avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog un sfat urgent!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog un sfat urgent!!!!

lucrez la o firma unde am calculator si casa de marcat atasata la calculator. sunt acuzata ca mi-am insusit cateva zeci de milioane pe baza neconcordantei intre bonurile din calculator si cele din casa de marcat. la finalul turei banii din casa erau exact ca partialul din casa de marcat. iar programul din calculator are destule lipsuri. precizez ca exista si camere de luat vederi dar care , spun ei , nu au functionat. pe baza acestor vorbe acum toti cei care mi-au fost colegi au spus ca inchideam casa de marcat . mi-a luat o declaratie prin care am spus ca nu am luat nici banii si nici rolele de casa care lipsesc. ce poate sa-mi mai faca, in afara de incheierea contractului de munca.???? si cu ce litera?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 23 August 2008
Din cate inteleg eu acea cercetare disciplinara s-a facut, s-a dat o declaratie care probabil a insotit decizia de desfacere a CIM.
Trebuie sa stie doamna ca trebuyia sa fie convocata pentru cercetare cu 5 zile inainte si mai ales decizia de desface a CIM trebuia sa-i fie comunicata.
lucrez la o firma unde am calculator si casa de marcat atasata la calculator. sunt acuzata ca mi-am insusit cateva zeci de milioane pe baza neconcordantei intre bonurile din calculator si cele din casa de marcat. la finalul turei banii din casa erau exact ca partialul din casa de marcat. iar programul din calculator are destule lipsuri. precizez ca exista si camere de luat vederi dar care , spun ei , nu au functionat. pe baza acestor vorbe acum toti cei care mi-au fost colegi au spus ca inchideam casa de marcat . mi-a luat o declaratie prin care am spus ca nu am luat nici banii si nici rolele de casa care lipsesc. ce poate sa-mi mai faca, in afara de incheierea contractului de munca.???? si cu ce litera?

Angajatorul poate sa va actioneze in instanta pentru recuperarea pagubei.
Vorbiti de role de casa de marcat lipsa............ de un program deficitar....................nu ati sesizat conducerii lipsurile programului?
Inventarul trebuia facut inainte de desfacerea CIM, acum nu vad cu ce va ajuta sau cu ce va afecteaza.............in plus daca nu mai sunteti salariatul societatii nu va mai poate solicita prezenta la nici un inventar.
Incercati la ITM sa aflati daca intradevar CIM a fost incheiat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2008
adelaida_07, utilizator
am discutat cu angajatorul si mi-a cerut sa-mi scriu demisia. datata cu 21 iulie dar cu 1 iulie terminarea colaborarii. a scris DE ACORD, PANA LA SOLUTIONAREA CERCETARILOR INCEPUTE...ETC. si acum , dupa 24 ore de la scrierea demisiei, ma anunta ca va chema politia sa solutioneze situatia, ca vrea sa stie cine fura. ce se poate intampla daca vine politia? ce se intampla? ca actiune si fapte.
Daca depune plangere la politie, aceasta va incepe cercetarile. In urma probelor stranse, politia va stabili cine se face vinovat de furt , iar apoi va inainta dosarul la Parchet.
poate depune plangere la politie dupa o luna jumate de la data demisiei mele? si daca va depune plangere la politie, eu ce fac? astept sa-mi vina citatie? avocat pot sa-mi iau? ma poate ajuta un avocat, daca ea cheama politia si ma da in judecata? si cat dureaza , ca timp, de cand ma da in judecata pana aflu si eu? intre timp ea ma defaimeaza la toti oamenii cu care vorbeste. nu am furat. nu are dovezi. dar ea spune tuturor ca am furat-o. acum a bagat parole pt fiecare om... si mai am o problema.: contractul meu de munca a fost semnat de o colega in numele meu : PENTRU X. ....( 'davida) . nu am semnat nimic in patru ani jumate : fisa postului, contract colectiv de munca, regulament ordine interioara, protectia muncii, state de plata, predare-primire de gestiune, contract individual de munca. NIMIC. pot sa o dau in judecata? am castig de cauza? cum ar treb sa procedez? am fost la casa de pensii si figurez ca mi-a platit doar din 2006, in loc de 2004. iar la CAS figurez din sept 2007. , nu ianuarie 2004....... CE FAC? UNDE MA DUC? .....VA ROG, AJUTATI-MA CU UN SFAT! INCOTRO O IAU?
Poate depune plangere la politie si dupa o luna jumatate de la data demisiei dvs.
Dupa depunerea plangerii la politie, urmeaza sa fiti citata pentru a da o declaratie. Puteti solicita sprijinul unui avocat. Nimeni nu va poate spune exact cat dureaza o astfel de procedura, ci doar estimativ vi se poate spune.

Daca dvs nu ati semnat c.i.m. , ci altcineva in locul dvs, puteti face o sesizare catre ITM sau la politie.

Alte discuții în legătură

Concediere pentru furt crinna crinna Buna ziua, Am fost instiintata de colegi ca avem angajati care au fost vazuti pe camere ...furand. Cum pot actiona legal concedierea lor? (vezi toată discuția)
Modalitate desfacere cim greensea greensea Buna ziua Se constata lipsa in gestiune. Gestionara recunoaste in declaratie ca \\"isi mai acoperea din cheltuielile personale\\". Inteleg ca, potrivit ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim cu art.61,lit.a ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,din nou,cum v-am mai scris,astazi am primit acasa o notificare,prin care sunt invitata la fostul loc de munca ptr.a mi se desface cim-ul cu ... (vezi toată discuția)