avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor in divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor in divort

Sunt casatorita de 3 ani, iar sotul meu vrea sa deschida divort. El a discutat cu un avocat, eu nu de aceea va cer ajutorul. Stam intr-un apartament cumparat pe numele lui inainte de casatorie de la parintii lui, iar plata acestuia s-a facut ulterior prin intelegere cu parintii desii in contract scrie platit integral. El zice ca nu am nici un drept la ap iar eu nu am nici un act cu care sa dovedesc ca plata s-a facut dupa casatorie. Ce se intampla in acest caz? Mentionez ca e pers. fizica autorizata in constructii iar in timpul casatoriei am accumulat mai multe scule pe care le foloseste din bani comuni. Am drept la ele? El mi-a promis ca ma va ajuta , si ca vrea ca totul sa fie amiabil dar mi-e frica ca nu se va intampla asa. La banii pe care mi i-a promis intelegandu-ne amandoi( la cat ne revine fiecaruia in caz de partaj) am dreptul inainte de divort? Mentionez ca vreau sa-mi cumpar ceva unde sa stau inainte de divort si am nevoie de ei. Exista vreo forma notariala prin cere sa reiese ca am primit banii si nu am alte pretentii? Si in caz ca cumpar un imobil cat mai suntem casatoriti si va fi trecut pe numele meu el mai are dreptul la el? Exista vre-un act prin care se reiasa ca renunta la partea lui din imobilul cumparat? Nu mai suport sa stau impreuna cu el de accea aleg varianta de a cumpara ceva atat de repede, ca divortul nici nu e inaintat si se mai si intra in vacanta deci ar dura mai multe luni.La cat timp dupa casatorie bunurile proprii devin comune? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2008
mig2005, utilizator
Doamna,
Nu pot face o evaluare a situatiei in acest mod, er fi total eronata, asta pe langa faptul ca nu inteleg: daca dv. i-ati cumparat unelte, cum spuneti ca el a adus mai multi bani in casa
Nu inteleg, aceste lucruri se contrazic...

Ca sa stabiliti care sunt sansele, durata, costuri estimative, pentru asta va duceti cu actele pe care le aveti la un avocat, vorbiti cu el etc. Nu este realista o parere care se bazeaza pe o pagina de povestiri numai... imi pare rau.
Sunt de acord cu Avlil!
Doamna, mergeți cu toate actele la un avocat la o consultație juridică și pe baza probelor și a explicațiilor detalitate în concret pe care i le veți furniza, vă poate spune ce șanse sunt de a obține mai mult în cazul unui partaj față de ceea ce v-a promis soțul că vă dă... Altfel, ceea ce am putea face este să ghicim, ori dv. aveți nevoie de niște răspunsuri clare în spața dv., nu de dat cu banul...
Ceea ce trebuie să rețineți dv. este că este foarte important ca tot ceea ce susțineți să poată fi dovedit, în cay contrar sunt simple afirmații, iar instanța nu vă poate da dreptate în acest caz. În fața instanței, cel ce face o cerere, trebuie să o dovedească...;)
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2008
Corina Capotã, Avocat
Va multumesc pentru sfaturi!
Sotul meu a fost la un avocat care i-a redactat cererea de divort, cu acordul partilor , in care pe langa pastrarea numelui se mentioneaza si urmatorul lucru : " Sa luati act de tranzactia prin care ambii soti au convenit la impartirea bunurilor accumulate in timpul casatoriei."
Mentionez ca in momentul de fata nu s-a efectuat nici o tranzactie si nu s-au impartit bunurile.
Ce se intampla daca eu semnez cererea de divort? Exista riscul sa raman fara bani pentru ca eu cred ca asa reiese daca semnez ca am facut tranzactia ? In cerere se face referire si la art.271 din Cod Proc Civila ceea ce sincer eu nu am inteles? Si nu se mentioneaza ca se va atasa actul de tranzactie la dosar. Ce se intampla daca nu semnez cererea? Tot la cerere se ataseaza un act prin care sotul imputerniceste respectivul avocat pentru completarea actelor etc. Daca cererea e cu accordul partilor de ce doar sotul il imputerniceste ca doar actul se refera la ambii soti? Aceasta imputernicire il va scutii pe sotul meu sa se prezinte la infatisare?
Va multumesc si astept raspunsurile dvs!
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2008
mig2005, utilizator
Un avocat nu poate reprezenta ambele parti, chiar daca e prin acord... nu va pot explica aici de ce, ca dureaza cateva zile!
Mergeti dv. frumusel cu acea cerere la un avocat si cereti-i sotului sau avocatului sau sa va dea inainte sa semnati cererea de divort un exemplar din tranzactia ce urmeaza a se incheia intre voi...
Mai multe, nu putem face!
Iar referitor la 271, iar sunt ceva explicatii greoaie... tranzactia va avea puterea unei hotarari definitive... ea se va putea ataca prin recurs ori cai extraordinare, insa numai in situatii deosebite, de aceea va spun: nu semnati fara sa intelegeti ce anume semnati.
Nu e nevoie sa fiti reprezentata (cel mai probabil), dar macar mergeti sa vi se explice ce inseamna acele acte, ce cuprind ele si daca va convione sa le semnati in forma actuala. Asta inseamna numai o consultatie, nimic mai mult.
Eu totusi as dori sa aflu la divort acea tranzactie trebuie dovedita cu vreun act sau doar te intreaba : ati efectuat tranzactia Da sau nu? Am inteles ca cererea poate fi inaintata acum, iar tranzactia se poate atasa mai tarziu. Daca eu semnez cererea si nu se va face tranzactia pana la infatisare ? Mai exact ce inseamna ternenii :Sa luati act de tranzactia prin care ambii soti au convenit la impartirea bunurilor accumulate in timpul casatoriei." Deci vor avea nevoie de un act nu?
Si daca actul nu e nu se va finaliza divortul, cel putin eu asa inteleg.

Alte discuții în legătură

Partaj divorÞ IAMANDI CRISTIAN IAMANDI CRISTIAN Bună ziua, 1.În situaţia în care soţii hotărăsc de comun acord să divorţeze pe cale amiabilă, bunurile dobândite în comun în perioada ... (vezi toată discuția)
Problema numelui cretu2 cretu2 Buna ziua, As dori daca se poate sa ma lamuriti in privinta unui aspect legat de divort, in cazul revenirii la numele purtat inainte de casatorie. Despre ce ... (vezi toată discuția)
Dupa 5 ani de la divort vasilepop vasilepop Inainte cu 5 zile de casatorie mama mea mi a facut procura notarial precum pot sa vand in numele ei apartamentu proprietate care l avea, eu fiind unicul ... (vezi toată discuția)