avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea mostenirii cu frati rezultati din concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea mostenirii cu frati rezultati din concubinaj

Situatia urmatoare: tatal paraseste sotia si copilul si fara sa divorteze traieste in concubinaj cu o alta femeie, rezultand 2 copii recunoscuti.Tatal decedeaza sotia legitima ocupandu - se de inmormantare.Se face succesiunea intre sotia legitima si copil, nestiindu-se de existenta celor doi copii rezultati din concubinaj. Acum la , sa zicem 20 de ani de la moartea tatalui acesti copii nelegitimi au drept de mostenire?
Poate fi atacat actul de mostenire in instanta si daca da ce se poate face?
Dupa umila mea parere cred ca subiectul poate fi inchis. As atrage atentia asupra unor asa-zise ,,amanunte'', pline de un anumit talc ! D-na nusa este apasata de nedreptatea la care a fost partasa, facuta acum 20 (?!) de ani fratilor consangeni (vitreg suna ca naiba). Un exemplu. Daca veti citi cu atentie postarile d-nei nusa veti observa o ezitare/evitare in a spune lucrurilor pe nume. Nu spune ca in apartamentul ramas in urma decesului tatalui locuieste mama dansei, cum ar fi firesc, spune sotia defunctului ! Acest mod de exprimare este cel putin fortat, nimeni (sau aproape nimeni !) nu face referire la mama lui numind-o sotia tatalui meu ( s-ar putea naste incurcaturi, nu B-) )
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
ContSters196414, utilizator
@liamic43
Pot incerca, cu siguranta, mai ales ca procesul nu va fi unul costisitor.Poate sa plateasca un avocat doar pentru redactarea actiunii.Daca nu s-au facut acte de acceptare tacita,( asa rezulta din postare ,ca doar sotia a locuit in apartament ,nu si "concubina") pierde timp si bani.Nu mai opereaza nici repunerea in termen.
Nu am inteles bine termenii -sotia decedatului -? Fiti mai explicita.
nusa_cenuse a scris:
"Este vorba despre un apartament in care locuieste sotia decedatului."

Am inteles ca sigurul bun e acel apartament in care locuieste sotia legitima,care a achitat si ratele....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un copil rezultat in urma unui concubinaj poate fi mostenitor la un imobil al mamei din prima casatorie? baran alina diana baran alina diana Mama mea a ramas vaduva in urma cu 27 de ani,cu doi copii din aceasta casatorie si o casa facuta impreuna cu defunctul sot.Dupa moartea sotului a continuat sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament mostenit ancacatya ancacatya buna ziua,mama mea este mostenitoarea unui apartament ramas de la parintii ei(bunicii mei),Nu s-au facut nici un act de trecere a apartamentului pe numele ... (vezi toată discuția)
Mostenitori life life O situatie mai ciudata: Asociat unic al unui SRL - necasatorit(divortat) - fara copii - ambii parinti decedati - fara frati, surori - o verisoara - si o ... (vezi toată discuția)