grandanat a scris:
..................................................
Poti sa te asiguri la "veniturul asigurat" dorit, dar doar din momentul in care inchei efectiv contractul de asigurare. Nu poti sa inchei un contract de asigurare retroactiv, pe o perioada anterioara. Popu are dreptate, se va calcula la venitul minim impus.
Cind l-am contrazis pe Popu am specificat ca vorbesc din experienta.
Declaratia de asigurare sociala am incheiat-o pe data de 30.09.2010 si a fost incheiata incepind cu data de 01.01.2006 (pt. perioada neasigurata din 2005 nu am realizat veniturile necesare pt. obligativitatea asigurarii).
Odata cu declaratia am incheiat si actele aditionale de modificare a declaratiei, corespunzator fiecarei perioade de suspendare plata contributii si reluare plata contributii asigurari, precum si venitul asigurat aferent (pt. ca am avut perioade de asigurare prin CIM si apoi prin somaj).
Deci am incheiat declaratie de asigurare
retroactiv la un venit asigurat de 4 lei.
Asa cum ai fost tu dur cu Ruben as putea sa fiu si eu dur cu tine si sa spun ca daca nu stii un lucru
fff bine sa nu dai sfaturi cu siguranta unui maestru, si sa pui in continutul mesajului obligatoriu cuvintele
cred si
poate.
Dar nu sunt dur si nu-ti spun aceste lucruri! (1-0 pentru mine).
Logic daca o luam este foarte corect sa sa intocmeasca FISA FINANCIARA a platitorului tinindu-se cont de toate drepturile si nu numai de obligatii.
Cred ca dupa 20 de ani ar trebui sa ne vina mintea la cap si sa nu mai incercam sa furam de unde putem, sa nu ne mai comportam hoteste ci mai degraba nemteste
.
Furam de unde putem pentru a contracara furtul "legal" al "bosilor" acestei tari din bugetul tarii. Tie ti se pare normal pensii calculate dupa alta regula si formula decit cea de care beneficiaza taranul sau muncitorul de rind? Sunt impotriva actualului guvern si mi-e scirba de actualul presedinte, dar calculul pensiei trebuie sa fie acelasi pentru toti salariatii acestei tari. Case de pensii pot fi 1000.
Are dreptate Ruben cind spune ca suma recalculata pe 5 ani (12000 lei) o s-o incaseze un magistrat sau pilot de avion (ca avans doar, pentru ca este de 3 ori mai mica ca sa fie satisfacatoare).
A te comporta nemteste inseamna sa beneficiez de toate drepturile nemtilor (salariu, pensie, asigurari de sanatate, nivel de trai, institutii si infrastructura, servicii etc.).
La noi nu exista nimic din toate acestea. Avem obligatii si nici un drept. E mai rau ca pe timpul lui Ceausescu, cind toata lumea avea un loc de munca si nivelul de trai era mult mai ridicat ca acum. Atunci se putea sa fie un sistem unitar de salarizare, de pensii, de ....) Acum nu! De ce?
Actualul sistem de pensii (la nivel mondial) este depasit, nu mai poate fi viabil.
Singura varianta viabila este sistemul de pensii private (cit contribui atit ai, si-i ai tu sau urmasii tai).
Ruben
Angajaza-te, ca nu faci rau. Chiar daca nu gasesti s-o faci pe bune, poate ai un prieten cu SRL ca sa te angajeze, dar cu CIM pe 1 ora sau max. 2 ore, pentru ca altfel darile sunt mari. Ii platesti patronului (din mina) suma obligatiilor salariale, si scapi de aceste sume enorme pe care le vrea statul. (pt. o ora la sal. de 105 lei/luna, obligatiile sunt de aprox. 50 lei/luna).
Asa esti asigurat si la pensii si la sanatate si poti astepta linistit sa treaca cei 5 ani fiscali (in realitate sunt aprox. 6 ani) ca sa se prescrie creanta, cu conditia sa nu primesti -in acest timp- somatii de plata.
Bafta