avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OPC si bancile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OPC si bancile

Vin acum de la audienta la OPC in privinta unui credit cesionat de cea mai tare banca din Romania #-o fara sa ma notifice. Dumnealor, spre mirarea mea maxima, luau partea bancii spunind ca puteau sa faca asta si ca totul e perfect legal.
Eu, stiind altceva de aici de pe forum, m-am opus cu vehementa, degeaba. Nu am stiut, nu mi-a trecut prin cap ca va fi nevoie sa le demonstrez, am crezut ca au juristi acolo, temeiul legal la care ma refeream in discutia cu ei.

Este vorba de cod civil, art. 1393, punctul 1, da?

Art. 1393. Cesionarul nu poate opune dreptul sãu la o a treia persoanã decât dupã ce a notificat debitorului cesiunea.
Acelasi efect va avea acceptarea cesiunii fãcutã de debitor într-un act autentic. (C. civ. 973, 1149, 1833).


Mai exista si altceva in afara de asta, ceva care ar putea da dreptul bancii sa cesioneze fara notificare si deci creanta sa-mi fie opozabila?
Exista un termen de notificare a cesiunii facute in anul trecut sau eu ar trebui sa astept toata viata o notificare? In timp de cite zile, saptamini, ani ar fi trebuit sa ma notifice si pe mine cineva?

Cum ar fi trebuit si cui declarat creditul scandent? Ar fi trebuit sa ma instiinteze banuiesc si pe mine, nu? Nu am primit asa ceva cum nu am primit niciodata nimic de la banca.
Am fost foarte mirat de cei de la OPC care au tinut partea bancii!!! Nici cind le-am spus ca Suport Solect B-) nu are autorizarea BNR, nu s-au sensibilizat, nu parea de interes pentru ei.
M-au trimis la plimbare spunind ca nu au ei ce face.
#-o

Va multumesc anticipat pentru ajutor la necaz.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 12:47, 28 Noiembrie 2011
@Costica33 dvs. pentru ce ati fost la OPC ?
Nu ati depus nici un inscris care sa cuprinda nelamurirea/problema dvs? Sa nu-mi spuneti ca nu vi s-a dat nr.de inregistrare pe cerere...sau ca ati fost trimis la plimbare, fara sa vi se inregistreze reclamatia.

Audienta este audienta, "reclamatia este reclamatie"...trebuiau sa va dea un raspuns "in scris".Nici macar nu puteti dovedi ceea ce sustineti "verba volant scripta manent", adica "vorbele se pierd in vant, in timp ce scrisul ramane pe hartie".

Obs.:Va rog frumos sa nu mai folositi identitati/nume ale societatilor implicate in discutie.Se poate?
Multumesc frumos.
O singura data v-am cerut si eu un sfat juridic, doamna cermak, mi-ati raspuns prin publicarea unui text scris tot de mine si m-ati trimis, pentru un simplu raspuns, la adresa celui pe care l-am citat in text. Desigur ca am depus reclamatie, de unde ati inteles ca nu?
Nu am extras nici un sfat bun din ce ati scris. Si dvs. sunteti de aceeasi parere cu arhiva electronica?
Multumesc d-lui gigelin care ca de obicei posteaza la obiect si extrem de util.
Vin eu acum cu o intrebare, avind in vedere ca textele citate drept justificare nu sunt texte de lege ci doar citate din decizii ale unor magistrati care asa au gindit ei:

DE CE SUNT EU OBLIGAT SA AM INTERNET CA SA AFLU CA BANCA M-A VINDUT? Unde scrie ca eu trebuie sa am obligatoriu acces la arhiva electronica si ca e obligatia cetateanului de a accesa internetul zilnic ca sa afle cind banca vinde ori ba? Nu vedeti ca e aberant, cum poate cineva sa ma oblige pe mine sa am internet, sa stiu computer, samd. ? Exista o lege in acest sens?
Fiind vorba de jurisprudenta, nu stiu daca e valabil, asa ca si un text de lege.
Cum e treaba aici?
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
Costica33, utilizator
da poate nu exista textu ala de lege de il cauti tu .. eu unu nu stie de existenta lui.
sti cum este, ce nu este interzis prin lege este perfect legal.
eu cred ca iti pierzi timpul degeaba cu acea scrisoare, pentru ca iti garantez 100 % ca ei au o nota contabila cel putin un registru cu o scrisoare trimisa catre tine.
banuiesc ca nu te mai intelegi cu duduia de la aia deloc acum daca ai sarit la gatul ei cu adrese...etc.
si la banca nu o sa te intoarca nimeni.
cauta soluti mai bine sa iti refinantezi creditul pe o perioada mai lunga de 1 an ca sa iti poti salva casa.
Stimate domn,

Multumesc de raspunsuri. Ca sa refinantez cu cine iau legatura, cu banca sau cu recuperatorii? Eu nu am nici o treaba legal cu recuperatorii odata ce nu am fost notificat.
Eu pot plati creditul azi, nu am nevoie de o refinantare, multumesc de idee insa nu o voi face decit catre banca cu care eu consider ca inca am contract, ei nu considera asta.
A cistigat cineva intr-o asemenea disputa cu o banca? Mi se pare cel putin ciudat atunci cind legea e clara ca nimeni sa nu fi doborit acest obstacol.
Mai degraba cred ca nu a actionat nimeni in instanta iar dupa cum se vede OPC se spala pe maini.
Nu sar la gitul nimanui insa e mai mult decit ciudat ca cei care se ocupa de banci de la OPC nici nu cunosteau ce am scris in reclamatie, nu cunosc legislatie, sustineau ca Suport Solect nu are personalitate juridica cu toate ca e un SRL, din astea, aberatii.
Ca banca nu era obligata sa ma notifice... nici macar nu citisera contractul de credit.
Deci, pe fata ostilitate si rea vointa.
aveti si vesti bune cu aegrm, instantele "oscileaza"...

Prin încheierea 869 din 17 iunie 2004, Judecãtoria sector 5 Bucureşti a respins cererea de încuviinţare a executãrii silite cu motivarea cã petiţionara a solicitat urmãrirea SC G. SRL, debitorul cedat, cãruia nu-i este opozabilã cesiunea de creanţã întrucât nu au fost îndeplinite formalitãţile cerute de dispoziţiile art. 1393 C. civ.
A mai reţinut prima instanţã cã înregistrarea cesiunii de creanţã la A.E.G.R.M. nu suplineşte formalitãţile cerute de prevederile mai sus amintite
.


Sentinţa a fost apelatã de creditoarea B.C.R. SA, agenţia Novaci, iar Curtea de Apel Bucureşti, secţia V comercialã, prin decizia nr. 233 pronunţatã la data de 25 martie 2005 a respins ca nefondate criticile aduse încheierii apreciind cã instanţa de fond a stabilit corect faptul cã debitorului cedat SC G. SRL nu-i este opozabilã cesiunea de creanţã datoritã neîndeplinirii formalitãţilor cerute de lege.

Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)
Credit vandut denisatoma denisatoma Buna seara, Am un credit de 25500 facut la bcr la care ramasesem restanta. Astazi am fost sa platesc si am aflat ca mi s-a vandut la o firma de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)