avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cheltuieli de judecata solicitate prin intampinare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cheltuieli de judecata solicitate prin intampinare (plangere contraventionala)

Am facut plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor emisa de Politia locala a unui oras care m-a amendat ,zic eu,pe nedrept pentru circulatia pe un sector de drum cu auto,fara a poseda autorizatie de intrare pe acel sector de drum care NU era semnalizat corespunzator.
Politai locala a facut intampinare printr-un reprezentant conventional Cabinet de avocatura,solicitand respingerea plangerii mele ca fiind neintemeiata.....dar SURPRIZA!!!!! SE SOLICITA SI CHELTUIELI DE JUDECATA IN val de 558 lei.
As vrea sa stiu daca este LEGAL asa ceva, ca la contestarea unui PV de contraventie,in final, daca nu mi se da dreptate mie...sa platesc si cheltuieli de judecata????????
Va rog lamuriti-ma !!!!!!

Multumesc
puteti trimite cererea de amanare pentru lipsa de aparare si angajare avocat, prin posta, fax si chiar e-mail
Din cate cunosc eu, dreptul ala aparare este garantat de constitutie.De asemenea in cazul contestarii si a exercitarii dreptului contitutional de a va apara, nu exista taxe ce trebuiesc platite.Acea autoritate locala, respectiv agentul constatator -politia locala, trebuie conform legii sa aiba un jurist incadrat in statul sau de organizare.Faptul ca nu au, nu este problema dvs.Au optiunea de a solicita unul de la nivel judet,etc.Cititi O.G.2/2001 si veti gasi mai multe articole interesante.Din pacate, la nivel judecatorie, magistratii nu au o pregatire atat de buna, asa ca dvs trebuie deja sa priviti mai sus, eventual curte de apel sau chiar inalta curte. Ce va pot spune e urmatorul lucru, sa va exercitati mai departe dreptul de a face recurs, apoi apel si celelate cai extraordinare de atac.Si, chiar in situatia pierderii pe fond o cauzei, aveti tote sansele sa se pronunte perimarea executarii contraventiei, tocmai pe baza acestei prevederi a O.G.2/2001(3 ani).Impunerea platii unei sume ptr ca acesti domni si-au angajat un avocat scump, nu este tocmai legal.Aplicati ceea ce v-au sfatuit ceilalti utilizatori si pregatiti-va pentru un razboi de uzura.Daca reusiti sa va vizualizati obiectivul si daca aveti energia si iscusinta necesare aveti toate sansele sa castigati.Va doresc sa nu va resemnati si sa continuati lupta cu acest sistem juridic inflexibil si obosit pe care il avem.Toate cele bune!
Mi se pare caraghios si lipsit de orice comentariu invataturile lui "lupu" (Basarab? catrre fiul sau) si anume" faceti recurs apoi apel, chiar in situatia pierderii pe fond".

Da, au voie , institutiile de stat , sa-si angajeze avocat, in conditiile in care nu au consilier juridic.Si , da, sunt obligati, , cum este obligat oricine , care pierde, sa
pretinda cheltuieli de judecata.Sunt reguli de procedura care trebuiesc respectate. Cat despre expresia"cand puneti mana pe intampinare" mi se pare iar deplasata-orisicand , partile au dreptul sa-si consulte dosarul si fiti sigur ca in respectivul dosar se va gasi si o "intampinare" pentru comunicare parte.
FACETI RECURS , CHIAR DACA ATI CASTIGAT PE FOND !!!! (care e problema, e legal!) : SA JUDECE . ( ideal este totusi sa invocati niste motive... acolo... va legati de ceva minor)
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2011
ContSters83715, utilizator
macovei2000 a scris:

FACETI RECURS , CHIAR DACA ATI CASTIGAT PE FOND !!!! (care e problema, e legal!) : SA JUDECE . ( ideal este totusi sa invocati niste motive... acolo... va legati de ceva minor)

Ca sa piarda timp si bani .Orice demers in justitie trebuie sa fie util, sa se sprijine pe un interes.Din moment ce a castigat, nu vad dece trebuie sa mai faca recurs-acesta va fi respins pentru lipsa interes.
Sa fie clar-interesul , adica obtinerea unui remediu, trebuie sa fie actual,direct si personal.Interesul este actual daca exista in momentul exercitarii caii de atac.
Cum respectivul a castigat, dece il trimiteti la recurs-doar "ca sa judece"?

Alte discuții în legătură

Intampinare recurs doru6 doru6 Am castigat un proces in calitate de parat, iar acum reclamantul a facut recurs. Cand am primit citatia nu a fost trmisa si cererea de recurs prin care ... (vezi toată discuția)
Apel numai impotriva cheltuielilor de judecata ale primariei nbranza nbranza Buna, am pierdut procesul intentat Primariei datorita precedentelor cauze. A fost o singura infatisare iar fara a mi se aduce la cunostinta vreo suma, ... (vezi toată discuția)
La prima infatisare ,dupa ce am depus contestatia e obligatoriu sa fiu prezent? ionionel ionionel buna ziua intrebarea mea e daca dupa ce am depus contestatia pt. pv. contraventie auto,nu ma pot prezenta la prima infatisare ce terbuie sa fac? (vezi toată discuția)