avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte si admnistrator asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte si admnistrator asociatie

1. In legea 230/2007 scrie ca in asociatiile cu mai putin de 10 membri presedintele poate fi si administrator. Spuneti-mi va rog daca in cele mai mari de 10 apartamente, presedintele poate fi sau nu si administrator.
2. Am revocat in sedinta extraordinara, statutara, legala, etc. presedintele asociatiei si am numit alt presedinte. Vechiul presedinte refuza sa accepte acest lucru, se crede in continuare presedinte si face aceleasi mizerii pentru care a si fost demis de locatari. Cum sa procedam? Avem nevoie de actele si stampila asociatiei.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 21:50, 5 Mai 2011
Pai daca nu faceti CIM nu se pune problema salariului minim pe economie.
Intr-o conventie civila puteti negocia orice suma. Conventia civila nu este supusa Codului muncii.
Daca-l angajati pe baza unui contract individual de munca sigur ca sunteti obligat sa-i dati macar salariul minim pe economie. Dar acest salariu minim pe economie este stabilit pentru un angajat care lucreaza 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana. Ori ca administrator puteti sa-l angajati pe baza unui CIM cu timp partial, de exemplu cu o ora pe zi, 5 zile pe saptamana sau o alta formula asemanatoare si atunci o sa-i puteti oferi legal doar o optime din salariul minim pe economie.
Dar, fiind cateva apartamente, solutia optima ar fi sa va alegeti un comitet executiv din 3 oameni din care unul presedinte care sa tina si locul administratorului. Pe baza unui contract de mandat oferiti-i 100-200 lei/luna si platiti la finante doar 16% impozit pe venit.
Alegeti si un cenzor din asociatie care sa verifice documentele o data la 6 luni si-i oferiti cate 100 lei cu aceasta ocazie.
CIM cu timp partial poate incepe de la 1 ora/luna.
Facem conventie civila inregistrata la finante? Cum arata o astfel de formulare? Pe baza procesului verbal de sedinta asociatie?
Sfatul cel mai bun in situatia descrisa de dvs. este dat de @adriantot.
Cu Conventie civila (CC) sau Contract individual de munca (CIM) cheltuielile sunt prea mari pentru un numar mic de familii asa cum ati aratat. De altfel, in conditiile prev. Codului fiscal nici nu se mai poate face angajarea unui admin. cu CC.
CC-urile nu se inregistreaza la fisc si nici la alt organ, decat la as. prop., dar atentie, numai pentru lucrari ocazionale care nu implica norma de timp, fisa postului - de preferat cu persoane pensionate. Aici pe forum s-au mai purtat discutii pe aceasta tema.

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - incasarea banilor Vasilioglu Vasilioglu Buna ziua, Daca administratorul-casier al asociatiei de proprietari isi da demisia, cine poate efectua incasarile pana la angajarea unei alte persoane si ce ... (vezi toată discuția)
Contract civil ilegal pentru angajatii asociatiilor de proprietari? Crina70 Crina70 Buna ziua! Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#- (vezi toată discuția)
Conventie civila sau carte de munca ? ContSters62736 ContSters62736 poate cineva sa-mi spuna ... pentru salariul oferit de asociatia de proprietari pt presedinte/administrator/femeie de serviciu angajati cu carte de munca, CU ... (vezi toată discuția)