Am si eu o intrebare.Ce se intampla cu un dosar penal si cu un invunuit , daca asa-zisul denuntator nu exista, ci mai mult a fost mentionat in pv de seizare cu buna stiinta de catre organul de cercetare penale, acest comitand un fals intelectual?:O
probe? probe nu prea sunt. cel putin nu concludente. acest denuntator este cel care a sesizat cu privire la fapte. deci el ar fi un martor. de fapt cel mai important. si nu este vb ca ar fi anonim. ci ca s-a mentionat o persoana care de fapt nu exista. deci..acele acte cum pot fi legale?
in baza art. 275 c. pr. pen, orice persoana poate face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala daca prin acestea s-a adus o vatamare intereselor sale legitime.
Alin. 2, prevede ca plangerea se adreseaza procurorului care instrumenteaza cauza si se depune fie la acesta, fie la organul de cercetare.
Va indrum sa va adresati direct procurorului.
exista o astfel de plangere. si au trecut cele 20 zile in care conform CPP ar fi trebuit primit un raspuns. asta pt ca procurorul in speta a dispus iup fr ca macar sa citeasca actele. ca sa nu va mai spun ca politistul respectiv era in timpul liber si totusi a intocmit acel pv de sesizare , desi ar fi avut cine sa il intocmeasca. daca spre exemplu s ar depune plangere impotriva politistului , care era in timpul liber , la ce parchet trebuie sa te adresezi? adica are vreo relevanta ca politistul este in timpul liber sau in concediu?
Georgis,
Sa nu va inchipuiti ca aveti cunostiinta de toate actele de la dosar, deoarece cercetarea penala are caracter nepublic.
Veti vedea toate piesele dosarului cand vi se va prezenta materialul de urmarire penala.
Sper sa nu ajungeti in aceasta faza deoarece urmeaza trimiterea in judecata.