avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor in divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor in divort

Sunt casatorita de 3 ani, iar sotul meu vrea sa deschida divort. El a discutat cu un avocat, eu nu de aceea va cer ajutorul. Stam intr-un apartament cumparat pe numele lui inainte de casatorie de la parintii lui, iar plata acestuia s-a facut ulterior prin intelegere cu parintii desii in contract scrie platit integral. El zice ca nu am nici un drept la ap iar eu nu am nici un act cu care sa dovedesc ca plata s-a facut dupa casatorie. Ce se intampla in acest caz? Mentionez ca e pers. fizica autorizata in constructii iar in timpul casatoriei am accumulat mai multe scule pe care le foloseste din bani comuni. Am drept la ele? El mi-a promis ca ma va ajuta , si ca vrea ca totul sa fie amiabil dar mi-e frica ca nu se va intampla asa. La banii pe care mi i-a promis intelegandu-ne amandoi( la cat ne revine fiecaruia in caz de partaj) am dreptul inainte de divort? Mentionez ca vreau sa-mi cumpar ceva unde sa stau inainte de divort si am nevoie de ei. Exista vreo forma notariala prin cere sa reiese ca am primit banii si nu am alte pretentii? Si in caz ca cumpar un imobil cat mai suntem casatoriti si va fi trecut pe numele meu el mai are dreptul la el? Exista vre-un act prin care se reiasa ca renunta la partea lui din imobilul cumparat? Nu mai suport sa stau impreuna cu el de accea aleg varianta de a cumpara ceva atat de repede, ca divortul nici nu e inaintat si se mai si intra in vacanta deci ar dura mai multe luni.La cat timp dupa casatorie bunurile proprii devin comune? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2008
mig2005, utilizator
Liliana are dreptate. Poate ca, inainte de a lua aceasta decizie de a divorta, v-ati gandi mai bine la insemnatatea casatoriei, la motivul pentru care ati spus "DA" in fata ofiterului de stare civila si in fata preotului.
Criza financiara nu trebuia sa afecteze sau sa declanseze o criza maritala!
Căsătoria creează posibilităţi mai mari de a găsi fericirea decât orice alte relaţii umane. Totuşi, unele cupluri căsătorite nu folosesc întregul lor potenţial. Ele lasă ca legătura lor romantică să se învechească, nu se apreciază unul pe celălalt, permit altor interese sau norilor neglijenţei să întunece viziunea a ceea ce ar putea fi, în realitate, căsătoria lor.
Căsătoriile ar fi mai fericite dacă ne-am îngriji mai mult de ele.

Sugestiile mele folosesc două verbe de acţiune: a aprecia şi a comunica.
1. A aprecia – a spune „te iubesc“ şi „mulţumesc“ – nu este greu. Dar aceste expresii de dragoste şi apreciere fac mai mult decât recunoaşterea unui gând sau a unei fapte bune. Sunt semne ale bunelor maniere. Când partenerii recunoscători caută unul în celălalt ceea ce este bun şi-şi fac complimente unul altuia, soţiile şi soţii se vor strădui să devină peroanele descrise în acele complimente.
2. A comunica bine cu soţul este, de asemenea, important. O bună comunicare include să petreceţi timp pentru a planifica împreună. Cuplurile au nevoie să petreacă timp împreună pentru a observa, a vorbi şi a se asculta cu atenţie unul pe altul. Ei trebuie să coopereze – ajutându-se unul pe altul, în calitate de parteneri egali. Trebuie să hrănească intimitatea lor spirituală, precum şi cea fizică. Trebuie să se străduiască să se ridice şi să se motiveze unul pe altul. Unitatea căsătoriei este susţinută când scopurile sunt înţelese de ambii parteneri.

As fi fericita daca toti oamenii, in fata unui impas in casatorie, ar gandi mai mult si mai putin egoist la relatia lor maritala, ar cauta raspunsuri la problemele cu care se confrunta in primul rand impreuna cu jumatatea lor si, abia apoi la avocat. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divorÞ IAMANDI CRISTIAN IAMANDI CRISTIAN Bună ziua, 1.În situaţia în care soţii hotărăsc de comun acord să divorţeze pe cale amiabilă, bunurile dobândite în comun în perioada ... (vezi toată discuția)
Problema numelui cretu2 cretu2 Buna ziua, As dori daca se poate sa ma lamuriti in privinta unui aspect legat de divort, in cazul revenirii la numele purtat inainte de casatorie. Despre ce ... (vezi toată discuția)
Dupa 5 ani de la divort vasilepop vasilepop Inainte cu 5 zile de casatorie mama mea mi a facut procura notarial precum pot sa vand in numele ei apartamentu proprietate care l avea, eu fiind unicul ... (vezi toată discuția)