Vin acum de la audienta la OPC in privinta unui credit cesionat de cea mai tare banca din Romania #-o fara sa ma notifice. Dumnealor, spre mirarea mea maxima, luau partea bancii spunind ca puteau sa faca asta si ca totul e perfect legal.
Eu, stiind altceva de aici de pe forum, m-am opus cu vehementa, degeaba. Nu am stiut, nu mi-a trecut prin cap ca va fi nevoie sa le demonstrez, am crezut ca au juristi acolo, temeiul legal la care ma refeream in discutia cu ei.
Este vorba de cod civil, art. 1393, punctul 1, da?
Art. 1393. Cesionarul nu poate opune dreptul sãu la o a treia persoanã decât dupã ce a notificat debitorului cesiunea.
Acelasi efect va avea acceptarea cesiunii fãcutã de debitor într-un act autentic. (C. civ. 973, 1149, 1833).
Mai exista si altceva in afara de asta, ceva care ar putea da dreptul bancii sa cesioneze fara notificare si deci creanta sa-mi fie opozabila?
Exista un termen de notificare a cesiunii facute in anul trecut sau eu ar trebui sa astept toata viata o notificare? In timp de cite zile, saptamini, ani ar fi trebuit sa ma notifice si pe mine cineva?
Cum ar fi trebuit si cui declarat creditul scandent? Ar fi trebuit sa ma instiinteze banuiesc si pe mine, nu? Nu am primit asa ceva cum nu am primit niciodata nimic de la banca.
Am fost foarte mirat de cei de la OPC care au tinut partea bancii!!! Nici cind le-am spus ca Suport Solect B-) nu are autorizarea BNR, nu s-au sensibilizat, nu parea de interes pentru ei.
M-au trimis la plimbare spunind ca nu au ei ce face.
#-o
Va multumesc anticipat pentru ajutor la necaz.
Cel mai recent răspuns:
Costica33 , utilizator
12:47, 28 Noiembrie 2011