Liliana are dreptate. Poate ca, inainte de a lua aceasta decizie de a divorta, v-ati gandi mai bine la insemnatatea casatoriei, la motivul pentru care ati spus "DA" in fata ofiterului de stare civila si in fata preotului.
Criza financiara nu trebuia sa afecteze sau sa declanseze o criza maritala!
Căsătoria creează posibilităţi mai mari de a găsi fericirea decât orice alte relaţii umane. Totuşi, unele cupluri căsătorite nu folosesc întregul lor potenţial. Ele lasă ca legătura lor romantică să se învechească, nu se apreciază unul pe celălalt, permit altor interese sau norilor neglijenţei să întunece viziunea a ceea ce ar putea fi, în realitate, căsătoria lor.
Căsătoriile ar fi mai fericite dacă ne-am îngriji mai mult de ele.
Sugestiile mele folosesc două verbe de acţiune: a aprecia şi a comunica.
1. A aprecia – a spune „te iubesc“ şi „mulţumesc“ – nu este greu. Dar aceste expresii de dragoste şi apreciere fac mai mult decât recunoaşterea unui gând sau a unei fapte bune. Sunt semne ale bunelor maniere. Când partenerii recunoscători caută unul în celălalt ceea ce este bun şi-şi fac complimente unul altuia, soţiile şi soţii se vor strădui să devină peroanele descrise în acele complimente.
2. A comunica bine cu soţul este, de asemenea, important. O bună comunicare include să petreceţi timp pentru a planifica împreună. Cuplurile au nevoie să petreacă timp împreună pentru a observa, a vorbi şi a se asculta cu atenţie unul pe altul. Ei trebuie să coopereze – ajutându-se unul pe altul, în calitate de parteneri egali. Trebuie să hrănească intimitatea lor spirituală, precum şi cea fizică. Trebuie să se străduiască să se ridice şi să se motiveze unul pe altul. Unitatea căsătoriei este susţinută când scopurile sunt înţelese de ambii parteneri.
As fi fericita daca toti oamenii, in fata unui impas in casatorie, ar gandi mai mult si mai putin egoist la relatia lor maritala, ar cauta raspunsuri la problemele cu care se confrunta in primul rand impreuna cu jumatatea lor si, abia apoi la avocat. ;)