avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Teapa cumparaturi online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Teapa cumparaturi online

Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe poze cu laptopul, configuratii, mi-a detaliat fiecare parte, m-a asigurat ca totul va fi bine. Am vorbit pentru suma de 1800 ron. A trimis coletul prin curier rapid. A ajuns curierul, am semnat pentru colet, m-am intors in casa si cand am deschis cutia.. nu era nici un laptop acolo, doar niste greutati (din acelea care se puneau pe cantarele vechi). Imediat l-am sunat pe personaj sa vad ce are de zis, daca mai raspunde la telefon. A raspuns la telefon, m-a salutat, si a intrebat daca am ridicat coletul, daca totul a fost ok, daca imi place laptopul. I-am spus ca nu este nici un laptop in cutie iar el spune ca asa ceva este imposibil, ca el a pus in cutia aia un laptop si a sigilat-o. M-am certat cu el pe tema asta dar nu am ajuns nicaieri. Ce pot face acum? Nu am nici un martor cand am deschis cutia.. dar totusi este vorba de multi bani. Am vazut ca e foarte greu sa dovedesti ca in acea cutie a fost altceva, fara un martor. Ce pot face? Am vreo sansa sa imi recuperez macar banii, daca nu pedepsirea acestui hot..
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: RemusR , utilizator 10:41, 4 Decembrie 2011
Si eu am facut cumparaturi on-line, si nu o data, dar intotdeauna am desfacut pachetul in prezenta curierului si niciodata acesta nu s-a opus acestui lucru. De altfel, pe unele site-uri de cumparaturi on-line chiar scrie ca marfa trebuie verificata in prezenta curierului.
Totuşi îl ajută cineva pe om cum să procedeze LEGAL ?
Aveti adresa de unde a fost livrat pachetul si chitanta de la curier. Reclamati la Politie si la administratorul site-ului.
Ai ID-ul utilizatorului si adresa lui. Fa un print screen dupa mailurile cu care ai comunikt, pagina de pe site okazii cu produsul inainte si dupa cumparare. Cu greutatile - dak nu sunt prea ruginite (fara a le atinge) inclusiv cutia in care au fost ambalate...bati in usa ofiterului de serviciu de la politie si ceri sa ti se consemneze o plangere pentru inselaciune. Organul de politie va fi obligat sa faca verificari...dak ei se vor implica e posibil sa va recuperat. Pentru celeritate, incercati depunerea plangerii la Parchet. Motivati ca doriti sa scurtati din timpul solutionarii cauzei intrucat dosarul trebe sa ajunga in loc. de domiciliu a faptuitorului pentru cercetari. Dak nu sunteti convingator mereti la politie. Sa aveti in vedere sa vi se dea numarul de inregistrare...Succes...uri !!!
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
nickbrai, utilizator
In cazul in care cumparatorul sustine ca v-a trimis laptopul, acest lucru se poate confirma cu ajutorul firmei de curier. De obicei acestea verifica ce anume se expediaza si cele mai multe firmele dispun de camere de inregistrare....asa ca puteti lua legatura si cu firma de curierat pentru a va convinge cu adevarat daca persoana respectiva a pus sau nu laptopul in colet. Tin sa precizez ca nu toate firmele accepta sa se deschida coletul inainte de a plati, trebuia sa fiti dvs mai atent fiind este vorba de o suma destul de mare. Puteti depune o plangere atat impotriva expeditorului, cat si a firmei de curier( desi nu cred ca are vreo vina), insa din experienta va spun acest lucru va dura destul de mult timp,dat fiind faptul ca sunt probe putine, localitati diferite si multa birocratie!

Alte discuții în legătură

Furt din colet expediat prin fancourier elisg elisg Buna ziua, Problema este referitoare la un Laptop furat dintr-un colet expediat din Romania in Germania prin firma Fancourier. Datele sunt ... (vezi toată discuția)
Înselãciune george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. Intampin o problema serioasa. Am luat o teapa pe net. Am schimbat prin curier cu un anumit, doua obiecte.eu am trimis ceva el altceva. El acum nu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune B3nassi B3nassi Salutare tuturor,am si eu o problema.am un cont pe un site de vanzari diverse nu dau numele pentru ca poate fi considerat spam,in urma cu cateva zile m-am ... (vezi toată discuția)