avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar(poveste interesanta)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar(poveste interesanta)

Acum multi ani,familia noastra draga,eu ,fratii mei si parintii aveam casa noastra la tara unde mergeam de cate ori puteam sa o vizitam pe bunica.Cu timpul bunica(bunica de tata) s-a stins si ea , astfel casuta copilariei noastre a inceput sa se dergradeze ca orice casa nelocuita.Parintii nostri au facut tot posibilul in functie de posibilitatile materiale sa repare si sa intretina casa si curtea si chiar au reusit pana la un moment dat.Acel moment dat a fost momentul crunt in care tatal nostru a murit si atunci s-a terminat totul ,sau a inceput nebunia .Imediat ce am venit de la inmormantare,rudele tatului ne-au amenintat sa plecam pentru ca nu mai avem niciun drept acolo.Amenintarile s-au transformat in certitudini si peste cateva saptamani ,mama care mergea in fiecare sf .de saptamana acolo ,ne-a gasit lucrurile aruncate in gradina si casa incuiata cu broasca noua.
Acesta este lucrul sigur pe care stiu ca nu aveau voie sa il faca,au urmat insa altele pentru care apelez la dumneavoastra:
pe fondul acceptarii situatiei de catre familia noastra inca indoliata,au pus stapanire fortata pe casa si in ultimii ani au inceput sa renoveze sa modernizeze si sa construiasca anexe.Intrebarea este:aveau voie sa faca treburi de genul fara acordul nostru si al celorlalti mostenitori care mai au drept acolo.?
Colac peste pupaza ne-au chemat in proces,partaj,eu,mama si fratii mei in calitate de parati,iar la ultima sedinta au venit cu tot felul de facturi ce atesta inbunatatirile lor facute la casa ,pe care afirma ei cu 2 martori, ca au gasit-o in mare degradare.
Astept pareri, impresii si mai ales sfaturi de la cei care au notiuni despre ceea ce am putea face.
Cel mai recent răspuns: Nickyon , utilizator 09:40, 9 Mai 2011
succesiunea trebuia facuta la timp, si din aceasta cauza au inceput problemele. acum in proces, angajati un avocat care sa va sustina cauza, sa ceara expertizele necesare , declararea succesorilor pe cale juridica (presupun ca acesta este unul din capetele de cerere ale reclamantilor), totodata verii dv sa aduca certificatul de mostenitor dupa parintii decedati, aduceti probe in sprijinul dv, cereti proba cu martori etc. evident faptul ca au avut sau nu legatura cu defunctii, in sensul ingrijirii, vizitarii, etc nu are relevanta in justitie. Verificati daca s-au cerut autorizatii de constructie pentru acele imbunatatiri. Ar fi trebuit sa fiti instiintat de intentia lor deoarece indiferent ce cred ei sunteti mostenitor ca si ei.
Subiectul a fost comentat destul de amplu. Nu am vazut ca cineva sa fi pus problema acceptarii succesiunii. Poate ca unii dintre cei cu vocatie la mostenire nu si-au exercitat dreptul de a accepta succesiunea in termenul prevazut de lege. Pare-mi-se 6 luni de la data decesului. Vorbesc de acceptarea tacita. Daca nu exista o aceptare expresa sau cel putin o acceptare tacita, succesibilul in cauza poate fi decazut din dreptul de a culege ceva din mostenire. Am inteles ca tatal a ingrijit de casa timp de 10 ani dupa moartea bunicii. Asta insemna ca el a accceptat tacit mostenirea. Ceilalti mostenitori ce au facut dupa decesul bunicii ? Sunt probe ca au acceptat tacit mostenirea ? Daca nu sunt asemenea probe pot fi decazuti din drept si vor mosteni numai cei care au acceptat mostenirea in termenul prevazut de lege.
este un punct de vedere interesant,mai ales pentru ca intelegerea tacita a existat,dar a murit si ea odata cu tatal meu.Nu-mi dau seama cum am putea proba ca au acceptat tacit mostenirea.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
Nickyon, utilizator
sa nu uitam ca nu se face vorbire de testament ci de filiatie directa si de erzi pana la gradul 4, asa ca e imposibil sa fie decazuti din drepturi.
imi cer scuze "erezi"

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire? WisdomLove WisdomLove Buna ziua, Am mostenit de la tatal meu 1/3 din casa parinteasca (a bunicilor). Mai sunt 2 propietari pe aceasta casa, respectiv fratele si sora tatalui meu, ... (vezi toată discuția)
Succesiune anka-iasi anka-iasi parintii mei au divortat cand eu aveam 5 ani,acum am 32.tatal s-a recasatorit si a infiat legal cei 2 copii ai sotiei,apoi au cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- procedura succesorala notariala marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com Buna ziua! Eu nu am inteles un lucru: dreptul de proprietate asupra unei mosteniri se dobandeste de drept, sau trebuie sa deschizi procedura succesorala ... (vezi toată discuția)