avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... criterii de evaluare a activitatii profesionale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

criterii de evaluare a activitatii profesionale

Buna ziua
Stie cineva daca au aparut norme de aplicare referitoare la criteriile de evaluare a activitatii profesionale ? Am gasit pe internet Criteriul din 10 februarie 2011 publicat in M.Of. nr.124 din 18 februarie 2011 - putem sa ne inspiram de aici?
Multumesc si astept un raspuns .
Cel mai recent răspuns: ContSters116875 , utilizator 18:17, 19 Iunie 2011
freeelis a scris:

Obiectivele trebuie precizate în aşa fel încât la sfârşitul unei perioade stabilite de timp, atât managerul cât şi subalternul să poată verifica în ce măsură au fost atinse rezultatele dorite.
Reguli utile în redactarea obiectivelor:
1. Obiectivele trebuie să fie precise şi măsurabile.
2. În declararea obiectivelor trebuie inclus elementul temporal.
3. Obiectivele trebuie să fie clare şi lipsite de ambiguităţi.
4. Obiectivele trebuie să constituie o provocare, dar să nu depăşească posibilităţile subalternului.
5. Obiectivele trebuie să fie orientate spre rezultat.
6. Obiectivele trebuie să fie în acord cu obiectivele şi politicile organizaţiei.
7. Lista trebuie să cuprindă cel mult cinci obiective, ordonate în funcţie de prioritate.
Obiectivele/standardele de performanta nu trebuie sa se refere strict la o perioada de un an (indeplinirea lor poate sa fie prevazuta pentru termene mai scurte).

Ok, am inteles, dar aceste obiective tr introduse si in cim, eu am introdus doar criteriile de evaluare, sau le pot introduce doar in Regulamentul Intern?
Tot vorbim despre aceste obiective si criterii de evaluare dar am observat ca in Codul Muncii acestea apar la drepturile angajatorului si nu la obligatii de aici rezulta ca este la latitudinea angajatorului daca uzeaza de acest drept ; adica daca acesta nu doreste poate sa nu le introduca in cim-urile angajatilor respectiv ROI. Ma insel??
Multumesc pt raspuns! ne sunteti de mare ajutor !:)
@ Iudeea
Este corecta afirmatia dvs, este un drept al angajatorului si nu o obligatie .... obiectivele de performanta nu trebuie sa fie incluse in c.i.m. ... art.17 prevede doar includerea criteriilor de evaluare a activitatii profesionale a salariatului.
Dar art.40 lit.f din Codul Muncii prevede ca angajatorul are dreptul : " să stabilească obiectivele de performanţă individuală, precum şi criteriile de evaluare a realizării acestora". Daca angajatorul alege sa nu stabileasca obiective de performanta atunci e obligat sa stabileasca criterii de evaluare ? sau exista o diferenta si eu nu o sesizez?
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
ludeea, utilizator
Aceste criterii au fost introduse tocmai pentru a eficientiza munca. Ele au fost luate pe fondul restructurarilor personalului din aparatul administrativ, petnru a avea o justificare si un criteriu corect cu privire al aceasta.
Stabilirea criteriilor de evaluare trebuie sã se faca intotdeauna cu ajutorul analizei posturilor, in functie de specificul acestora si de specificul domeniului de activitate.
Chiar daca sunt trecute la drepturi nu vad de ce nu ar fi luate de catre angajator. Ele reprezinta un drept si nu o obligatie. Oricum, si pana acum se facea o evaluare riguroasa a criteriilor de performanta ale angajatului, cel putin in companiile de top.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
ContSters61634, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare cim de la 01.05.2011 giacris giacris In momentul in care va intra in vigoare noul Cod al muncii, respectiv din 01.05.2011, vor trebui modificate prin act aditional si CIM ale angajatilor deja ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale la cim pt.instiintare modificari cm handaricimarin handaricimarin Dupa modificarea Codului Muncii,societatea este obligata sa incheie acte aditionale cu salariatii prin care sa ii instiinteze de noile prevederi ale codului ... (vezi toată discuția)
Resurse umane DRAGFLO DRAGFLO ESTE VREO LEGE REFERITOARE LA CRITERILE DE EVALUARE PROFESIONALA? (vezi toată discuția)