avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OPC si bancile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OPC si bancile

Vin acum de la audienta la OPC in privinta unui credit cesionat de cea mai tare banca din Romania #-o fara sa ma notifice. Dumnealor, spre mirarea mea maxima, luau partea bancii spunind ca puteau sa faca asta si ca totul e perfect legal.
Eu, stiind altceva de aici de pe forum, m-am opus cu vehementa, degeaba. Nu am stiut, nu mi-a trecut prin cap ca va fi nevoie sa le demonstrez, am crezut ca au juristi acolo, temeiul legal la care ma refeream in discutia cu ei.

Este vorba de cod civil, art. 1393, punctul 1, da?

Art. 1393. Cesionarul nu poate opune dreptul sãu la o a treia persoanã decât dupã ce a notificat debitorului cesiunea.
Acelasi efect va avea acceptarea cesiunii fãcutã de debitor într-un act autentic. (C. civ. 973, 1149, 1833).


Mai exista si altceva in afara de asta, ceva care ar putea da dreptul bancii sa cesioneze fara notificare si deci creanta sa-mi fie opozabila?
Exista un termen de notificare a cesiunii facute in anul trecut sau eu ar trebui sa astept toata viata o notificare? In timp de cite zile, saptamini, ani ar fi trebuit sa ma notifice si pe mine cineva?

Cum ar fi trebuit si cui declarat creditul scandent? Ar fi trebuit sa ma instiinteze banuiesc si pe mine, nu? Nu am primit asa ceva cum nu am primit niciodata nimic de la banca.
Am fost foarte mirat de cei de la OPC care au tinut partea bancii!!! Nici cind le-am spus ca Suport Solect B-) nu are autorizarea BNR, nu s-au sensibilizat, nu parea de interes pentru ei.
M-au trimis la plimbare spunind ca nu au ei ce face.
#-o

Va multumesc anticipat pentru ajutor la necaz.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 12:47, 28 Noiembrie 2011
Costica33 a scris:


DE CE SUNT EU OBLIGAT SA AM INTERNET CA SA AFLU CA BANCA M-A VINDUT? Unde scrie ca eu trebuie sa am obligatoriu acces la arhiva electronica si ca e obligatia cetateanului de a accesa internetul zilnic ca sa afle cind banca vinde ori ba? Nu vedeti ca e aberant, cum poate cineva sa ma oblige pe mine sa am internet, sa stiu computer, samd. ? Exista o lege in acest sens?
...
Cum e treaba aici?


nu sunteti obligat sa aveti "net" si sa "stiti computer" pentru a afla ca banca "V-A VANDUT".

cesionarul avea obligatia, in termen de 5 zile de la preluarea creantei, sa va notifice!

vedeti art. 4 din contractul de mai jos (primul), foarte probabil similar cu al dvs...
(si obligatiile cesionarului, din cel de-al doilea contract)

[ link extern ]

ps
si eu zic sa va angajati avocat(i)... aici nu puteti obtine decat niste "repere", la modul general, functie de disponibilitatea fiecaruia... care oricum trebuie "filtrate", adaptate si prelucrate.

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator
Doamna Cermak, avem aici treburi importante legate de viata unui om, a mai multor oameni in situatia mea care urmaresc acest subiect si altele deschise de mine cu subiect bancile. Sunt sute de oameni care citesc subiectul meu.
Unde sunt off topic-urile mele despre care vorbiti? Ma tot uit si nu dau de ele. "aha, super"nu sunt in vocabularul meu.
De la inceput am postat cu acel S in numele Solect, nu e editat. Nu am publicat nici un mesaj de-al dvs.
Care e lipsa de respect exact in raspunsul dat mie ideii de refinantare? Nu inteleg de ce ma amenintati.

Ceilalti useri banuiesc ca sunt interesati de subiectul in discutie nu de certuri din nimic, de aceea revin la subiect.
Am din luna decembrie 2010 un avocat. Ieri m-am sfatuit cu el si am ajuns la concluzia ca si daca am dreptate, daca legea e de partea mea, riscurile de a nu mi se face dreptate in instanta sunt foarte mari. Desi multa vreme avocatul m-a sustinut si mi-a aratat unde sunt erorile mari ale bancii, nerespectarea clauzelor din contractul incheiat si multe altele, am apreciat impreuna cu el ca nu pot risca ca o instanta sa-mi ia casa chiar daca am dreptate. Din pacate acest fapt se intampla pentru ca m-am nascut prost in Romania unde orice se intampla. Daca ar mai fi fost cazuri de oameni care sa fi avut cistig de cauza in situatii ca a mea sau macar sa fi actionat in judecata banca pentru lipsa notificarii, ar fi fost alta situatia.
In cazul in care sa zicem ca pierd, platesc pe linga cheltuieli de judecata si executorul, sume foarte mari.
Deci, Costica33 se retrage din cursa mortala. Sunt foarte suparat, mi-am pierdut orice speranta ca Romania mai poate fi tara mea. Nu doresc sa traiesc in mocirla asta toata viata, lucrurile nu se vor schimba odata ce justitia nu e cum trebuie.
Multumesc tuturor celor care m-au sprijinit cu sfaturi sau macar o vorba buna pe forum sau in mesajele private, poate ne vom cunoaste intr-o zi, intr-o lume mai buna.
Dl. Gigelin, multumiri si aprecieri speciale pentru caracterul dvs. de OM.




