avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Teapa cumparaturi online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Teapa cumparaturi online

Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe poze cu laptopul, configuratii, mi-a detaliat fiecare parte, m-a asigurat ca totul va fi bine. Am vorbit pentru suma de 1800 ron. A trimis coletul prin curier rapid. A ajuns curierul, am semnat pentru colet, m-am intors in casa si cand am deschis cutia.. nu era nici un laptop acolo, doar niste greutati (din acelea care se puneau pe cantarele vechi). Imediat l-am sunat pe personaj sa vad ce are de zis, daca mai raspunde la telefon. A raspuns la telefon, m-a salutat, si a intrebat daca am ridicat coletul, daca totul a fost ok, daca imi place laptopul. I-am spus ca nu este nici un laptop in cutie iar el spune ca asa ceva este imposibil, ca el a pus in cutia aia un laptop si a sigilat-o. M-am certat cu el pe tema asta dar nu am ajuns nicaieri. Ce pot face acum? Nu am nici un martor cand am deschis cutia.. dar totusi este vorba de multi bani. Am vazut ca e foarte greu sa dovedesti ca in acea cutie a fost altceva, fara un martor. Ce pot face? Am vreo sansa sa imi recuperez macar banii, daca nu pedepsirea acestui hot..
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: RemusR , utilizator 10:41, 4 Decembrie 2011
LaurentiuAsaftei a scris:

Imi pare rau sa te contrazic, dar am cautat si eu odata un curier care sa accepte deschiderea coletului inainte de efectuarea platii, si din aproximativ 25 de firme sunate, doar urgent curier accepta asta.

Fan curier, DHL, GLS,Cargus, Nemo si lista ar putea continua...( nu vreau sa fac reclama) lucrez frecvent cu ei si toti desfac coletul, DAR expeditorul trebuie sa fie de acord cu acest lucru !!! Si daca nu e de acord atunci ceva PUTE !!!
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
kzoli, utilizator
S-au scris atatea despre aceste metode clasice de teapa incat mie mi-ar fi rusine daca "as lua-o si eu" si as posta aici. In primul rand,trebuie stiut ca traim in rrrrrrromania. Nu suntem in Olanda sau un Anglia undestau bicicletele nestingherite in parcari speciale.Si de ce nu implica nimeni si firma de curierat? De ce nu presupune nimeni ca vanzatorul are dreptate si poate chiar a trimis laptopul? Dar,sa zicem ca vanzatorul e "tzeparul". Nu astepta ca politia sa faca ceva.Nici nu ar avea ce.Dar gandeste te ca ai vorbit pe mail,ai o adresa,in plus,coletul a plecat de undeva(firma de curier are o adresa de expeditie) si a ajuns la tine. La expediere sa cerut un act de indentitate(asta presupunand ca firma de curierat e serioasa si cei de acolo sunt vigilenti).Sunt destule detalii.Unde s-a depus coletul exista camere de luat vederi.Si DA poti cere firmei de curierat sa te despagubeasca.Toata lumea zice ca vanzatorul e tzepar,dar eu incriminez 100% firma de curierat. PAI DRAGI CURIERI ,DACA IN COLET SE AFLA O BOM_BA? SAU AN_TR_AX? Firme de curierat de doi lei... vi se pare ca a livra o cutie e asa de simplu? Daca as pune de exemplu intr-o cutie nintica nit_ro_glice_rine sensibila la miscari bruste si ar bubui putin masina de curierat ar avea ceva? Noi ,rrrromanii ,suntem tare varza la capitolele astea.Oare de ce toata Europa ne stie de rrrromi si nu romani? Pai de asta,pt ca noi muncim,nu gandim(bine a zis-o cine o fi zis-o)Deci, conditia validarii continutului coletului este sau ar trebui sa fie OBLIGATORIE. Nu credeti?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
silviu3marian, utilizator
Oameni buni, lasati omul sa faca plangere...e km tot ce i-a ramas... Vede el dak rezolva ceva. Practic organul de politie va face cercetari atat cu privire la vanzator cat si la curier. Sa ne spui si noua dak ai facut ceva...Succesuri !!!
Incearca sa nu mai faci cumparaturi de pe net de la persoane pe care nu le cunosti. Te bucuri ca ai facut un chilipir si uite ce teapa ai luat.Te-ai gandit ca obiectele vandute prin internet ar putea sa fie furate sau defecte si mai ales cum poti sa dai o asa suma fara sa te asiguri ca in colet exista ceea ce ai comandat? Du-te la politie si fa o reclamatie, da numarul de telefon al vanzatorului ca sa-l poata contacta desi am o banuiala ca este o cartela pe care n-o va mai folosi, iar alte date nu ai despre el. Este posibil ca firma de curierat sa poata da relatii de unde a ridicat coletul si cine l-a depus. Imi permit sa-ti dau un sfat: cumpara din magazin ca e mai sigur.
ai şanse slabe prietene...
eu am luat de câteva luni ,de pe okazii un laptop la 850 de ron,dar eu am verificat coletul,pt câ mi-a trimis prin urgent curier...la prima vedere totul era un regulă....am plătit,după care m-am dus acasă...după ce am folosit vreo oră,mi-am dat seama că are multe probleme ascunse(se închidea fără nici un motiv,apărea ''moartea albastră,nu ţine acumulatorul nici măcar 10 minute etc) m-am dus la poliție,dar au zis că nu pot dovedi in nici un fel,că nu eu sunt de vină pt defectele astea
Deci dacă cumperi ceva second işi asumi riscul,de recuperat nu prea ai șanse.
în cazul tău,nu trebuia să plătesti atăţia bani pe nevăzute,sau măcar să deschizi coletul in faţa curierului

Alte discuții în legătură

Furt din colet expediat prin fancourier elisg elisg Buna ziua, Problema este referitoare la un Laptop furat dintr-un colet expediat din Romania in Germania prin firma Fancourier. Datele sunt ... (vezi toată discuția)
Înselãciune george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. Intampin o problema serioasa. Am luat o teapa pe net. Am schimbat prin curier cu un anumit, doua obiecte.eu am trimis ceva el altceva. El acum nu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune B3nassi B3nassi Salutare tuturor,am si eu o problema.am un cont pe un site de vanzari diverse nu dau numele pentru ca poate fi considerat spam,in urma cu cateva zile m-am ... (vezi toată discuția)