avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa radio
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa radio

Buna seara,
Am o mica firma a carei sediu este la mine acasa. Am primit o factura de la studioul teritorial de radio sa platesc o taxa pentru serviciul public de radiodifuziune. La fima nu am aparat de radio, de fapt nici eu nu am aparat de radio, dar platesc prin factura de curent. Ce este de facut in aceasta situatie ?
Va multumesc
Am observat astazi pe portal.just.ro ca au facut astia recurs la tribunalul bucuresti X-(
De cand se scurg alea 15 zile pentru recurs? Pronuntarea a fost pe 29/07, pe comunicarea sentintei apare data de 02/09 si vad ca recursul a fost depus pe 24/09, sunt in termen?

Inca nu mi-a venit chemarea acasa sa vad ce zic... Pot sa ceara si alte cheltuieli in plus fata de prima instanta?
Normal cele 15 zile se iau in calcul din momentul in care iti vine acasa recomandat decizia tribunalului. Cum tu nu ai primit-o inca nu ai de ce sa te gandesti la alte cheltuieli, atata timp cat recursul poate fi admis sau respins. Daca e admis, avocatul tau trebuie sa ceara anularea admiterii la recurs, din aceleasi motive ca in cazul pronuntarii primei sentinte. Normal nu e nevoie decat de 1-2 infatisari, maxim. De cele mai multe ori nici macar de una, atata timp cat poate fi respins recursul ca nefiind intemeiat, ceea ce ar fi definitiv in cazul asta, pentru ca e vorba de un proces civil si nu penal.

Astept noutati si bafta :)
Pai mie mi-a venit sentinta de la judecatorie pe 03.09.2008, banuiesc ca la aceeasi data a ajuns si la ei, daca se considera 15 zile lucratoare inseamna ca 24.09.2008 era ultima zi, gresesc?

In fine, mi-a venit si citatia pentru recurs, nimic deosebit, motivatia lor nu are nici 1/4 de pagina si denota ca nu au citit bine sentinta.
TheAce a scris:

Pai mie mi-a venit sentinta de la judecatorie pe 03.09.2008, banuiesc ca la aceeasi data a ajuns si la ei, daca se considera 15 zile lucratoare inseamna ca 24.09.2008 era ultima zi, gresesc?

In fine, mi-a venit si citatia pentru recurs, nimic deosebit, motivatia lor nu are nici 1/4 de pagina si denota ca nu au citit bine sentinta.

Recursul se ia in considerare din momentul in care postasul iti aduce documentul recomandat. In cazul in care nu esti gasit la domiciliu iti lasa un aviz in cutia postala, urmand ca tu personal sa-l ridici de la posta. Deci, daca l-ai primit pe 03+15=18 ale lunii in curs. Trebuie sa vezi in sentinta daca au primit doar 15 zile, in cazul asta poti sa soliciti anularea recursului ca fiind depasit termenul legal. Oricum, dupa cum spui, e absolut sigur ca tribunalul va respinge recursul ca nefondat, urmand ca firma lor sa faca fata tuturor cheltuielilor de judecata. Preventiv e bine sa vorbesti cu acelasi avocat pe care l-ai avut inainte, el iti va da mai multe detalii. Cum o simpla consultare a avocatului nu costa mai multe de 50-100 de lei, e cel mai bine sa o faci. Asa nu vei avea surprize neplacute, surprize care de obicei apar cand omul spune "merge si asa, nu am nevoie de avocat". Succes!
TheAce a scris:

Potrivit art.301 C.proc.civ., „Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune Asltfel, fiind un termen stabilit pe zile, el se calculează, conform art.101 alin.1 C.proc.civ., pe zile libere, neintrând în calcul ziua în care începe să curgă şi ziua în care se împlineşte ( prin urmare, sunt in realitate 17 zile in care se poate exercita calea de atac).
Prin urmare, daca ati primit hotararea pe data de 03.09.2008 ultima zi de depunere a recursului este 19.09.2008.

Alte discuții în legătură

Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv - raspuns de la srr rusugaby rusugaby Salut, Am primit de la SRR Iasi o instiintare de plata a taxei radio-tv pentru o perioada de 3 ani. Le-am trimis e-mailul urmator: \\\"Buna ... (vezi toată discuția)
Sa facut dreptate!firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa radio-tv Marian Turtoi Marian Turtoi I=D>n sfarsit s-a facut dreptate,comerciantii nu mai platesc biruri catre Societatea de stat (si la propriu si la figurat)TVR si RADIO.Sa vedem cine va ... (vezi toată discuția)