buna zioa va scriu cu o speranta ca din raspunsurile dvs ma pot ajuta in necazul meu ,am un nepot pe care l-am crescu de mic si eu neavind copiiam sperat ca el ma v-a ajuta cum se zice la batrinete.Am 46 de ani si de 5ani sint operatde arteroscleroza si acum boala arecitivat trebiu sa ma operez din nou dar am o pensie de 430 ron si nici un ajutor .Va scriu cazul meu pentru ca nepotul meu e inchis pentru o fapta care nici el nu stie bine daca a comiso ,in fine are de ispasit o pedeasa de 7,jumate pentru tentativa de omor din care a facut 2,ani ce intrbare am eu ,ca unchi din partea mamei (fratele mamei) pot face un memoriu la presedentie sau cerere de gratiere pentu el pentru o eliberare conditionata sau gratiere ce acte am nevoie el are si un copil de 2ani sau sa merg in audienta la presedinte nustiu ceva care sa-l ajute sa vina acasa la rindul lui sa ma ajute si pe mine si familia lui Am parcurs toate caile de atac in justitie dar nu am avut sanse pentru ca nu sint bani necesari pentru ca el sa fie bagat in seama de cineva ,deoarece fapta a facuto impreuna cu un prieten si el e la puscarie fiind mai amarit si prietenul avind bani e acasa in libertate .Va rog mult sa ma ajuta-ti cu un sfat daca se poate va multumesc.
Din nefericire pentru o familie cu probleme sociale reale , sansele de a obtine o reducere a pedepsei pentru nepotul arestat pentru o infractiune de violenta , deci considerata ca fiind grava de orice legiuitor care se respecta , sunt aproape de zero si motivele au fost aratate de colegii de forum , am incercat si eu sa le arat.
Mi se pare deranjant ca unii oameni( de specialitate !) cer acestei familii sa mai faca o cheltuiela din ce nu au .Eu consider ca macar in astfel de ocazii , ar trebui sa incercam sa fim mai buni .
Imi cer scuze de la moderatori daca am depasit topicul , dar aceasta replica mi s-a parut inainte de toate , una umana
Mutumesc pentru intelegere si apreciez franchetea d-nei avocat Mihai.
Nu stiu cum ati interpretat dvs ce am scris eu sau nu m-am exprimat eu bine nu nepotul meu a avut bita ci victima care la-a lovit pe nepotul meu in cap cu ea si nu ma contrazic pentru ca nu nepotul meu e martorul ci prietenul lui.Masina nu era a nepotului meu ci a prietenului el cind a vazut ca victima s-a repezit inspre el cu bita ridicata a luat ce a gasit la indemina nici decum nu cred ca stia ca acolo se afla cutit sau cater .Crestatura a fost facuta de nepotul meu din cauza ca prietenul lui a lovit victima cu o prajina peste picioare si acesta s-a dezechilibrat si a cazut inspre nepotul meu care statea linga masina pe partea stinga si masina victimei era 5 m mai in fata Poate ca dvs vedeti problema mea din punctul de vedere al unui avocat din cauza ca se pot strecura citeva cuvinte interpretabile iese ceva care cred ca s-a si intimplat pentru ca in motivare deciziei ICCJ reiese ca nepotul meu s-a dus la victima si la taiat asa ca vrut el sa-l tai Poate ca daca avea avocat pe curtea de apel se putea face ceva dar acum cred ca nu mai pot decit sa sper la o lege mai favorabila in cazul lui nu vreau sa primesc ceva de pomana pentru ca toata familia mea am muncit din greu si nu am cersit la nimeni nimic am cerut ajutorul dvs pentru el din cauza copilului sa nu creasca 7 ani fara tata cum a crescut tatal lui de la virsta de 3 ani ia murit tatal.Am si o intrbare Expertizele medico-legale se contrazic una spune ca ia fost viata pusa in pericol acest cercificat a fost admisa ca proba in prima instanta si iau dat pedeapsa cu suspendare subsupraveghere La apel nepotul meu a cerut o contraexpertiza si a reiesit cutotul altceva adica nu ia fost viata pusa in pericol si nu a pirdut atita singe cit scria in primul cercificat-medico-legala Aceasta a fost prezentata ca proba la curtea de apel si a luat 7,jumate:(( .:sorry:
Cu parere de rau , indiferent de motivele aratate de dvs , care pot fi reale , este vorba despre o hotatare definitiva si din punct de vedere juridic si nu se mai poate face nimic (trebuie vazut doar daca pot fi exercitate caile extraordinare de atac).
Nu cunoastem dosarul , nu stim cum au fost facute apararile , dusmanul dvs , in mod cert poate fi timpul care a trecut.
Marea mea problema e ca am facut cam toate caile de atac care se puteau face in instanta adica pe tribunal nu am mai facut si recursul la revizuire pentru ca nu mai am incredere in nimeni din ce am vazut la infatisarile din instanta .Daca un procuror reprezinta statul in prima instanta si cunoaste legea de ce a mai participat si la a doua instanta adica pe revizuire ,pentru ca noi oameni de rind nu sintem atit de invatiati sa cunoastem toate legile tari.Eu am aflat ca un procuror nu poate participa intr-un proces penal decit pe fond sau pe revizuire in cazul meu ,dar buni dvs colegi avocati pe care i-am avut nu au mentiuonat acest lucru pentru ca nu am putut sa recuzam procurorul care a facut foarte mult rau in cazul meu .Am incercat sa ajung si la CEDO dar am inteles ca exista un termen pentru aceste cereri si noi le-am depasit mult aproape un an jumate .Pentru a da unui avocat dosarul numai sa-l citeasca imi trebuie slariul meu pe o luna si pe urma ce sa fac sa imi spuna ca nu mai are nici o sansa trebuie sa faca pedeapsa .Va multumesc pentru toate sfaturile dar am ajuns la limita nu mai am putere sa lupt cu morile de vint pe unde am batut la usi acelas lucru imi spun ca nu are sanse nici sa ii schimbe regimul de detentie (inchis) nu a putut face mare lucru am inteles ca nu il v-a schimba pina la libereare pentru ca asa sint legile .Eu va spun din ce imi transmite el ca nu a avut probleme si a iesit la munca ori e cite ori s-a ivit ceva de munca pentru ei nu are rapoarte in doi ani de zile nu inteleg de ce nu ii schimba regimul cu familia a pastrat legatura de vizitat l-am vizitat si noi cind am putut dar sint 200 km si e foarte greu de mers la el cu copil de 2 ani prin mijloacele de transport dus si intors.Mai am o singura variant cea la presedinte desi ma indoiesc sa fac ceva dar stiti speranta moare ultima chear daca nu il gratiaza cel putin sa ii mai ia din ea nu stiu la ce sa ma astept dar am multe acte de trimis si poat se v-a indura cineva sa citesca mai cu atentie dosarul si se v-a face dreptate pina la capat. VA MULTUMESC