avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OPC si bancile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OPC si bancile

Vin acum de la audienta la OPC in privinta unui credit cesionat de cea mai tare banca din Romania #-o fara sa ma notifice. Dumnealor, spre mirarea mea maxima, luau partea bancii spunind ca puteau sa faca asta si ca totul e perfect legal.
Eu, stiind altceva de aici de pe forum, m-am opus cu vehementa, degeaba. Nu am stiut, nu mi-a trecut prin cap ca va fi nevoie sa le demonstrez, am crezut ca au juristi acolo, temeiul legal la care ma refeream in discutia cu ei.

Este vorba de cod civil, art. 1393, punctul 1, da?

Art. 1393. Cesionarul nu poate opune dreptul sãu la o a treia persoanã decât dupã ce a notificat debitorului cesiunea.
Acelasi efect va avea acceptarea cesiunii fãcutã de debitor într-un act autentic. (C. civ. 973, 1149, 1833).

Mai exista si altceva in afara de asta, ceva care ar putea da dreptul bancii sa cesioneze fara notificare si deci creanta sa-mi fie opozabila?
Exista un termen de notificare a cesiunii facute in anul trecut sau eu ar trebui sa astept toata viata o notificare? In timp de cite zile, saptamini, ani ar fi trebuit sa ma notifice si pe mine cineva?

Cum ar fi trebuit si cui declarat creditul scandent? Ar fi trebuit sa ma instiinteze banuiesc si pe mine, nu? Nu am primit asa ceva cum nu am primit niciodata nimic de la banca.
Am fost foarte mirat de cei de la OPC care au tinut partea bancii!!! Nici cind le-am spus ca Suport Solect B-) nu are autorizarea BNR, nu s-au sensibilizat, nu parea de interes pentru ei.
M-au trimis la plimbare spunind ca nu au ei ce face.
#-o

Va multumesc anticipat pentru ajutor la necaz.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 12:47, 28 Noiembrie 2011
Faceti oferta in scris si o depuneti/trimiteti prin posta la sediul lor. La cat sunt de hapsani eu cred ca la 3/4 nu au ce sa mai comenteze. Oricum nu au cumparat creanta cu 3/4 ..deci deja sunt pe profit.
ai bani astia sa ii platesti sau doar i.ai spus ca ii poti plati peste x timp ?
daca ii ai nu mai sta de vb cu duduia... ia si dute la cine trebuie si scapi de stres.. ti.am mai spus, si vb din experieta, daca ai bani sa ii pui "jos" negociaza si mai mult.. incearca ca nu strica.
Da, am banii astia.
Deci credeti ca vor fi de acord... OK, incercam atunci.

Costica ureaza PASTE FERICIT tuturor!
Multumesc pentru tot ajutorul dat.
=D>
nu le oferiti... si mai ales nu le dati in nicio varianta mai mult decat valoarea de piata de azi a apartamentului ipotecat...
banuiesc ca pe undeva pe la 50% din valoarea de piata de acum 3-4 ani, cand ati luat creditul...
in mod normal (si foarte probabil), daca sunt cat de cat rationali, trebuie sa accepte, ca oricum n-au de unde sa obtina mai mult pe "creanta" care au "cumparat-o"...
B-)

Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator
Costica33 a scris:

Da, am banii astia.
Deci credeti ca vor fi de acord... OK, incercam atunci.

Costica ureaza PASTE FERICIT tuturor!
Multumesc pentru tot ajutorul dat.
=D>

atunci eu cred ca ai rezolvat. vor accepta. (asta daca nu urmaresc alteceva)
nu te baza pe valuarea actuala a bunului. sti doar ca dupa executare daca mai ramane ceva de platit tot la tine vor veni sa ceara + ca nu iti garanteaza nimeni ca nu iti vinde ap la 60-70 % dfin pretul lui actual.

Alte discuții în legătură

Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)
Credit vandut denisatoma denisatoma Buna seara, Am un credit de 25500 facut la bcr la care ramasesem restanta. Astazi am fost sa platesc si am aflat ca mi s-a vandut la o firma de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)