avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa bani casa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa bani casa

Buna ziua.
Am fost angajat la o firma de distributie , unicul angajat de la un punct de lucru.
In primele luni am fost singurul angajat, pe urma au mai fost in probe 2 persoane , la diferenta de 1 luna intre ele, dar care au pecat foarte repede (3-4 saptamani).
Fiind singurul angajat al punctului de lucru, am avut si sarcina de a tine registrul de casa, chiar daca , nici in acest moment, dupa 2 ani, nu am semnat nici o fisa a postului.
Dupa aproape 6 luni de la angajare, a mai venit un coleg , care , in momentul in care a preluat casa si actele a observat lipsa.
mentionez ca eu operam registrul de casa doar in momentul in care , o colega de la sediul central, introducea in programul de gestiune-contabilitate actele trimise de mine.
Au fost cazuri cand s-au pierdut documente, si ma gandesc , chiar sa nu fie o "manareala".

In acest moment vreau sa imi dau demisia, dar imi este frica .....ar putea sa ma dea in judecata?
Cel mai recent răspuns: lefteriu_adrian , utilizator 09:29, 18 Mai 2011
lefteriu_adrian a scris:

va multumesc pentru raspunsurile prompte.
a trecut 1an si 4 lui de atunci, si mi s-a oprit din salariu o cota parte pentru acolerire.
sper acum ca se vor multumi cu achitarea lipsei in rate.

Puteti face un act in care sa se specifice ca lipsa se va achita in rate lunare in valaore de .... lei.
Registrul de casa se intocmeste la sfarsitul fiecarei zile, dupa care se face monetarul si se verifica soldul casei cu numerarul existent. Lipsa se constata imediat si nu dupa cateva luni... o perioada de timp! Platind lipsa din casa inseamna pe undeva si recunoasterea faptei.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
ContSters203745, utilizator
eu faceam actele si le trimiteam colet la sediul central.
de multe ori s-a intamplat sa se rataceasca facturi si chitante; unele s-au gasit, unele nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog putin ajutor demisie, cim mihai_mol mihai_mol Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor din partea Dvs. Am o problema (de fapt nu e problema mea ci a logodnicei mele), ea s-a angajat vara asta la o firma, zice ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu-legislatie succesiva in timp pt calculul prejudiciului marian14 marian14 buna, Problema mea e putin mai controversata, am fost angajat la primarie ca muncitor calificat cu gestiune si atributii de paznic de pasuni.Gestiunea ... (vezi toată discuția)
Delapidare etta etta un salariat al unei societati comerciale a iesit in uma inventarului facut de catre administratorul societatii cu o lipsa in gestiune de 2000 lei. acesta poate ... (vezi toată discuția)