detin o proprietate cu care am semnt un antrecontract de vanzare pe o bucata din ea..dupa un timp nu s-a reusit sa se faca actele cadastrale etc si acum vreau sa vand...in instanta imi cere drept de creanta si imi interize sa vand...ce sfat imi puteti da ca sa pot sa vand? am tot dreptul fiind totusi proprietar?
e cam intortocheat ce e drept, de aceea am nevoie de sfatul dvs... nu m-am prezentat la notar dar nu se putea face nimic pentru ca nu era gata cadastru, ruperea cadastrala etc, deci nu era valabila..eu am vrut sa-i vand dar lucrurile s-au taraganat..acum insa am un cumparator care doreste tot imobilul cu tot cu partea celui de la antecontract..eu am imobilul sub ipoteca sunt nevoit sa vand cat mai repede...
ideea e ca cel cu antecontractul a spus in instanta ca mi-a facut toata plata, desi nu e adevarat, iar la discutii a spus ca daca ii dau toti banii inapoi pleaca de acolo, insa se pare ca s-a razgandit...
oricum, el vroia sa imi dea mai putin decat specifica in contract...
totusi, am o intrebare...eu nu am dreptul sa ma razgandesc sa ii vand... ??? ma obliga intr-atat antecontractul chiar daca ii dau banii inapoi>?
ce rost ar mai avea contractele ... daca fiecare parte ar putea sa se razgandeasca asa ... cand i se nazare ?
daca a fost inscris in CF atunci ... pa pa ..
eu ma mir de avocatul la omu ala ... care in loc sa ceara darea unei hotarari care sa tina loc de vanzare cumparare .. a cerut .. sechestru plus interdictie de vanzare ... sau ce a mai cerut pe acolo ...
Are chef de joaca si de luat bani de la client. :))
pot sa cer anularea antecontractului in instanta..motivul principal..nerespectarea antecontractului...nu mi-a dat toata suma cum ziceam, dovada o fac chitantele...el a spus in instanta ca mi-a dat toata suma si in particular ca im da mai putin decat scria in antecontract....
m-am uitat din nou pe antecontract si mi-am amintit un lucru esential, zic...pe imobil sunt coprpoprietar cu sotia mea..sotia mea nu a semnat la antecontract, eu am facut-o in loocul ei pentru ca vroiam sa ii vand ...ce se intampla in cazul asta?