Stimati Avocati si cunoscatori ai legilor in vigoare ,
sunt intr-o mare dilema.Nu stiu cum sa procedez mai departe.Am o fetita de 7 sapt,este trecuta doar pe numele meu. La insistentele mele,tatal fetitei a spus ca va recunoaste fetita.Daca se va intampla acest fapt, amandoi vom avea drepturi egale asupra fetitei. Deoarece pe tatal fetitei nu-l intereseaza deloc copii,ma gandeam,in sinea mea,daca se poate face la notariat un act prin care acesta renunta benevol la drepturile sale parintesti si ca este de acord ca fetita sa-mi fie incredintata pt crestere si educare pana la majorat? pun aceasta intrebare,deoarece conditia lui este aceea,ca nu vrea sa plateasca pensie alimentara,nu vrea sa se afle despre fiica lui. la servici, si nu-l intereseaza deloc copilul,desi fetita este bolnava si necesita operatie pe cord..
va multumesc anticipat pt raspunsuri,sugestii,orice m-ar ilumina.
Daca la 12 ani un copil ajunge sa aiba nevoie de terapie datorita liniutei de la rubrica tata din certificatul de nastere, aceasta situatie nu este creata decat de adultii din preajma celor implicati in toata povestea.
Cati copii ati vazut fluturandu-si certificatul de nastere in fata privirilor curioase ale celor din jur?
Pe de alta parte, gura lumii este sloboda si rautatile copiilor nu fac exceptie, dar totul tine de educatia primita si de cei 7 ani de acasa. Ganditi-va ca inca mai sunt copii care isi bat joc de colegii lor ce poarta ochelari,numindu-i de exemplu ,,aragaz cu patru ochi''.
Din punct de vedere juridic, daca nu doriti complicatii pe viitor, singura solutie este sa lasati situatia asa cum este.
va multumesc frumos pt raspunsuri,am reflectat mult,il voi da in judecata,nu am de ales,tipul a avut timp de gandire luni de zile,luni ma suna ca mai vrea sa se gandeasca...pt ce? rabdarea mea a ajuns la capat, dar de data asta ii voi cere tot,asa cum spune legea,nu am sa mai tin cont de el,asa cum nici pe el nu-l intereseaza fetita...adev e ca m-am saturat de tot...poate ca o sa cer ca fetita sa stea cate o luna la mine,alta luna la el...sa vada cum este sa cresti un copil...
Indiferent de ce cereti d-voastra, instanta nu poate sa=l oblige sa faca pe dadaca la copil, sa plateasca pensie alimentara da.
Acum actionati la nervi, dar ganditi-va ca in afara de un scandal, care din practica se termina in felul urmator, domnul in cauza pana la urma se impaca cu sotia, ramane acolo bine mersi, iar d-voastra si copilului in afara de o pensie alimentara nu va mai da nici buna-ziua. Daca asta doriti...
agnetha a scris: nu pot distruge o casatorie de 30 ani...
Deja e distrusa respectiva casatorie...
agnetha a scris: daca se poate face la notariat un act prin care acesta renunta benevol la drepturile sale parintesti si ca este de acord ca fetita sa-mi fie incredintata pt crestere si educare pana la majorat? pun aceasta intrebare,deoarece conditia lui este aceea,ca nu vrea sa plateasca pensie alimentara,nu vrea sa se afle despre fiica lui. la servici, si nu-l intereseaza deloc copilul,desi fetita este bolnava si necesita operatie pe cord..
Si mai apoi agnetha a scris: rabdarea mea a ajuns la capat, dar de data asta ii voi cere tot,asa cum spune legea,nu am sa mai tin cont de el,asa cum nici pe el nu-l intereseaza fetita...
Stiati ca omul este casatorit, stiati ca nu-si doreste copii cu dv...
Poate recunoaste paternitatea la notar dar si la starea civila.
Il puteti obliga, in instanta, la plata pensiei de intretinere pentru copil... Nu-l puteti obliga sa ia copilul la el nici chiar o ora... daca nu vrea...
In instanta se va stabili paternitatea: test ADN
Veti obtine un nume in certificatul de nastere al copilului si niste bani... Doar atat... E probabil ca omul respectiv sa nu fie niciodata tata – altfel decat cu numele – pentru acel copil... Dar, sigur, copilul va putea veni la... mostenire... cand tatal biologic ”va da coltul”...
E o contradictie in cele scrise de dv: doriti ca el sa recunoasca acest copil si sa nu pretinda ”drepturi parintesti” (si doriti sa nu-i distrugeti casnicia) dupa care scrieti ce doriti de fapt: ca el sa se implice si sa plateasca. Daca-i cereti la notar sa renunte la ”drepturile parintesti” nu ar trebui sa-i pretindeti pensie de intretinere pentru copil...
Pe scurt: dv doriti ca respectivul sa recunoasca acest copil si sa plateasca pensie de intretinere.
Trebuia sa scrieti asa de la inceput si pana acum ati fi avut toate informatiile necesare: il chemati in judecata pentru stabilirea paternitatii si – mai apoi (daca se dovedeste ca e copilul lui) - va fi obligat la plata pensiei de intretinere. Daca nu-l intereseaza copilul nu va pretinde ”program de vizitare”... si veti creste singura copilul...
Custodia comuna
serpoaica
Pe fondul violentei domestice am hotarat sa-l parasesc pe concubinul meu urmand a ma muta intr-un centru maternal impreuna cu fetita de 1 an si baietelul de 11 ... (vezi toată discuția)