va rog frumos daca se poate sa imi spuneti si mie care este valoarea taxei de timbru in cazul unui proces de anulare act ce are ca subiect anularea unui contract de vanzare cumparare intocmit in vederea vanzarii unui bun imobil cu o valoare de 37700ron
Taxa de timbru o stabileste instanta. Orientativ exista calculatoare de taxa pe internet, dar nu trebuie sa va ghidati dupa ele. Avocatului puteti sa ii cereti sa va dea o copie dupa chitanta cu care a platit taxa.
Cat despre onorariu, daca a trecut deja un an, e posibil sa reinnoiti contractul si sa mai dati ceva bani.
In rest, puteti cauta pe portalul instantelor, dupa nr de dosar sau numele dvs. sa vedeti ce s-a facut pana acum in dosarul respectiv, cate infatisari au fost, ce a hotarat instanta etc.
Site-ul este www.noulportal.just.ro
tocmai aici este problema in procesul de anulare act care a fost deschis in urma cu o luna, contractul cu avocatul a fost facut in ianuarie 2011 si mi s-a spus ca nu poate fi descis procesul daca nu achit aceasta taxa de timbru, problema este ca atunci cand am consultat pe internet mersul dosarului am vazut ca la primul termen judecatorul a cerut achitarea taxei de timbru;
cand am intrebat avocatul acesta mi-a spus ca ar trebui sa hotarasc cat la suta din valoarea contractului mi-ar fi revenit si ca daca vreau sa cer jumatate din valoare ar trebui sa ii mai trimit inca 2600ron pe langa sumele deja achitate;
La aceste taxe nu va poate pacali nimeni, pt ca exista chitanta. Presupunand ca nu va da avocatul o copie, ca n-o fi facut, exista originalul la dosar.
Daca asa a zis inseamna ca atat a stabilit instanta si altfel vi se respingea actiunea ca netimbrata sau insuficient timbrata.
Ati avut un motiv pt care ati angajat acest avocat, eu va recomand sa aveti incredere in el.
Succes!