avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa radio
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa radio

Buna seara,
Am o mica firma a carei sediu este la mine acasa. Am primit o factura de la studioul teritorial de radio sa platesc o taxa pentru serviciul public de radiodifuziune. La fima nu am aparat de radio, de fapt nici eu nu am aparat de radio, dar platesc prin factura de curent. Ce este de facut in aceasta situatie ?
Va multumesc
iuliurs a scris:

Buna seara,
...... Am primit o factura de la studioul teritorial de radio sa platesc o taxa pentru serviciul public de radiodifuziune. La fima nu am aparat de radio, de fapt nici eu nu am aparat de radio, dar platesc prin factura de curent. Ce este de facut in aceasta situatie ?
Va multumesc

:Ode cand se ocupa studiourile teritoriale de radio de stransul taxei ptr serviciul public de radiodifuziune
Nu vine nicio recomandata, iti pune sentinta sau citatia in casuta postala, nici pana la etaj nu se oboseste sa urce postasul.
Pe "plic" nu este trecuta decat data prezentarii care banuiesc ca e data cand a fost pusa la posta, data sosirii care s-o considera?

[ link extern ]
In cazul in care nu ai primit sentinta recomandata, aceasta fiind o eroare a Postei, poti ataca in aceeasi instanta, la data care ar urma sa fie stabilita ca recurs, faptul ca nu ai primit comunicarea Tribunalului asa cum prevede legea, aceeasi lege mentionata de elis, caruia, in calitatea sa de consilier juridic, ai multumim pentru raspunsul sau atat de exact. Intr-adevar, eu am comis o eroare de calcul de 1 zi, intrucat legea nu mentioneaza ca fiind zi data in care a fost emis ordinul ci ziua imediat urmatoare emiterii sale. Inca o data va multumim stimate domnule consilier.

Cu stima,
Marius
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
marius_es72, utilizator
Felicitari TheAce si bafta la recurs (daca e in termen). Si eu sunt in aceasi situatie: am fost chemata in judecata pentru plata unei facturi emisa in 2005 (mi s-a atasat o copie a facturii, emisa prin Posta si fara confirmare de primire) si am infatisare in 3 decembrie. Sediul firmei este in acelasi loc cu domiciliul, nu am activitate acolo si platesc taxa ca pf. Ai putea sa ma ajuti cu mai multe detalii legat de intampinarea facuta si detalii despre numarul dosarului, pentru a putea sa ma prezint in instanta?Multumesc,
Anca
Pt Marius_es72 si TheAce,
Sunt "fericita" ca am primit si eu instiintarea de plata...... nu am studii juridice, dar am gasit ceva interesant ref la ac subiect:
În cazul în care un client casnic are consum mixt (atât consum casnic, cât si consum de agent economic) încadrarea sa la plata taxelor radio-TV se va face la categoria ersoanelor juridice (conform categoriei din care face parte firma).”
Sursa: [ link extern ]
in josul paginii la ALTE MENTIUNI - fara sa specifice temeiul legal.

In cazul meu cand firma mea se afla la sediul asociatilor (apartamentul parintilor care sunt si asociati) trebuie sa platesc taxa de doua ori pt acelasi tv si radio? O data ca pers fiz pe factura ENEL si o data ca pf? NU ESTE CUMVA DUBLA IMPUNERE? Sau ma insel....

Am primit instiintarea pe 15 dec si nu stiu ce sa fac. Cand va veni citatia, pp ca asta va urma. Sa actionez in instanta? Sa fac intampinare in instanta? E cineva care a castigat in instanta?
Ma puteti ajuta cu detalii legate de intampinarea in instanta si nr de dosar sau cazuri similare in jurisprudenta?
Astept un mesaj pe forum sau privat de la dvs..... un sfat, un ajutor.

Multumesc
Anca

Alte discuții în legătură

Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv - raspuns de la srr rusugaby rusugaby Salut, Am primit de la SRR Iasi o instiintare de plata a taxei radio-tv pentru o perioada de 3 ani. Le-am trimis e-mailul urmator: \\\"Buna ... (vezi toată discuția)
Sa facut dreptate!firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa radio-tv Marian Turtoi Marian Turtoi I=D>n sfarsit s-a facut dreptate,comerciantii nu mai platesc biruri catre Societatea de stat (si la propriu si la figurat)TVR si RADIO.Sa vedem cine va ... (vezi toată discuția)