avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat definitiv - reducere pedeapsa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat definitiv - reducere pedeapsa?

buna zioa va scriu cu o speranta ca din raspunsurile dvs ma pot ajuta in necazul meu ,am un nepot pe care l-am crescu de mic si eu neavind copiiam sperat ca el ma v-a ajuta cum se zice la batrinete.Am 46 de ani si de 5ani sint operatde arteroscleroza si acum boala arecitivat trebiu sa ma operez din nou dar am o pensie de 430 ron si nici un ajutor .Va scriu cazul meu pentru ca nepotul meu e inchis pentru o fapta care nici el nu stie bine daca a comiso ,in fine are de ispasit o pedeasa de 7,jumate pentru tentativa de omor din care a facut 2,ani ce intrbare am eu ,ca unchi din partea mamei (fratele mamei) pot face un memoriu la presedentie sau cerere de gratiere pentu el pentru o eliberare conditionata sau gratiere ce acte am nevoie el are si un copil de 2ani sau sa merg in audienta la presedinte nustiu ceva care sa-l ajute sa vina acasa la rindul lui sa ma ajute si pe mine si familia lui Am parcurs toate caile de atac in justitie dar nu am avut sanse pentru ca nu sint bani necesari pentru ca el sa fie bagat in seama de cineva ,deoarece fapta a facuto impreuna cu un prieten si el e la puscarie fiind mai amarit si prietenul avind bani e acasa in libertate .Va rog mult sa ma ajuta-ti cu un sfat daca se poate va multumesc.
e o discrepanta intre faptul ca unu e nevinovat, iar altul este vinovat

poate postati exact linkul la dosarul celui "vinovat" sa vedem cum de a scapat ?

oricum avocat din oficiu o fi avut nepotul dvs....(dar nu prea l-a ajutat?)

ca sa ajungeti la dosar sa il mai cititi o data - banuiesc ca e aproape imposibil - ca nu aveti nici o calitate....procura....

e foarte delicata situatia pentru cei care sunt de fata la executarea faptei ! foarte delicata
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
ContSters83715, utilizator
Nu cred ca exista prea mari sanse pentru ca detinutul sa beneficieze de prevederile art.453 si urm. c.pr.pen in vederea admiterii unei eventuale cereri de intrerupere a executarii pedepsei
Lamuritor aveti continutul acestui articol:

Cazurile de amanare

Art. 453. - Executarea pedepsei inchisorii sau a detentiunii pe viata poate fi amanata in urmatoarele cazuri:**)
a) cand se constata pe baza unei expertize medico-legale ca cel condamnat sufera de o boala care il pune in imposibilitate de a executa pedeapsa. In acest caz, executarea pedepsei se amana pana cand condamnatul se va gasi in situatia de a putea executa pedeapsa;
b) cand o condamnata este gravida sau are un copil mai mic de un an. In aceste cazuri, executarea pedepsei se amana pana la incetarea cauzei care a determinat amanarea;
c) cand din cauza unor imprejurari speciale executarea imediata a pedepsei ar avea consecinte grave pentru condamnat, familie sau unitatea la care lucreaza. In acest caz, executarea poate fi amanata cel mult 3 luni si numai o singura data.

Cererea de amanare a executarii pedepsei inchisorii sau a detentiunii pe viata poate fi facuta de procuror, de condamnat, de persoanele aratate in art. 362 alineatul ultim, iar in cazul prevazut la lit. c) din prezentul articol, si de catre conducerea unitatii la care lucreaza condamnatul.**

Nu cred ca prevederile de la lit c. sunt aplicabile in aceasta cauza , fiind vorba despre nepot si avand in vedere ca acesta nu este singura sursa de intretinere sau ca starea de sanatate a user-ului implica ingrijirea acestuia.
Daca altii au alta parere...
platiti un avocat sa aiba acces la dosar.... va riscati...dar...dati niste bani sa dormiti linistita ca ati facut tot posibilul "psihic" si "moral", se pare ca nu ii aveti nici pe aia..
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
la ce venit are doamna... o solutie ar fi necesara.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
scutire de taxa de timbru -avand in vedere venitul - dar tot trebuie ajutor specializat chiar si pentru asta...

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza anul de inchisoare melinaR melinaR buna seara si craciun fericit tuturor care intra pe acest forum.Va scriu de foarte mult timp despre problema mea deja se apropie 3 ani si nu am mai putut face ... (vezi toată discuția)
Cum da un judecator o sentinta mimi28 mimi28 nu am mai scris de mult pentru ca am foarte multe nelamuririi in legatura cu justitia noastrasi foarte multe intrebari.Prima inrebaree cea de sus cum da un ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare conditionata respinsa de instanta melinaR melinaR buna nu am mai intrat de mult dar acum am o intrebare pentru un judecator cred ca sant persoane cu aceasta functie care intra pe acest forum problema mea e ca ... (vezi toată discuția)