avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... as vrea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

as vrea

buna ziua Am incsat suma de 5000 lei an 1982 ptr cota mea de mostenire de la un frate printr-un act sub semnatura privata Contract de van cump nu am facut pana acum iar el doreste sa il faca acum Nefiind translativ de proprietate promisiunea de vanzare in sarcina careia se naste o creanta eu am incasat cei 5000 lei dar nu am stabilit suma de vanzare a cotei ci doar pe care am incasat-o eu acum dorind o actualizare a sumei Am vreo sansa ?
Nu prea este in clar informatiile ce ne furnizati, drept pentru care si interpretarile pot fi diferite. Clar este faptul ca ati incheiat un contract prin care sa stipulat o suma de bani, suma pe care l-ati si primit. Acum suma ii returnati fratelui dvs. Daca fratele a acceptat si a preluat suma sunteti in pozitia de dinaintea primului contract incheiat.
Impresia mea este că aţi încheiat cu fratele un act de partaj. Acea chitanţă care atestă plata sumei de 5.000 lei este un început de dovadă scrisă. Completată cu declaraţiile martorilor, chitanţa va fi probă într-un eventual proces în care se va dovedi existenţa partajului.
am incheiat in anul 1982 un act sub semnatura privata care e un act declarativ de drepturi si nu constitutiv si e supus termenului de prescriptie de 3 ani pe care doresc sa-l invoc
act sub semnatura privata
speta e interesanta dar trebuiesc detalii. nici eu nu inteleg, imi pare rau

Alte discuții în legătură

Gasiti-mi nulitatea coventiei ??? molita molita conventie incheiata in 1 mai 1982 intr fratii x si y cu ocazia impacarii asupra masei succesorale ramase dupa tata nostru decedat in 1980 Subsemnatul ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)
De ce art 700 c civ ? molul molul tata +mama -7 copii din singura casatorie Bunuri comune casa -teren fara vreun act de proprietate sau autorizatie de constrc in 1984 tata moare fara sa i se ... (vezi toată discuția)