avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat definitiv - reducere pedeapsa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat definitiv - reducere pedeapsa?

buna zioa va scriu cu o speranta ca din raspunsurile dvs ma pot ajuta in necazul meu ,am un nepot pe care l-am crescu de mic si eu neavind copiiam sperat ca el ma v-a ajuta cum se zice la batrinete.Am 46 de ani si de 5ani sint operatde arteroscleroza si acum boala arecitivat trebiu sa ma operez din nou dar am o pensie de 430 ron si nici un ajutor .Va scriu cazul meu pentru ca nepotul meu e inchis pentru o fapta care nici el nu stie bine daca a comiso ,in fine are de ispasit o pedeasa de 7,jumate pentru tentativa de omor din care a facut 2,ani ce intrbare am eu ,ca unchi din partea mamei (fratele mamei) pot face un memoriu la presedentie sau cerere de gratiere pentu el pentru o eliberare conditionata sau gratiere ce acte am nevoie el are si un copil de 2ani sau sa merg in audienta la presedinte nustiu ceva care sa-l ajute sa vina acasa la rindul lui sa ma ajute si pe mine si familia lui Am parcurs toate caile de atac in justitie dar nu am avut sanse pentru ca nu sint bani necesari pentru ca el sa fie bagat in seama de cineva ,deoarece fapta a facuto impreuna cu un prieten si el e la puscarie fiind mai amarit si prietenul avind bani e acasa in libertate .Va rog mult sa ma ajuta-ti cu un sfat daca se poate va multumesc.
Eu consider ca gravitatea situatiei de viata , bineinteles neimputabila dvs , este aceea ca ati ajuns ca singurul dvs. sprijin sa fie o persoana condamnata.
Nu stiu daca aceasta concluzie , de-a dreptul tragica pentru dvs , va poate fi de ajutor, nu stiu in ce masura aceasta ar putea insemna un semnal de alarma , dar mi-e frica , ca adevarul trebuie spus
melinaR a scris:

Copilul are mama dar ajutor nu are dreptul sa primesca pentru ca locuieste cu bunica ei si aceasta are 300ron pensie pentru mine am obtinut o pensie de 430 ron nu mai stim ce putem face pentru ca ne e foarte greu si de avocati ne-am saturat pentru ca ne mint si altceva nu fac .va multumesc dar aceasta era ultima varianta a noastra sa il ajutam si pe el .

cautati pe google ca sunt mai multe fundatii , institutii care se ocupa de mamele aflate in situatii dificile si de persoaele cu grad de handicap.
Va multumesc pentru cuvintele pe care mi-le adresati dar la noi nu stiu cum sint legile facute pentru ca nepotul meu nu a fost un copil cu probleme stit cum se spune s-a aflat la momentul nepotrivit si a sarit in ajutorul unui prieten care acesta a avut cnflictul cu victima nu nepotul meu e foarte greu de luat in considerare din moment ce victima a depus plingere numai in potriva nepotului meu si nu si celuilalt nu stiu de ce organele statului nu s-au sesizat din oficiu din moment ce acesta a fost primul care a lovit victima dar au dispus de bani si .unde scrie in codul penal ca un martor are voie sa despagubeasca victima daca el a fost martor nu complice daca aveti rabdare sa cititi toate subiectel scrise de utilizator melinaR poate va face-ti o impresie .
Probabil ca a fost extinsa urmarirea penala impotriva nepotului dvs , care a avut initial calitatea de martor ?
Problema dvs este cea ca necesitati un ajutor si ar fi bine sa urmati sfaturile distinsei d-ne avocat sa apelati la fundatii sau alte ONG-uri care va pot acorda un sprijin material.
Eu as incerca pentru nepotul dvs. o cerere de intrerupere a executarii pedepsei in care se afla, in care explicati situatia dificila, insa intreruperea poate fi doar temporara, cel mult 3 luni. In cel mai rau caz, sfatuiti-l pe nepotul dvs. sa participe la activitatile desfasurate in penitenciar, sa desfasoare activitati lucrative, intrucat potrivit Legii de executare a pedepselor, acestea vor fi avute in vedere la calcularea termenului de liberare conditionata.
Pana cand nu executa 2/3 din pedeapsa pe care o are, nu va putea fi liberat conditionat.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza anul de inchisoare melinaR melinaR buna seara si craciun fericit tuturor care intra pe acest forum.Va scriu de foarte mult timp despre problema mea deja se apropie 3 ani si nu am mai putut face ... (vezi toată discuția)
Cum da un judecator o sentinta mimi28 mimi28 nu am mai scris de mult pentru ca am foarte multe nelamuririi in legatura cu justitia noastrasi foarte multe intrebari.Prima inrebaree cea de sus cum da un ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare conditionata respinsa de instanta melinaR melinaR buna nu am mai intrat de mult dar acum am o intrebare pentru un judecator cred ca sant persoane cu aceasta functie care intra pe acest forum problema mea e ca ... (vezi toată discuția)