detin o proprietate cu care am semnt un antrecontract de vanzare pe o bucata din ea..dupa un timp nu s-a reusit sa se faca actele cadastrale etc si acum vreau sa vand...in instanta imi cere drept de creanta si imi interize sa vand...ce sfat imi puteti da ca sa pot sa vand? am tot dreptul fiind totusi proprietar?
Domnule, da, orice bucatica de hartie va leaga si va leaga bine sau rau in functie de ce scrie in ea...
Nu conteaza ca sunteti proprietar, asta nu va da puterea sa promiteti catre 10 oameni ca le vindeti si apoi sa va razganditi...
Da, speta e destul de incurcata, nu inteleg cu banii mai multi sau mai putini, daca vreti o soluutie reala si care sa va ajute, mergeti la un avocat, nu ne putem da cu opinia asa, fara sa vedem actele, nu in astfel de cazuri...
In plus, nici nu intelegem nimic din ce povestiti...
Actele trebuie vazute de avocat, aveti avocat? Ca altfel, usurel se poate obtine o hotarare... aici actul trebuie atacat tehnic, legal, nu ca a semnat, ca nu a semnat... etc.
Nu conteaza ca ati semnat in locul sotiei, ce o sa spuneti, ca ati semnat dv. in fals? Ca sa va faca plangere penala pe ce? Pe inselaciune, ca i-ati spus ca e terenul dv. si cand colo, nu-i asa? Ca ati vrut banutii sa-l trageti in teapa?
E posibil sa va puteti folosi de asta insa la fel, sa analizeze un avocat in ce circumstante, altfel e posibil sa dati din lac in put... sau din civil in penal!
Cu faptul de a plati dublu, asta numai daca astfel precizeaza antecontractul... nu e nicio lege in acest sens. Dar si asa, daca acel cumparator considera ca a suferit daune mai mari, vi le poate cere in plus. Si asa, e posibil sa platiti mult mai mult.
Cu neprezentarea la notar, nu vad de ce spuneti ca nu avea sens... La notar mergeati si-i ziceati omului ca nu e gata si hotarati: ori desfaceati contractul, ori prelungeati termenul ca sa iasa actele. Acea infatisare este obligatorie si lipsa la ea denota rea-credinta.
Mergeti musai la avocat cu actele alea...
:offtopic: A! Si va rog sa nu mai redactati mai multe mesaje consecutiv; puteti edita mesajul deja publicat, nu e greu, aveti optiunea "editeaza" la fiecare din mesajele dv. Multumesc pentru intelegere si consultati Regulamentul forumului in acest sens.
ok, va multumesc tuturor pentru sfaturi. Va asigur sincer ca nu a fost rea credinta sau sa ii iau banii, sunt un om constit cu frica de Dumnezeu. Simplu, s-a facut antecontractul, au aparut probleme ce nu a putut finaliza cerintele, a trecut timpul. Intre timp, omul a devenit tot mai amenitator etc etc...si cred ca as avea tot dreptul sa refuz un asemenea comportament mai ales ca nu pot vionde tocmai din cauza lui.
Dumneavoastra nu puteti vinde pentru ca nu v-ati indeplinit corespunzator obligatiile, nu e vina omului ca i-ati promis ceva.
In rest, amanuntele sunt de discutat, cum v-am spus, cu actele in fata.
Va doresc bafta, poate gasiti ceva cauze de desfiintare a promisiunii.