba vecinilor ce masina si cu ce numar de inmatriculare parcheaza pe locul parintilor dvs. Poate sa vina in fiecare zi cate o ruda sa parcheze o masina diferita. Este locul parintilor dvs, singurii care ar avea dreptul de a reclama dreptul de parcare.
Nu e nevoie sa schimbati nici numarul de inmatriculare in actele de la primarie. Parintii dvs pot sa prelungeasca an de an dreptul de parcare pe loc si dvs sa-l utilizati fara probleme.

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Parcare de resedinta Roxana Gabriela Roxana Gabriela Buna seara, Mai am nevoie de un sfat: parcarea din fata blocului tocmai a fost impartita si locurile se vor plati. Eu am masina in leasing si se pare ca ... (vezi toată discuția)