avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract (promisiune ) vanzare -cumparare teren si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract (promisiune ) vanzare -cumparare teren si casa

Am mostenit de la mama 6 Ha teren extravilan si 1/4 din casa bunicilor ( am certificat de mostenitor ) . Titlurile de proprietate pe teren sunt pe numele mamei si al fratilor ei ( nu s-a facut dezbaterea succesorala dupa moartea bunicii ). Bunurile mentionate sunt situate la departare de mine si am convenit cu o matusa sa-i "vand" partea mea . Nu pot face vanzare directa pana nu se face succesiunea dar as dori sa fac un antecontract ( sau promisiune de vanzare ) la un notar , prin care eu sa-i dau dreptul sa foloseasca pamantul si partea de casa , sa se ocupe de iesirea din indiviziune , contra unei sume de bani . Ce acte sunt necesare in acest caz si cam la cat se estimeaza costurile unui asemenea antecontract ?
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
gabriella1065, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriella1065 , utilizator 11:09, 13 Mai 2011
Daca asta este dorinta dvs. SI a matusii (sa adune 1/2) atunci de ce va mai incurcati cu antecontractul!? Faceti DIRECT vanzarea cotei dvs. parti catre matusa (la stabilirea pretului puteti tine cont si de faptul ca matusa va cheltui cu iesirea din indiviziune).
Eu chiar nu vad de ce va mai ganditi la antecontract. Vindeti ce aveti (cota dvs.), luati ce aveti de luat (banii) si ...la revedere.

ultima data editat de romascanu pe data de Joi, 12 Mai 2011, 20:26

Doamna Romascanu , am mers pe ideea acestui antecontract deoarece matusa mea a fost la un notar in Iasi si acel notar a cerut in cazul unui contract de vanzare cumparare documentatia cadastrala a terenurilor , documentatie care nu este facuta , asa cum nu este facuta nici iesirea din indiviziune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara acordul partilor. se pune problema in modul urmator ... Fanica_1989 Fanica_1989 Succesiune fara acordul partilor. Se pune problema in modul urmator - 12hectare de teren, pe numele bunicului. Bunicul a avut 3 fete, toate decedate in ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mona21 Mona21 IN 2008 MI-A MURIT TATAL, LASANDU-MI CA MOSTENIRE 1/2 DIN CASA PARINTEASCA SI TERENUL AFERENT CASEI, CEALALTA JUMATATE FIIND A SOREI LUI.IN MAI 2009 AM FACUT ... (vezi toată discuția)