avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tatal biologic foloseste numele meu ca arma impotriva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tatal biologic foloseste numele meu ca arma impotriva mamei mele in procesul de partaj, cum pot pune capat acestei nedreptati?

procesul de partaj dintre parintii mei dureaza de mai mult de 2 ani. este un proces...mizerabil, tatal meu apeland la cele mai josnice metode de a stoarce bani de la mama mea si de a intra in posesia casei bunicilor mei (parintii mamei). In tot acest proces, mentioneaza ca "tot ceea ce face este pentru binele copiilor". fara a mai lungi povestea si a intra in detalii despre cat de fustranta este aceasta situatie... doresc sa stiu daca ma pot adesa instantei, judecatoarei careia i-a fost alocat acest caz! vreau sa precizez ca tot ceea ce face este in interes propriu, ba mai mult, cu rea intentie! nu plateste pensie alimentara, iar cu noi (cu mine si cu X-(fratele meu) nu a vorbit si nu ne-a vazut de mai bine de 2 ani! doresc sa scriu o scrisoare pe care sa o adresez instantei in care sa explic ca se foloseste de numele meu si al fratelui meu pe nedrept. aceasta situatie se poate verifica deoarece la politia judeteana exista pe rol un dosar de urmarire impotriva tatalui meu pentru neplata pensiei alimentare catre mine si fratele meu. Intrebarea mea este...cum sa procedez ca aceasta scrisoare sa ajunga unde trebuie? si...avand in vedere faradelegile din Romania...va avea vre-un efect aceasta scrisoare?
daca cineva imi poate da o alta idee, un sfat....orice este bine-venit! multumesc mult!X-(X-(X-(X-(#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-oX-(X-(X-(X-(X-(X-(X-(
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 11:08, 14 Mai 2011
problema cu pensia alimentara pt mine cat si pt fratele meu e veche de 2 ani... e navigator, are contract direct cu armatorul in strainatate, in tara nu isi declara veniturile de peste 5000 de euro pe luna, iar faimoasele institutii ale statului sunt legate de maini cu o lege din 1956 :)
in concluzie....el poate spune "ca tot ce face face pt binele copiilor", noi suntem efectiv terorizati de el....si nu putem face nimik nu? ... super...
Nu inteleg cu ce anume sunteti terorizati? Cu existenta unui proces intre parintii dv.? Pai in privinta asta nu aveti ce face in nicio tara din lume.
E treaba parintilor si, din pacate, asta e omul care va e tata.
In privinta acestui dosar nu aveti nimic ce sa faceti pentru ca nu va priveste.

Cu privire la restul tensiunii din familie, poate un psiholog ar putea ajuta la detensionarea dv., a familiei... daca doriti.

Daca mama are un avocat care o asista/reprezinta in dosar, asta e; daca erati in fond, cine stie, poate o interventie in dosar in functie de care era situatia locativa a partilor etc.
Dincolo de aspectele financiare, de multe ori, in spatele avcestui razboi declarat se afla un conflict nesolutionate la timp.
Ca atare, ati putea sugera parintilor sa incerce o mediere. Este suficient si daca numai unul dintre parinti apeleaza initial la mediere.

Prin mediere, se poate identifica sursa conflictului si, in masura in care va fi posibil, refacandu-se macar in parte comunicarea dintre parinti, s-ar putea gasi si o solutie care sa multumeasca pe toata lumea si implicit sa se stinga litigiul.
multumesc mult pentru raspunsuri, sfaturi si indrumari. nu am intrat in detalii despre acest om care din pacate imi este tata, deoarece nu acesta era scopul pentru care am postat pe acest forum. este vorba despre un om bolnav mintal care din pacate dispune de multi bani si mult timp liber, pentru a ne face viata un calvar. sper ca prin aceste randuri sa pun capat oricaror indoieli precum ar mai exista o cale de mediere, dar eu sau mama mea nu o luam in considerare.
revin la intrebarea initiala...
procesul este in stadiu de apel.pot interveni in vre-un fel in fata instantei, cu un inscris, scrisoare, orice, prin care sa rog a se lua in considerare care este defapt adevarul despre relatia tata- copii?
multumesc inca o data pentru sfaturi referitoare la mediere sau alte idei asemanatoare, dar nu este ceea ce am nevoie in acest moment.
dvs puteti scrie, sa nu va reprosati ca nu ati incercat.
nu are insa importanta acest aspect, chiar daca tatal e un nemernic asta nu stirbeste din dreptul banesc, dreptul de proprietate.

ca ex, la partaj poate aduce dovezi ca a contribuit f mult pt ca avea salariu de mii de euro si cand v-ati judecat pt pensie, poate a adus adeverinte ca nu are vreun venit.
la fel cu mostenirile, unii alearga, ingrijesc, inmormanteaza, iar mostenitorii... mostenesc fara sa fi miscat un pai.
e nedrept, dar nu prea aveti ce face in privinta asta.

trebuie sa va aparati cat de bine la partaj, acum ca sunteti la apel, inca nu e o cauza pierduta

Alte discuții în legătură

Vanzare de teren de catre parintii mei in favoarea fratelui meu rezident in italia, cum pot contesta actul de vanzare? chckcarmen chckcarmen Tatal meu a avut un AVC IN 2000. SUNT IN POSESSIA ACTULUI RMN ORIGINAL CARE STIPULEAZA DISTRUGEREA LOBULUI FRONTAL CEREBRAL IN URMA AVC. VANZAREA TERENULUI A ... (vezi toată discuția)
Repercusiuni in urma stabilirii paternitatii Alexandra T Alexandra T Buna ziua am o mare rugaminte la.d-voastra. Am de gand sa-l dau in judecata pe tatal copilului meu minor acum in varsta de 7 luni. Vreau sa stiu dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj, nedreptati kuky666 kuky666 Buna seara, tatal meu este in partaj cu mama mea care ne-a abandonat cand am fost mai mici ( pe mine si fratele meu ), si acuma se trezeste ca vrea bani din ... (vezi toată discuția)