Un sfat - viata dureaza putin - nu te baga intre mama si tata - construiesteti viata ta asa cum iti doresti - fi tu bun daca tatal tau nu este. Cea mai importanta avere a omului este mintea lui! Unii cred ca pozitia lor profesionala sau marimea venitului sunt elemente ale fericirii - fals. Am intanlit calugari fericiti si mari sefi care isi cumpara fericirea. Tu cauti o solutie sau un sfat - tu esti cel ce simti necazul, tu poti scapa de el. Sa fi sanatos, fericit si norocos!
Relatia tata-copil nu are nici o legatura cu procesul de partaj al parintilor.
mama trebuie sa aiba avocat si , functie de sfatul acestuia, dat in cunostinta de cauza, potrivit probelor existente in dosar, se va lamuri modalitatea de impartire a bunurilor obtinute in timpul casatoriei. Dvs. puteti depune orice inscris doriti in acel dosar, dar instanta va imparti bunurile potrivit probelor.
Co[piii nu pot interveni de asa maniera incat sa influeteze decizia instantei in astfel de dosare , unde nu se mai discuta moralitatea tatalui dvs. , ci modalitatea in care sotii au contribuit la dobandirea bunurilor in timpul casatoriei.
Dupa atatea opinii pertinente, ce ar mai fi de zis ?! Daca bine am retinut, tatal nu plateste pensia alimentara. Tu, majora fiind, il poti executa silit pt. neplata pensiei, pe calea unui proces penal. Nu se pune problema sa te ,,fenteze'', mai ales daca are de primit ceva de la mama, ai ce lua ! Casa aia n-o fi ultima cocioaba, tot valoreaza ceva. La fel si pt. fratele tau, el fiind minor trebuie sa-i reprezinte cineva interesele. Aici e o paine de mancat, un avocat stie ce si cum . Daca e un avocat bun, ti-l innmoaie...! Daca e foarte bun poate opri procesul de partaj dintre parinti pana se rezolva cu plata pensiilor ! Grabeste-te,nu-l dezamaji pe parintele tau ! Ce s-ar mai bucura tatal vostru acum, la final, cand ar vedea ca intr-adevar a muncit o viata doar pt. copiii lui:D Sau nu s-ar bucura ?!
Nu se face executarea pe cale procesului penal, executarea fiind civila.
Partajul nu poate fi oprit de neplata pensiilor de intretiere, sunt doua chestiuni distincte, tratate juridic separat. Nu se influienteaza reciproc, de principiu.