ancaRo a scris:
Pt Marius_es72 si TheAce,
Sunt "fericita" ca am primit si eu instiintarea de plata...... nu am studii juridice, dar am gasit ceva interesant ref la ac subiect:
“În cazul în care un client casnic are consum mixt (atât consum casnic, cât si consum de agent economic) încadrarea sa la plata taxelor radio-TV se va face la categoria ersoanelor juridice (conform categoriei din care face parte firma).”
Sursa: [ link extern ]
in josul paginii la ALTE MENTIUNI - fara sa specifice temeiul legal.
In cazul meu cand firma mea se afla la sediul asociatilor (apartamentul parintilor care sunt si asociati) trebuie sa platesc taxa de doua ori pt acelasi tv si radio? O data ca pers fiz pe factura ENEL si o data ca pf? NU ESTE CUMVA DUBLA IMPUNERE? Sau ma insel....
Am primit instiintarea pe 15 dec si nu stiu ce sa fac. Cand va veni citatia, pp ca asta va urma. Sa actionez in instanta? Sa fac intampinare in instanta? E cineva care a castigat in instanta?
Ma puteti ajuta cu detalii legate de intampinarea in instanta si nr de dosar sau cazuri similare in jurisprudenta?
Astept un mesaj pe forum sau privat de la dvs..... un sfat, un ajutor.
Multumesc
Anca
Anca, solutia mea pentru ei a fost extrem de simpla, nu am ajuns la nici un proces, deoarece le-am demonstrat, prin intermediul e-mailurilor, ca e imposibil sa facturezi o persoana juridica dar si fizica (am acelasi caz cu al tau, avand firma inregistrata la domiciuliul mamei, printr-un contract de comodat, numai ca mama nu e asociata pe firma), insa cum la aceeasi adresa mama e deja facturata, ca pensionara, le-am demonstrat ca dubla impunere e ilegala si le-am spus ca sunt de.-acord sa platesc DE LA DATA INFIINTARII FIRMEI si nu de la inceputul anului, cum doreau ei (firma fiind inregistrata in martie, iar factura fiind retroactiva de la inceputul anului, cand nici macar nu exista firma), cu conditia ca dansii sa returneze DE LA DATA INFIINTARII FIRMEI, toate sumele incasate mamei ca utilizator servicii radio-tv, bine-nteles cu dobanzile aferente la data la care firma mea ar emite o factura catre ei si in temeiul legal. Asta se intampla acum multe luni si nici pana azi nu au mai raspuns. Nu de alta, dar daca ar fi facut-o, ajungeam ca TheAce, doar ca nu ma opream la Curtea Constitutionala, ceea ce i-ar fi obligat sa retuneze banii tuturor clientilor carora le-au facut dubla taxare, adica niste milioane de euro destul de frumoase :D. Arata-le ca deja la adresa respectiva s-au platit aceste taxe si nu pot face dubla facturare la aceeasi adresa. Daca nu sunt de-acord, fa ca mine, le ceri banii inapoi cu dobanda pentru toata perioada de cand functioneaza firma parintilor tai.
Marius