avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cheltuieli de judecata solicitate prin intampinare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cheltuieli de judecata solicitate prin intampinare (plangere contraventionala)

Am facut plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor emisa de Politia locala a unui oras care m-a amendat ,zic eu,pe nedrept pentru circulatia pe un sector de drum cu auto,fara a poseda autorizatie de intrare pe acel sector de drum care NU era semnalizat corespunzator.
Politai locala a facut intampinare printr-un reprezentant conventional Cabinet de avocatura,solicitand respingerea plangerii mele ca fiind neintemeiata.....dar SURPRIZA!!!!! SE SOLICITA SI CHELTUIELI DE JUDECATA IN val de 558 lei.
As vrea sa stiu daca este LEGAL asa ceva, ca la contestarea unui PV de contraventie,in final, daca nu mi se da dreptate mie...sa platesc si cheltuieli de judecata????????
Va rog lamuriti-ma !!!!!!

Multumesc
Acum inteleg ca sunteti doar un simplu cetatean......care contesta acolo....

cereti amanare verbal si in scris pentru lipsa de aparare si ca doriti sa va cautati un avocat sau (instanta sa va puna unul din oficiu)...

daca tot va duceti luati dvs intampinarea si atat....solicitati lipsa de aparare si ca va cautati un aparator pana data viitoare. Data viitoare nu o sa mai mearga smecheria. ca ati avut timp sa va cautati.


Dosar nr
termen

Domnule presedinte

invoc lipsa de aparare si sa mi se permita sa imi angajez un avocat.

semnat

poate gasitit formulare mai bune pe internet - gata facute.

cand puneti mana pe intampinare, cautati mai multi avocati si alegeti si in functie de onorariul lor, inainte de a semnat contractul plus chitanta
Multumesc!

Pot trimite cerea mea in scris prin posta?...sau trebuie sa merg personal
pana la judecatorie sa depun cererea??
Va intreb asta deoarece sunt din alta localitate la vreo 80 km de judecatorie.
Multumesc!
sunati direct la judecatorie pentru informatii precise

apoi reveniti sa ne informati ce vau raspuns pt ca e interesant de stiut.

ideal e sa faceti rost de avocat intre timp... eu va sugerez sa mergeti cel putin la 2-3 avocati ca sa va faceti o parere, doar apoi.. luati o decizie inclusiv in functie de onorariu ( sa va dea contract si chitanta)

imi este teama ca prezenta dvs e obligatorie. cel putin in lipsa avocatului.

parca se supenda pe un an.. daca nu va prezentanti... sau se judeca in lipsa.. habarn nam
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
ContSters83715, utilizator
Puteti sa o trimiteti si prin posta, cu confirmare de primire
doar ca sa trimita prin posta trebuie sa se duca doar la posta

dar problema e daca trebuie sa se prezinte la primul termen personal sau poate sa chiuleasca (ca daca se duce personal de ce sa o mai trimita prin posta, apoi poate sa o trimita si prin email )

Alte discuții în legătură

Intampinare recurs doru6 doru6 Am castigat un proces in calitate de parat, iar acum reclamantul a facut recurs. Cand am primit citatia nu a fost trmisa si cererea de recurs prin care ... (vezi toată discuția)
Apel numai impotriva cheltuielilor de judecata ale primariei nbranza nbranza Buna, am pierdut procesul intentat Primariei datorita precedentelor cauze. A fost o singura infatisare iar fara a mi se aduce la cunostinta vreo suma, ... (vezi toată discuția)
La prima infatisare ,dupa ce am depus contestatia e obligatoriu sa fiu prezent? ionionel ionionel buna ziua intrebarea mea e daca dupa ce am depus contestatia pt. pv. contraventie auto,nu ma pot prezenta la prima infatisare ce terbuie sa fac? (vezi toată discuția)