Cesiunea sau vânzarea unei creanţe. Valabilitate. Lipsa notificării. Consecinţe
[ link extern ]

Cerere de deschidere a procedurii. Cesiune de creanţă. Lipsa notificării debitorului cedat. Inopozabilitate.
[ link extern ]

Contract de cesiune de creanţă. Lipsa notificării prevăzute de articolul 1393 alin. 1 Cod civil şi a acceptării cesiunii de către debitor prin act autentic
[ link extern ]

Contestaţie la executare. Calitate de creditor. Cesiune de creanţă. Persoanele faţă de care se efectuează notificarea.
[ link extern ]

Ce poti face daca banca vinde creanta unei societati de recuperari creante
[ link extern ] /

Vreau sa dau in judecata o banca si o societate recuperari creanteB-)
www.avocatnet.ro/content/for...



Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator
Buna dimineata,

Multumesc, stiu o mare parte din argumentele pe care le-ati expus aici, le-am si discutat cu avocatul. Ramasese sa contest executarea silita, asa ne-am inteles initial.
Dupa experienta oribila numita OPC, acolo unde au calcat in picioare drepturile mele, ne-am gindit ca daca OPC-ul face asta, atunci la instanta cum o fi?
Riscul de a pierde un imobil in valoare foarte mare, peste 150.000 euro, e vizibil.
Cu dreptatea in mina mori in Romania, eu am mai trecut prin procese in care aveam dreptate si am pierdut. Nu e justitie, domnule Gigelin, nu e, daca nu e, nu e.
Banii inapoi tot trebuie sa-i dau cuiva, corect, nu?

Singura mea problema e cit ar trebui sa ceara astia de la mine, recuperatorii.
Dupa cum i-am vazut sunt ahtiati dupa bani, nu stiu cum au facut sau fac ei calcule, odata intrat in jocul lor ma vor jupui de bani fara ca nimeni sa mai poata interveni, de asta mi-era teama.

Pe ei vad ca nu-i controleaza nimeni absolut.
Stiatia ca nu sunt autorizati de BNR pentru a desfasura activitati financiare? Pentru a incasa dobinzi si penalitati? Insa da, incaseaza dobinzi si penalitati aceasta firma numita Suport, suportul bancii care e actionara 100% la acest srl scos din joben pentru a muta banii dintr-un buzunar in altul.
Am citit ce ati scris, multumesc, sentintele erau mai vechi si erau implicate SRL-uri. Ma tem ca la un om, persoana fizica, nu va fi la fel ca deh, e la Romania aici.
Justitia trebuie schimbata din rarunchi, tara la fel!
problema similara (identica?!)... se cauta solutii...

..."am discutat cu ei si refuza sa imi trimita un act privind cesionarea, iar Banca refuza sa puna la dispozitia OPC acte legate de dosarul meu de credit, pe motiv ca a fost inaintat firmei de recuperare in timp ce firma de recuperare afirma ca Banca nu le-a transmis dosarul....
...
Nu incerc sa aman rezolvarea problemei, presiunile pe care firma de recuperare le face pentru a plati macar o mica suma, in lipsa unui act autentic arata ca asta ar insemna sa fiu de acord cu cesiunea.
Mai mult decat atat inclin sa cred ca nu a fost facuta nici-o cesiune, asa numita cesiune ce pune clientul sa plateasca la o alta banca unei alte banci, fara a mai avea o evidenta a datoriei, a dobanzilor, reflecta angajarea debitorului la plata unor sume de bani exagerate, in conturi ale unor firme ce nu se integreaza in legea bancara....

Tocmai refuzul firmei de recuperare de a-mi da macar un inscris in forma autentica care sa ateste cesiunea, sau faptul ca dosarul se afla la ei ma impiedica sa fac vreo plata catre ei, astfel angajandu-ma la plata unor sume ce nu au legatura cu imprumutul....

Aceste SRL-uri de recuperare creante se folosesc de tot felul de tertipuri, impingand debitorul, prin tot felul de imprejurari, sa se angajeze la plata unor sume prezente si viitoare(asa cum scrie si in notificarea trimisa de ei), ceea ce arata ca creanta nu va fi stinsa atunci cand debitorul va plati intraga datorie, ci acesta va trebui sa plateasca si sume viitoare de bani."

[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)
Credit vandut denisatoma denisatoma Buna seara, Am un credit de 25500 facut la bcr la care ramasesem restanta. Astazi am fost sa platesc si am aflat ca mi s-a vandut la o firma de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)