avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Teapa cumparaturi online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Teapa cumparaturi online

Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe poze cu laptopul, configuratii, mi-a detaliat fiecare parte, m-a asigurat ca totul va fi bine. Am vorbit pentru suma de 1800 ron. A trimis coletul prin curier rapid. A ajuns curierul, am semnat pentru colet, m-am intors in casa si cand am deschis cutia.. nu era nici un laptop acolo, doar niste greutati (din acelea care se puneau pe cantarele vechi). Imediat l-am sunat pe personaj sa vad ce are de zis, daca mai raspunde la telefon. A raspuns la telefon, m-a salutat, si a intrebat daca am ridicat coletul, daca totul a fost ok, daca imi place laptopul. I-am spus ca nu este nici un laptop in cutie iar el spune ca asa ceva este imposibil, ca el a pus in cutia aia un laptop si a sigilat-o. M-am certat cu el pe tema asta dar nu am ajuns nicaieri. Ce pot face acum? Nu am nici un martor cand am deschis cutia.. dar totusi este vorba de multi bani. Am vazut ca e foarte greu sa dovedesti ca in acea cutie a fost altceva, fara un martor. Ce pot face? Am vreo sansa sa imi recuperez macar banii, daca nu pedepsirea acestui hot..
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: RemusR , utilizator 10:41, 4 Decembrie 2011
Interesant ce spuneti cu asistarea curierului la desfacerea coletului; curierul cu care lucram noi are stipulat in regulament ca nu are voie sa asiste la deschiderea coletului. Credeam ca este o regula generala. Cand i-am intrebat de ce e aceasta regula, mi-au spus ca sa nu -si complice existenta, sa nu poata fi trasi la raspundere pt un eventual continut ilegal.
Din fericire noi nu ne-am confruntat pana acum cu probleme la livrari.
kzoli a scris:

ovidiu doru a scris:

Totuşi îl ajută cineva pe om cum să procedeze LEGAL ?

Practic nu mai are ce sa faca.... trebuia desfacut coletul in fata curierului si platit doar dupa verificarea continutului... aproape toate firmele de curierat au acest serviciu sau accepta aceasta optiune. Se poate cauta dupa AWB cine a ridicat banii, dar de dovedit e greu sa dovedesti el v-a sustine ca a trimis laptopul.
Atunci pe loc daca suna la curierat si la 112, depunea plangere, banii se blocau la firma de curierat pana la rezolvarea "situatiei".... macar avea si vanzatorul cateva nopti albe ...

Degeaba , nu se blocheaza nimic ! Eu dupa ce am platit coletul la posta si l-am deschis in fata functionarei de la ghiseu , dansa a zis ca nu poate face nimic. Eu am semnat chitanta de plata.

Am si chemat politia, politia din nou nu poate face nimic deoarece fapta nu s-a comis pana la ridicarea banilor de catre "tzepar". !!!

Deci , politistul mi-a zis in fata: Imi pare rau, trebuie sa asteptam ca persoana sa ridice banii.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
deveo, utilizator
Si dupa ce persoana a ridicat banii ati avut un final fericit? Vi-a rezolvat politia ceva? Sau tot cu paguba ati ramas?
Nu vreau sa te descurejez, dar din luna iulie a anului trecut cand am depus si eu o reclamatie la IPJ ... pana acum nu s-a rezolvat nimic.

Practic nu mai are ce sa faca.... trebuia desfacut coletul in fata curierului si platit doar dupa verificarea continutului... aproape toate firmele de curierat au acest serviciu sau accepta aceasta optiune.

Ok, dar la posta cum faci? Ca acolo nu ridici coletul pana nu platesti, indiferent ca-l desfaci tu dupa-aia, tot teapa se cheama.:((

Alte discuții în legătură

Furt din colet expediat prin fancourier elisg elisg Buna ziua, Problema este referitoare la un Laptop furat dintr-un colet expediat din Romania in Germania prin firma Fancourier. Datele sunt ... (vezi toată discuția)
Înselãciune george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. Intampin o problema serioasa. Am luat o teapa pe net. Am schimbat prin curier cu un anumit, doua obiecte.eu am trimis ceva el altceva. El acum nu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune B3nassi B3nassi Salutare tuturor,am si eu o problema.am un cont pe un site de vanzari diverse nu dau numele pentru ca poate fi considerat spam,in urma cu cateva zile m-am ... (vezi toată discuția)