avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa radio
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa radio

Buna seara,
Am o mica firma a carei sediu este la mine acasa. Am primit o factura de la studioul teritorial de radio sa platesc o taxa pentru serviciul public de radiodifuziune. La fima nu am aparat de radio, de fapt nici eu nu am aparat de radio, dar platesc prin factura de curent. Ce este de facut in aceasta situatie ?
Va multumesc
Iata ca o patesc si eu, astfel ca , a primit si firma mea un plic de la Studioul de Radio Craiova care contine o hartie in care mi se aduce la cunostinta ca sunt obligata ( ca pers. juridica) la plata taxei pentru serviciul de radiodifuziune, fiindu-mi prezentate binecunoscutele temeiuri legale(conform HG 977/2003, Legea 533/2003…)apoi in josul paginii imi calculeza taxa pe anii 2006-2008, cu toate ca firma s-a infiintat in feb.2006 si in ceea ce priveste 2008 suntem in luna a-9-a iar la final se incheie cu sanctiunea care mi se aplica in caz de neachitare in baza art 8 alin. 2 din HG 977/2003. Mentionez ca numele firmei e specificat doar pe plic( scris cu pixul ).
Ce sa fac? Sa ma duc sa platesc taxa si mai apoi sa dau fuguta sa desfiintez si firma (ca sa nu ma trezesc si cu alte taxe de platit?)
Orice sfaturi,indrumari sunt binevenite!
Multumiri anticipate!
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2008
cypyk, utilizator
ca si completare la mesajul de mai sus specific ca firma mea nu are nici angajati si nici activitate iar Radio Craiova mi-a calculat taxa incadramdu-ma la ,,persoana juridica care intra sub incidenta dispozitiilor Ordonantei Guvernului nr. 24/2001 privind impunerea microintreprinderilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 111/2003, cu modificarile ulterioare” in loc sa mi-o calculeze ca pentru ,,persoana juridica care nu are salariati” adik am de plata 120 lei pe an. Iar pe hartia trimisa de ei nu apare numele firmei, doar pe plic, scris cu pixul.
Nu dispera, exista speranta, fa si tu intampinare ca nu se stie. Eu am castigat, am expus cazul un pic mai sus.

"Respinge acţiunea , ca neîntemeiată. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţata in şedinţă publica, azi 29.07.2008. Soluţionare "
TheAce a scris:

Nu dispera, exista speranta, fa si tu intampinare ca nu se stie. Eu am castigat, am expus cazul un pic mai sus.

"Respinge acţiunea , ca neîntemeiată. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţata in şedinţă publica, azi 29.07.2008. Soluţionare "

Mi-ai putea spune numarul de dosar pentru a le da peste nas celor care fura firmele in Romania si asta cu ajutorul adormitilor domni parlamentari? Nu de alta dar daca e sa ma judec cu ei, macar sa am un punct de plecare ca jurisprudenta. Multumesc anticipat.
Multumesc TheAce pentru mesaj, poate ar fi bine sa postezi ceea ce mi-ai trimis in privat si pe public ca si altii patiti ca tine si ca mine sa poata face uz de jurisprudenta.

Inca o data multumesc =D>

Alte discuții în legătură

Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv - raspuns de la srr rusugaby rusugaby Salut, Am primit de la SRR Iasi o instiintare de plata a taxei radio-tv pentru o perioada de 3 ani. Le-am trimis e-mailul urmator: \\\"Buna ... (vezi toată discuția)
Sa facut dreptate!firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa radio-tv Marian Turtoi Marian Turtoi I=D>n sfarsit s-a facut dreptate,comerciantii nu mai platesc biruri catre Societatea de stat (si la propriu si la figurat)TVR si RADIO.Sa vedem cine va ... (vezi toată discuția)