grandanat a scris:
N-ai inteles nimic; pacat. Citeste mai bine mesajele postate. 2.5 mld euro a fost deficitul din sistemul de pensii.
Tu, ca si multi altii, aveti impresia banii cresc in pom, sau ca statul e un mare sac magic de unde poti sa scoti bani in nestire. Te inseli amarnic.
Despre aceelasi lucru as putea sa te acuz pe dumneata. "Tu si altii ca tine, aveti impresia ca statul e un mare sac magic", care nu poate sa dea niciodata faliment. Seful de la Casa de Asigurari de Sanatate are Jeep, vila si cateva conturi frumusele din salariu, functionarii de prin birouri care nu au cozi de zeci de oameni stau toata ziua la telefon in interes personal. Pierdut vremea si cheltuieli gramada in mai toate "Casele" statului (de pensii, de sanatate, Fisc), ca doar statul nu da faliment, ca noi.
Ia spune domnu' Grandanat, dumneata cand ai cheltuieli mai mari decat incasarile cu 2,5 miliarde de euro, ce faci? Iei imprumut sau reduci cheltuielile?
Si aici din nou insist cu intrebarea referitoare la numarul de pensii intre diferite valori, pentru ca sistemele astea "
sociale" ar trebui sa ofere mijloace de subzistenta celor care nu mai au posibilitatea sa munceasca, nu pensii de peste 1000RON ca sa aiba securistu' ce sa dea la copii de ziua lor un Mercedes.
Din cele 5.504.800 (in care intra si agricultorii, si ajutoarele sociale, si pensiile de urmas, tot), 736.700 sunt pensii de agricultori in valoare medie de 309RON, 753.800 sunt pensii pentru perioade lucrate in agricultura in valoare medie de 214RON, 568.000 sunt pensii de urmasi in valoare medie de 365RON, iar 1.500 sunt ajutoare sociale in valoare medie de 192RON.
Pentru restul pensionarilor, care au adevaratele pensii, adica pensiile "pe bune" pentru cei 3.444.800, stii cati bani ar fi necesari pentru a le plati? Pai pentru a da ceea ce ideea de "protectie sociala" spune - adica mijloacele de subzistenta pentru perioada in care nu se mai pot intretine singuri, se poate face un calcul foarte simplu.
Pai daca ar fi sa le dam salariul minim net, care il primeste majoritatea clasei muncitoare, atunci dintr-un 600 brut (conform Ministerului Muncii) obtinem 461RON net (conform Calculator Salariu de pe Goagal) pentru fiecare pensionar indiferent ca a fost tortionar sau profesor. Ti se pare putin, domnu' Grandanat? Pai daca ti se pare putin, gandeste-te ca o gramada de oameni MUNCESC pentru salariul asta intr-o luna.
Stii cate miliarde de auro ar fi suficiente pentru a platii toate pensiile intr-un sistem care se pretinde "social"?
461RON / 4.1RON/EUR = 112EUR
112EUR x 12luni = 1.349EUR intr-un an pentru o pensie
1.349EUR x 3.444.800pensii = 4.647.959.415EUR pe anul 2010
Deci cheltuieli de
4,6miliarde EUR cu pensiile "pe bune", eu zic ca nu ar fi facut un deficit de 2,5miliarde EUR la bugetul de pensii.
Problema este raspunsul la prima mea intrebare, la care dumitale ai considerat ca nu merit raspuns.