avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OPC si bancile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OPC si bancile

Vin acum de la audienta la OPC in privinta unui credit cesionat de cea mai tare banca din Romania #-o fara sa ma notifice. Dumnealor, spre mirarea mea maxima, luau partea bancii spunind ca puteau sa faca asta si ca totul e perfect legal.
Eu, stiind altceva de aici de pe forum, m-am opus cu vehementa, degeaba. Nu am stiut, nu mi-a trecut prin cap ca va fi nevoie sa le demonstrez, am crezut ca au juristi acolo, temeiul legal la care ma refeream in discutia cu ei.

Este vorba de cod civil, art. 1393, punctul 1, da?

Art. 1393. Cesionarul nu poate opune dreptul sãu la o a treia persoanã decât dupã ce a notificat debitorului cesiunea.
Acelasi efect va avea acceptarea cesiunii fãcutã de debitor într-un act autentic. (C. civ. 973, 1149, 1833).

Mai exista si altceva in afara de asta, ceva care ar putea da dreptul bancii sa cesioneze fara notificare si deci creanta sa-mi fie opozabila?
Exista un termen de notificare a cesiunii facute in anul trecut sau eu ar trebui sa astept toata viata o notificare? In timp de cite zile, saptamini, ani ar fi trebuit sa ma notifice si pe mine cineva?

Cum ar fi trebuit si cui declarat creditul scandent? Ar fi trebuit sa ma instiinteze banuiesc si pe mine, nu? Nu am primit asa ceva cum nu am primit niciodata nimic de la banca.
Am fost foarte mirat de cei de la OPC care au tinut partea bancii!!! Nici cind le-am spus ca Suport Solect B-) nu are autorizarea BNR, nu s-au sensibilizat, nu parea de interes pentru ei.
M-au trimis la plimbare spunind ca nu au ei ce face.
#-o

Va multumesc anticipat pentru ajutor la necaz.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 12:47, 28 Noiembrie 2011
Da, multumesc, multumesc.
Sa vina sa ceara insa eu nu mai am venituri si n-or sa mai aiba ce sa execute.
Cui sa fac propunerea scrisa, la cine de la firma sc SRL viitorul bancii e?
Adica pe cine sa caut acolo, pe directorul general, lui sa-i scriu sau cui?
Si cit sa le ofer ca eu oricum nu am toti banii pe care ei ii cer acum si pe care eu nu doresc sa-i dau pentru ca am mirosit umflarea cifrelor cu neobrazare.
Dati-mi si mie va rog un sfat ca nu stiu ce sa mai fac, nu mai dorm noaptea de suparare. Doctorul mi-a dat pastile dar si cu alea tot ma trezesc si sunt o leguma.
De necaz.
Cit sa le dau si cui sa scriu?
Am inteles ca au mai fost cazuri si au acceptat. Tot astia, SC?
Buna ziua tuturor,

Am noutati in subiect. OPC mi-a dat dreptate, a amendat banca si banca zice in cele doua scrisori primite de la OPC ca si-a recunoscut eroarea si ca vor prelua cfrditul meu de la recuperatori inapoi. Asta se intampla acum 3 luni. Cei de la OPC la intrebarea mea cind sa platesc restantele mi-au zis la telefon ca sa astept banca sa zica ei ca dureaza procedura...In 3 luni de zile banca nu a dat nici un semn nici mie si nici recuperatorului. Nesimtire cit casa. Recuperatorul mi-a trimis hirtie ca ma executa azi, 20 iulie si eu am mai fost intr-o audienta la OPC ca nu mai inteleg nimic. Acolo aia mi-au zis sa stau linistit ca se rezolva. Cum? Am aflat ieri, la 3 luni dupa decizia OPC. Ma suna unu de la banca sa imi spuna ca sa le aduc repede la banca fisa fiscala, adeverinta de venit si extras de carte funciara.
Eu i-am spus ca nu inteleg pentru ce cind contractul meu e inca in vigoare si ca nu e treaba mea sa umblu dupa actele astea cind greseala a fost exclusiv a bancii.
Faptul ca in 3 luni de la decizia OPC dumnealor nu au fost in stare - NU AU VRUT - sa dea nimic in scris despre asta nici mie nici recuperatorului, ma pune pe ginduri. Nu stiu ce au de gind si nici nu stiu ce sa fac.
Cred ca cel mai intelept ar fi sa le platesc naibii restantele in contul meu vechi de la banca si cu asta basta. Nu voi semna un nou contract, nu vad de ce.
Ce parere aveti? Multumesc.
Revin intr-o problema spinoasa a mea, relatia cu banca creditoare care a cesionat creditul meu fara notificare unei firme de recuperari. Nici pina acum, din luna mai a deciziei OPC in favoarea mea, banca nu a luat creditul inapoi. La insistentele mele scrise catre OPC si catre banca am primit un formular de cerere de credit si o adeverinta de venit pe care nu-mi spun de ce sa le completez, doar ca e obligatoriu ca sa le completez pentru intoarcerea creditului meu. Aceste formulare contin rubrici care in contractul initial nu erau, cum ar fi garant si ce ma deranjeaza cel mai tare e ca eu ar trebui sa fiu de acord sa platesc o noua evaluare a garantiei. Discutind la telefon am inteles ca ei vor ca dupa ce semnez eu aceste hirtii sa imi dea sa semnez un act aditional prin care banca zice ca eu voi plati suma de pina la cesiune, fapt care in cererea de client nou nu se regaseste.
Plus ca spun ca vor consulta biroul de credit in care sigur ca ma gasesc ca doar ei m-au declarat acolo. Nu pot lua asta ca pe o simpla formalitate, ma tem ca e o formular prin care sa ma declare nepotrivit pentru creditare noua.
Puteti va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce sa fac?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)
Credit vandut denisatoma denisatoma Buna seara, Am un credit de 25500 facut la bcr la care ramasesem restanta. Astazi am fost sa platesc si am aflat ca mi s-a vandut la o firma de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)