avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - pensie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - pensie

Buna ziua,ce poate s-a faca o persoana care primeste o comunicare de executare silita dar nu are nici un venit,a fost in medical cele 90 zile dupa care i s-a facut lichidarea iar dosarul pentru pensia de boala abia a fost trimis dar stiu ca dureaza pana vine decizia.Nu are bunuri in propietate.
Cel mai recent răspuns: ContSters196414 , utilizator 07:55, 8 Mai 2011
@che_gargara

Va admir profesionalismul dar...dvs. cunoasteti situatia userului in amanunt?

Contractul semnat, chiar si cu o societate nebancara, este tot tiltu executoriu astfel ca, exista posibilitatea inceperii executarii silite impotriva debitorului.Posibil sa-i fie pusa poprire pe pensie daca nu are alte bunuri/venituri.
D-na cermak, v-am raspuns printr-un mesaj privat.
D-na ionela-chirosca, nu va speriati de ce zic unii si altii ! Oricum nu pot sa va ia mai mult de 1/3 din pensie si asta numai dupa un proces ! Chiar daca nu pare, in situatia actuala, fara niciun bun, cu o pensie medicala (mica, presupun) timpul curge in favoarea d-voastra:)
E complicat sa va explic, dar asa e, sunteti in avantaj ! Ca sa ramaneti asa, nu uitati : nu semnati nimic !
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
ContSters196414, utilizator
@gargara - ce proces frate? Contractul de credit este deja titlu executoriu. Obtinerea incuviintarii se face in maxim 1 saptamana dupa care e calare pe tine. Nu exista judecata. Obtinerea incuviintarii executarii silite e cam o simpla formalitate in zilele noastre.
Ok, ce va executa executorul ?! E majora dar locuieste cu mama, in imobilul mamei, foloseste mobilierul, asternutul, vesela, televizorul, etc, etc, etc, toate ale mamei !
Are o amarata de pensie, din care ii poate retine maxim 1/3 ! ATAT !
Nu mai speriati femeia !
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
ContSters196414, utilizator
Multumesc,teama oricum ramane mai ales pentru ca decizia de pensionare va veni peste vreo 3 luni si pana atunci vor mai pune la penalitati..iar daca pensia e mica cu 1/3 din ea se vor intinde pe cativa ani si voi plati inca o daca creditul,asa e?invatatura de minte#-o

Alte discuții în legătură

Cat de departe pot merge executorii AlexDianaDum AlexDianaDum Buna ziua, Mama mea are un credit pe care nu il mai poate plati pentru ca de 1 an nu a mai putut lucra din cauza problemelor de sanatate. Cazul ei a ... (vezi toată discuția)
Executare silita alexandra20122 alexandra20122 Buna ziua va rog sa imi dati si la mine un raspun la urmatoarea situatie. soacra mea are un credit la sc nebancara din cauza ca nu am mai avut de serviciu nici ... (vezi toată discuția)
Sot debitor - executarea silita a bunurilor din locuinta sotiei ( bun propriu) Andra24 Andra24 Buna ziua Tatal meu este coplatitor la creditul meu ipotecar , nu mai putem plati si vom fi executati silit . Mama detine un apartament bun propriu ca ... (vezi toată discuția)