avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea mostenirii cu frati rezultati din concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea mostenirii cu frati rezultati din concubinaj

Situatia urmatoare: tatal paraseste sotia si copilul si fara sa divorteze traieste in concubinaj cu o alta femeie, rezultand 2 copii recunoscuti.Tatal decedeaza sotia legitima ocupandu - se de inmormantare.Se face succesiunea intre sotia legitima si copil, nestiindu-se de existenta celor doi copii rezultati din concubinaj. Acum la , sa zicem 20 de ani de la moartea tatalui acesti copii nelegitimi au drept de mostenire?
Poate fi atacat actul de mostenire in instanta si daca da ce se poate face?

@av.valentina am si eu o curiozitate/banuiala... Din ce barou ziceti ca faceti parte?

Cu toate ca intrebarea dvs. este pe langa subiect ,va raspund ca banuiala se confirma.Puteti lesne verifica tabloul avocatilor....

In privinta spetei, am precizat ca in opinia mea nu au sanse si am argumentat de ce.

Vedeti ca am adugat ghilimele ("reprezentant legal") caci imi scapase in prima varianta.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
avvalentina, utilizator
avvalentina a scris:

va raspund ca banuiala se confirma.


Deci imi confirmati ca NU sunteti avocat.
Daca stiati sa cautati in tabloul avocatilor nu postati o asemenea aberatie.
Nu fac parte din acelasi barou ca dvs, cel desfiintat prin Lg. 3/1948 ci Baroul Bota.
Si daca nu stiati si faceti tot posibiliul sa ma atacati, spre stiinta dvs.:

Curtea de Apel Braşov -Decizia penală definitivă nr. 234 din 7 aprilie 2010: ,,Legea nr. 51/1995 nu înfiinţează barourile şi Uniunea Naţională a Barourilor din România, desfiinţate prin Legea nr. 3/1948[/b], însă stabileşte cadrul legislativ al exercitării profesiei de avocat.”

Ati obtinut oare licenta altundeva decat la Universitatea Bucuresti -Facultatea DE DREPT ca mine, de exemplu? Care e diferenta> Ca eu nu va atac
asa cum faceti dvs? ::tease:
Am observat de mullt care este mesajul transmis de toate postarile dvs. si-mi stiti parerea.
Nu ma feresc sa-mi exprim punctul de vedere chiar daca maine o sa-mi mai taiati din rating, asa ca razbunare.....
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
avvalentina, utilizator
Cu deosebit respect pentru cele 2 d-ne avocat, care au dat intotdeauna raspunsuri pertinente, de mare ajutor pt.utilizatorii acestui forum.:love1:
Cat priveste tema acestei discutii deschise- impartirea mostenirii, parerea mea(de altfel si confirmata de jurisprudenta)este urmatoarea:fratii din concubinaj, mai ales ca au fost recunoscuti de tata, aveau drept la mostenire.
In acest caz primul certificat se poate anula , in instanta, la cererea mostenitorilor care nu au fost trecuti in respectivul certificat dar au vocatia de mostenitor, ei (sau mama lor , daca au ramas in apartament) putand face apel la acceptarea tacita a mostenirii, daca au facut acte de conservare asupra acesteia.(art.689 c.c-690). Un notar!!!!!
liamic43 a scris:

fratii din concubinaj, mai ales ca au fost recunoscuti de tata, aveau drept la mostenire.


Corect spus ca AVEAU...
Aveau vocatie (chemare) la mostenirea tatalui lor.
Dar in concret trebuie vazut DACA mai au sansa de a obtine ceva. Ori asta nu se poate aprecia pentru ca LIPSESC datele concrete ale spetei.

Nu vreau sa-mi dau cu presupusul, dar cei 20 de ani trecuti de la moartea tatalui lor nu pot fi usor trecuti cu vederea. Adica ...si sugari daca ar fi fost la vremea mortii tatalui lor, tot a trecut ceva timp de la majoratul lor. (iar toate aceste amanunte au importanta in ce priveste prescriptia).
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament mostenit ancacatya ancacatya buna ziua,mama mea este mostenitoarea unui apartament ramas de la parintii ei(bunicii mei),Nu s-au facut nici un act de trecere a apartamentului pe numele ... (vezi toată discuția)
Un copil rezultat in urma unui concubinaj poate fi mostenitor la un imobil al mamei din prima casatorie? baran alina diana baran alina diana Mama mea a ramas vaduva in urma cu 27 de ani,cu doi copii din aceasta casatorie si o casa facuta impreuna cu defunctul sot.Dupa moartea sotului a continuat sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. Situatie: tatal decedeaza si lasa mostenire copiilor si sotiei (sotia fiind mama vitrega a copiilor). Dupa un timp, are loc si decesul mamei. ... (vezi toată discuția)