avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... noua taxa de poluare!!!!!!!!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

noua taxa de poluare!!!!!!!!

am cumparat o masina adusa din Germania cu 2200 euro,este din1998,Opel Astra si aflu ca trebuie sa platesc 1412 euro taxa adica atat cat a costat ea in Germania!!!!Cu alte taxe ajung la 1600euro!!!este Euro 2 ,de fapt D3,cu noxe reduse si TUV facut in Germania in ziua cumpararii...Nu am banii respectivi,mi se pare un abuz ...CE POT FACE?????X-(X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters92635 , utilizator 12:20, 8 Martie 2010
Ordonanta spune ca nu se plateste taxa de poluare pentru masinile care au pana la 2000 cmc, dupa data de 15 decembrie 2008.
VA ROG MULT UN SFAT!

Deoarece eu nu am de gand sa stau cu mainile in san cu privire la aceasta controversata Taxa, mai ales ca un cetatean din Turda a primit prin instanta dreptul de-ai inmatricula masina fara a plati taxa si un ONG din Bucuresti a chemat in judecata Guvernul Romaniei in legatura cu aceeasi taxa. Am gasit pe internet un site "proces.taxa-auto.payserv.ro",
dar care mi se pare putin ciudat pt ca nu apare numele nici unui avocat iar onorariul este foarte mic de doar 20 euro/proces. Se poate obtine ceva prin modalitatea descrisa acolo sau este doar o excrocherie? Sau ma poate ajuta vre -un avocat de pe acest site?
In speranta ca intrebarea mea nu este prea deplasata va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2008
gaby.gunter, utilizator
elis a scris:

Ordonanta spune ca nu se plateste taxa de poluare pentru masinile care au pana la 2000 cmc, dupa data de 15 decembrie 2008.


aflate la prima inmatriculare in Romania sau alte state Ue, ori masina mea a fost inmatriculata in Germania prima data
Este cazul numai in care luati o masina noua cu 0 km , din Germania - sau - din Romania.
In cazul in care masina cu euro 4 a fost imatriculata in Germania o singura data ..doar citiva km ....e deja SH , deci sinteti pasibil de plata taxei de 3 ori.
Doar nu credeati ca tariceanu/Citroen, va facilita sa luati un VW cu 5.000 km din oct 2008 si sa o considere ...".masina noua" ....Deci, atentie mare !!! Se discuta de un VW care il cumparati din Germania dvs cu 0 km la bord ! Atit !
asa am interpretat si eu si am reusit sa o inscriu vineri=D>

Alte discuții în legătură

Vreau sa dau in judecata rar Ovidiumtm Ovidiumtm Am o problema daca ma poate sfatui cineva,vreau sa dau in judecata Registru Auto roman,deoarece am achizitionat o masina marca bmw cu norma de poluare Euro2 si ... (vezi toată discuția)
Recalcularea taxei de poluare in functie de emisiile co2 la euro2 alinel alinel am depus le trezorerie o cerere dupa multe insistente a fost primita si am cerut recalcularea taxei de poluare in functie de emisiile CO2 facute in ... (vezi toată discuția)
Recunoastere acte emise de autoritati europene raduburcea raduburcea Exista vreo lege sau vreo directiva a CE prin care un stat membru trebuie sa recunoasca un act emis de autoritatile unui alt stat membru UE? (vezi toată discuția)