avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... as vrea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

as vrea

buna ziua Am incsat suma de 5000 lei an 1982 ptr cota mea de mostenire de la un frate printr-un act sub semnatura privata Contract de van cump nu am facut pana acum iar el doreste sa il faca acum Nefiind translativ de proprietate promisiunea de vanzare in sarcina careia se naste o creanta eu am incasat cei 5000 lei dar nu am stabilit suma de vanzare a cotei ci doar pe care am incasat-o eu acum dorind o actualizare a sumei Am vreo sansa ?
Pentru lamurirea mea si a consultantilor care doresc sa va dea un raspuns coerent, va recomand sa postati continutul actului sub semnatura privata incheiat cu fratele dv. in anul 1982. ;)
Asa cum am mai scris anterior , exceptia prescriptiei dreptului la actiune , pe care doriti sa o invocati este admisibila numai in situatia in care fratele care a predat suma de bani nu a avut posesia imobilului ce face parte din masa succesorala .
succesiunea era deschisa prin moartea tatalui dar dezbaterea asupra masei succesorale s-a facut abia dupa 12 ani iar fratele caruia eu am inteles sa-i vand cota mea de mostenire asa cum e scris in act eu nu ma refeream la casa teren ci la bunuri mobile deoarece aceste bunuri imobile le-am obtinut in baza legii 18-1991terenul era in cf pe bunicul iar casa nici nu exista in documente era constr fara plan iar fratele meu s-a mutat alaturi de mama ptr ao ingriji pana la moarte cu acordul celor 6 frati
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2009
molita, utilizator
:offtopic: Va rog sa nu mai deschideti subiecte paralele pe aceeasi tema.
Consultati Regulamentul de postare in acest sens.
Am inchis celalalt subiect, puteti continua aici...

Va multumesc de intelegere.
ptr AVLIL observ ca aveti ceva cu mine desi m-a asteptam sa -mi raspundeti mai concret la problema mea deoarece consider ca aveti o viziune foarte pertinenta in unele cazuri unde chiar mi-a placut cum ati pus problemele

Alte discuții în legătură

Gasiti-mi nulitatea coventiei ??? molita molita conventie incheiata in 1 mai 1982 intr fratii x si y cu ocazia impacarii asupra masei succesorale ramase dupa tata nostru decedat in 1980 Subsemnatul ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)
De ce art 700 c civ ? molul molul tata +mama -7 copii din singura casatorie Bunuri comune casa -teren fara vreun act de proprietate sau autorizatie de constrc in 1984 tata moare fara sa i se ... (vezi toată discuția)